U19. «Динамо» - «Дніпро-1» - 3:0

U19. «Динамо» - «Дніпро-1» - 3:0

Після вояжу до Барселони, де команда Ігоря Костюка зіграла унічию з юнаками світового гранду та втримала лідерство у своїй групі Юнацької Ліги УЄФА, динамівці переключилися на клубні справи, де їм належало приймати середняка юнацької першості України, «Дніпро-1» .

Через перебір попереджень у цій грі команді не міг допомогти один із двох кращих бомбардирів команди Самба Діалло. Ще один, Антон Царенко, розпочав гру на лаві запасних.

Стартовий склад «біло-синіх» майже повністю змінився у порівнянні з грою у Барселоні. З перших хвилин із тієї стартової 11-ки вийшли лише троє – голкіпер Руслан Нещерет, захисник Максим Дячук та півзахисник Олександр Яцик. Поза тренерською лавою опинився і наставник команди Ігор Костюк, який теж пропускав гру через дискваліфікацію. Однак він керував діями своїх підопічних з трибуни стадіону у Віті-Литовській.

Гості динамівської бази, незважаючи на поточний статус середняка, з перших хвилин продемонстрували, що киянам буде нелегко, і що вони налаштовані гідно зіграти з представником України у єврокубках. Зі стартових хвилин дніпряни вдалися до високого пресингу, не відсиджуючись в обороні.

Хоча перші небезпечні нагоди почали виникати саме біля їх воріт. На 15-й хвилині після передачі Шулянського рахунок ледь не відкрив Скрипник – гостей врятував ефектний сейв їх голкіпера Яківа Канарейкіна. За десять хвилин довелося попрацювати і Руслану Нещерету: після навісу зі штрафного Кравченко бив головою практично впритул до воріт. Загалом ігрова перевага «Динамо» була відчутною попри те, що гості намагалися грати у свій футбол.

Рахунок було відкрито на 35-й хвилині. Після переведення м’яча на лівий фланг Шулянський запустив по бровці Танчака. Той віддав у центр на Іллю Скрипника, який спершу не зумів добре прийняти м’яч, проте скористався невпевненою грою захисника та другим дотиком вколотив у ближній кут.

А за п’ять хвилин кияни подвоїли свою перевагу після стандартного положення на правому фланзі з гострого кута. Дмитро Мельниченко прострілював на ближню стійку, закручуючи м’яч у нижній кут, Горбач дезорієнтував захисника та голкіпера, і м’яч, нікого не торкнувшись, залетів до сітки – 2:0 ще до перерви.

Другий тайм гості почали так само активно, як і перший. Не зважаючи на ігрову перевагу киян, свої моменти для того аби повернути інтригу, вони мали. На 61-й хвилині після кутового у штрафному «Динамо» виникла пожежа, однак динамівські оборонці все ж впоралися з натиском. Виручив команду і Нещерет після удару Руденка з ближньої відстані.

Найкращий захист – це атака. Наприкінці матчу динамівці перевели гру на половину поля гостей, тим самим убезпечивши свої ворота. Кияни були ближчими до свого третього голу, ніж гості – до першого.

І на 89-й хвилині «біло-сині» таки забили третій м’яч у результаті вертикальної атаки. Олександр Яцик віддав зручний пас урозріз на Антона Царенка, який з’явився на полі за 10 хвилин до завершення матчу. Він на швидкості відкрився між захисниками та класно відправив м’яч у нижній кут воріт, вийшовши на перше місце у реєстрі кращих бомбардирів команди у цьому сезоні.

На третій компенсованій хвилині Царенко був близьким до того аби оформити дубль, проте Канарейкін зреагував на його удар. Кілька хороших дальніх ударів виконав і Волошин, однак не влучив у площину.

«Динамо» розгромило «Дніпро-1» та скоротило відставання від «Шахтаря», який у паралельному матчі поступився «Ворсклі» на виїзді з рахунком 1:2. Наразі кияни відстають від «гірників» на два очки, а «Металіст 1925» від «Динамо», як і раніше, на одне очко. Лідером за втраченими очками є «Рух», який, щоправда, провів на три матчі менше.

Чемпіонат юнацький команд. 12 тур.

«Динамо» - «Дніпро-1» - 3:0 (2:0)

24.10.2021. Київ. НТБ «Конча-Заспа»

«Динамо»: Нещерет – Малиш, Дячук (Боль, 46), Бурда, Танчак - Яцик (к), Скрипник (Царенко, 81), Мельниченко (Бражко, 65), Блізніченко, Шулянський (Н.Волошин, 65) – Горбач (Попов, 65).

«Дніпро-1»: Канарейкін, Чалий, Березанський, Попов, Ніколишин (Козубенко, 46), Матюшенко, Лебедєв (к) (Бешляга, 46), Мельниченко (Єршов, 78), Демиденко, Кравченко (Руденко, 46), Ківінда (Колодежний, 46).

Голи: Скрипник (36), Мельниченко (41)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер