У стані суперників: розгромна перемога «Ренна», вольові звитяги АЕКа та «Фенербахче»

У стані суперників: розгромна перемога «Ренна», вольові звитяги АЕКа та «Фенербахче»

Цієї неділі всі три суперники київського "Динамо" на груповому етапі Ліги Європи УЄФА здобули перемоги в національних чемпіонатах. 

Французький "Ренн", який проведе другий матч із нашою командою в рамках єврокубку вже наступного четверга, 13 жовтня, сьогодні здобув переконливу перемогу над одним із аутсайдерів Ліги 1 - "Нантом".

На 26-й хвилині підопічні Брюно Женезьо повели в рахунку завдяки голу Гуірі, а після перерви Терьє та Дуе збільшили перевагу "червоно-чорних" до трьох м'ячів. Зазначимо, що "Ренн" завершував матч вдесятьох після вилучення Родона за грубу гру.

Наразі "Ренн" набрав 18 залікових пунктів і посідає 6-ту сходинку в турнірній таблиці чемпіонату Франції, відстаючи на два очки від "Монако".

Ліга 1, 10-й тур

"Ренн" – "Нант" – 3:0 (1:0)

Склад "Ренна": Манданда – Траоре, Родон, Теате, Труффе – Буріжо (Дуе, 83), Шека (Угочукву, 75), Те, Терьє (Сулемана, 88) — Калімуендо (Майєр, 75), Гуірі (Аблін, 88).

Голи: Гуірі, 26, Терьє, 80, Дуе, 84.

Вилучення: Родон, 89.

***

АЕК у матчі 6-го туру чемпіонату Кіпра мінімально переграв у гостях одного з лідерів першості - "Аріс".

Перший тайм команди завершили з рахунком 1:1 - на гол Трічковскі господарі відповіли м'ячем Кокоріна. Однак на 72-й хвилині Ромо, який незадовго до цього вийшов на заміну, забив переможний для АЕКа гол.

Важливі три очки підняли команду з Ларнаки на четверту позицію в турнірній таблиці. АЕК має в своєму активі 10 балів і поступається лідеру - "Пафосу" - чотирма.

Нагадаємо, "Динамо" зіграє з АЕКом у 5-му турі групового етапу Ліги Європи. Матч відбудеться в Ларнаці 27 жовтня.

Чемпіонат Кіпру, 6-й тур

"Аріс" - АЕК - 1:2 (1:1)

Склад АЕКа: Пірич - Асанте (Фараж, 60), Гонсалес, Густаво, Енглезу, Мілічевич, Наум (Гарсія, 86), Олатунджі (Ромо, 60), Понс (Ойєр, 75), Трічковскі (Томович, 86), Хрістофору.

Голи: Кокорін, 33 - Трічковскі, 23, Ромо, 72.

***

У 9-му турі турецької Суперліги "Фенербахче" видав драматичну перестрілку з командою "Карагюмрук", яка перебуває в зоні вильоту. 

Повівши в рахунку в дебюті поєдинку завдяки голу Креспу, підопічні Жорже Жезуша незабаром пропустили два м'ячі. Інтрига в поєдинку трималася до останніх секунд: на хет-трик Валенсії (два м'ячі еквадорець провів із пенальті) гості, яких очолює Андреа Пірло, відповіли ще двома голами. Вирішальним стало взяття воріт у виконанні Батшуайї, котрий вийшов на заміну наприкінці зустрічі та забив на 5-й хвилині компенсованого часу.

За підсумками 8-ми зіграних матчів "орли" перебувають на 4-й позиції чемпіонату Туреччини з 17-ма очками, поступаючись всього одним балом першій трійці, яка провела на тур більше.

Із "Динамо" стамбульці зустрінуться в заключному, 6-му турі групового етапу Ліги Європи, який відбудеться 3 листопада у Кракові.

Суперліга Туреччини, 9-й тур

"Фенербахче" - "Карагюмрюк" - 5:4 (2:2)

Склад "Фенербахче": Байиндир - Осаї-Семюел, Густаво, Салаї, Кахведжі (Дурсун, 88) - Юксек, Мор (Россі, 76), Креспу, Лінкольн (Аліоскі, 76) - Педру Жоау (Батшуайї, 88), Валенсія (Азіз, 90+10).

Голи: Креспу, 9, Валенсія, 28, 61 (пен.), 72 (пен.), Батшуайї (90+5) - Боріні, 16, 65, Куассі, 24, Кападжак, 83.

Фото - Stade Rennais F.C., Fenerbahçe SK, AEK F.C.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер