Еліт-ліга ДЮФЛУ. U16. «Волинь» - «Динамо» - 0:4 (звіт, коментар тренера)

Еліт-ліга ДЮФЛУ. U16. «Волинь» - «Динамо» - 0:4 (звіт, коментар тренера)

У шостому турі чемпіонату ДЮФЛУ в Еліт-лізі діючий чемпіон та поточний лідер першості у своїй групі, київське «Динамо», гостило у Луцьку, де зустрілося з «Волинню». 

Нагадаємо, команда Олексія Дроценка після п’яти стартових матчів мала абсолютний показник - 5 перемог у 5-ти матчах, у тому числі розгром «Шахтаря», і лише ОК ім. Піддубного зумів уникнути розгромної поразки. 

Натомість команда Володимира Мозолюка лише в минулому турі здобула свою першу перемогу - над командою тернопільської ДЮСШ - і поділяла з нею ж 5-6 сходинки турнірної таблиці. 

Перший тайм прогнозовано здебільшого минув на половині поля господарів. Динамівці як завжди атакували багато й різноманітно. 

«Волинь» відповідала лише зрідка. Зокрема Артем Дячун намагався закинути м’яч у верхній кут динамівських воріт, однак голкіпер «біло-синіх» Киблицький до м’яча дотягнувся. 

Після цього напівмоменту біля своїх воріт динамівці вирішили не відкладати справу у довгий ящик та збільшили натиск на ворота «Волині». Найбільш активним попереду був центрфорвард та капітан динамівців Матвій Пономаренко. Активність його та партнерів призвела до першого забитого м’яча. Захисник «Волині» зупинив Бельчикова не за правилами у власному штрафному майданчику, арбітр вказав на 11 метрів, і Пономаренко на 16-й хвилині реалізував пенальті - 0:1. 

Не минуло і десяти хвилин, як Пономаренко відзначився забитим м‘ячем вдруге, цього разу з гри. Він відгукнувся на навісну передачу з кутового з лівого флангу та ефектним ударом головою підсік м’яч у кут воріт - 0:2. 

Гнітючий результат першого тайму змусив наставника «Волині» Володимира Мозолюка провести відразу потрійну заміну у перерві. У той самий час у протилежному таборі все йшло за наміченим на гру планом. 

Якщо у першому таймі іноді траплялися часові проміжки коли господарі поля намагалися контролювати м’яч, то після перерви динамівці встановили тотальний контроль над м‘ячем, у той час як «Волинь» зосередилася на обороні власних воріт. 

Однак це не принесло результату господарям: уже на 61-й хвилині рахунок став розгромним. Після розіграшу кутового з лівого флангу Пономаренко отримав м’яч на лінії штрафного майданчика, прорвався до воріт, обігравши двох опонентів та з кута вовротарського розстріляв ворота, оформивши таким чином хет-трик. 

Після третього пропущенного м’яча гра у господарів поля повністю розклеїлась, і вже за 5 хвилин до їх воріт влетів четвертий м’яч. Його автором став Руслан Нестеренко, який щойно вийшов на заміну. Він завершив швидку вертикальну атаку киян правим флангом ударом з гострого кута. 

Тренер «Динамо» U16 Павло Чередниченко:

- Ми готуємося до всіх суперників з максимальною віддачею, по максимуму готуємо наш тижневий мікроцикл, тому результат матчу першого кола, який ми провели в Конча-Заспі, ми забули. Кожного суперника ми розбираємо і до кожного готуємося.

Наше завдання – аби в кожному матчі наші гравці прогресували в індивідуальному плані та при цьому була користь команді. Ми розраховуємо на кожного – як на тих, хто виходить в основному складі, так і на тих, хто виходить на заміну. Кожен повинен за час, проведений на футбольному полі, показати свої найкращі якості та додати в тому чи іншому аспекті.

Перед грою ми акцентували увагу хлопців на максимальній самовіддачі, високому пресингу, знаючи, що «Волинь» не гратиме з нами першим номером. Тому нам потрібно було долати компактну оборону, проводячи позиційні атаки. Знали, що «Волинь», навіть володіючи м'ячем, не буде нічого вигадувати, а буде грати від простоти, за рахунок характеру. А ми повинні були грати використовувати кмітливість і в кожній ситуації діяти швидше ніж суперник, випереджаючи їх на крок.

ДЮФЛУ. Еліт-ліга. U16. 6 тур 

«Волинь» - «Динамо» - 0:4 (0:2)

09.10.2021. Луцьк. Стадіон «Підшипник» 

Склад «Динамо»: Кіблицький, Коробов, Кузьменко, Захарченко, Бельчиков, Хмельовський, Осипенко, Пашко, Кузик, Лобко, Калин, Пономаренко. 

На заміни виходили: Білий (54), Шевченко (54), Лобко (62), Мариновський (62), Кусій (62), Нестеренко (64), Дикий (64)

Голи: Пономаренко (16, пенальті, 25, 61), Нестеренко (66)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер