Ігор КОСТЮК та Вадим ШЕВЧУК про перемогу «Динамо» (U-19) у Луцьку

Ігор КОСТЮК та Вадим ШЕВЧУК про перемогу «Динамо» (U-19) у Луцьку

- У таких іграх, в першу чергу, проявляється характер. Був поєдинок, де вирішувалося, яка з команд потрапить до заповітної четвірки. Ми попросили хлопців, щоб вони серйозно поставилися до гри, і результат не змусив на себе чекати. Коли футболісти виконують те, про що з ними домовляємося, якість гри та самовіддача стають помітно кращими й усе це дає результат.

- Спільна заявка U-19 та U-21 дозволяє вирішувати складні завдання. Склад у матчі з «Волинню» можна назвати найбільш бойовим у нинішньому сезоні?


- Як ви знаєте, в попередньому сезоні команда U-19 виграла золоті медалі. У нас один клуб. Ми граємо за його честь та престиж. Тут уже немає поділу, молодь це чи ні. Всі борються за емблему, яку носять на грудях.

- Коли відчули, що «Динамо» зможе добути позитивний результат?

- Увесь матч точилася запекла боротьба. Багато моментів створили і ми, і суперник. На останніх хвилинах «Волинь» прагнула відігратися. Відчули, що перемогли ми лише тоді, коли арбітр дав фінальний свисток.

- Напевно, Олексій Герасименко весь час перебував на зв'язку та хвилювався за команду, перебуваючи у Швейцарії?

- Звичайно, він хвилювався. Ми з ним увесь час були на зв'язку, ви праві. Адміністратор команди розмовляв із ним під час матчу та повідомляв про перебіг подій. Гадаю, в нас вийшов хороший подарунок до його тренерської ліцензії.

***

Захисник «Динамо» та автор переможного м'яча у ворота «Волині» Вадим Шевчук поділився емоціями після успіху в Луцьку.

- Нас, гравців «дубля», попросили допомогти хлопцям із U-19, оскільки це була важлива гра й вирішувалося, чи потраплять вони до четвірки. Також нас попросили відповідально поставитися до цієї гри, що ми й зробили. Вийшли, добре зіграли та виграли.

- Розкажи, як вдалося забити?

- Вийшла контратака. Після удару по воротах сталося так, що м'яч відскочив до мене, я його підхопив та забив. У цьому сезоні це мій перший гол.

- Наприкінці зустрічі тренерський штаб вимагав від гравців оборони більшої надійності...

- Ми вели 2:1, а на останніх хвилинах суперник активно йшов в атаку, закидав м'яча вперед. Необхідно було зіграти надійно, щоб не пропустити. Нам це вдалося.

- Відомо, що чим більше у футболіста ігрової практики, тим краще він розкриває свій талант. Чи погоджуєтеся з цією думкою та чи виправданий турнір U-19?

- Я вдячний тренерам, що вони мені довіряють, що я граю і за U-19, і за «дубль». Намагаюся виправдовувати їхні сподівання.

- Коли зрозумів, що перемога від «Динамо» вже нікуди не втече?

- У той момент, коли на останніх хвилинах м'яч влучив у поперечину. Тоді ми вже зрозуміли, що нам судилося здобути перемогу.

- Відігравши сезон за U-19 та залишивши позаду третину сезону за U-21, сам помітив, що твій рівень та рівень твоїх партнерів по «дублю» виріс?

- Звичайно. Гадаю, це помітно. Нас уже готують не так, як раніше. Вимоги зовсім інші. Хочуть бачити від нас більше, ніж раніше, і вимагають, щоб ми ні в чому не поступалися старшим хлопцям.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер