U-19. 10-й тур. «Динамо» - «Чорноморець» - 2:0 (+ ВІДЕО)

U-19. 10-й тур. «Динамо» - «Чорноморець» - 2:0 (+ ВІДЕО)

Ігрові аспекти

Реванш вдався. Підопічні Олексія Герасименка зуміли здобути важливу перемогу над «Чорноморцем», прямим конкурентом в турнірній таблиці, яка дозволяє «біло-синім» піднятися на одну сходинку вгору в своїй групі.

У порівнянні з останнім матчем з «Карпатами» (2:2), в стартовому складі «Динамо» відбулася лише одна заміна - Дениса Норенкова поміняв Денис Оджукву. В іншому ж і склад, і тактична схема, були тими ж.

Місце у воротах зайняв Вадим Солдатенко. Пару центральних захисників склали Сергій Чоботенко і Владислав Приймак. Зліва в обороні грав Оджукву, а праворуч - Олександр Тимчик. У центрі поля діяли Максим Казаков і Владислав Любко. На флангах атаки - Богдан Душин Ігор Нечай. Під форвардом Олексієм Щебетуном перебував Вадим Петров.

Почали команди з місця в кар'єр, а точніше з забитого м'яча. Вже на третій хвилині зустрічі кияни заробили небезпечний штрафний поблизу воріт суперника. Петров навісив в район лінії воротарського майданчика, звідки Приймак, вистрибнувши вище за всіх, головою переправив «круглого» у сітку.

Гості могли відквитати пропущений м'яч після навісу Дмитра Гарванко і удару головою з меж штрафного Сергія Новіков, але, на щастя, сфера полетіла значно вище.

Не встигла хвилинна стрілка зробити й десяти обертів, як пролунав грім, що не передвіщало нічого хорошого. Та й синоптики обіцяли, що ранкове сонечко зміниться дощем. І були праві - через кілька хвилин на поле з неба обрушилася справжня стіна води. Рефері вирішив не зупиняти матч.

Незважаючи на це, наставники обох команд ще до перерви використовували по заміні. Одесити поміняли капітана, який, судячи з усього, отримав якесь пошкодження на мокрому газоні, а у «біло-синіх» Душина змінив Тарануха.

На полі було більше боротьби, ніж футболу. І все ж до такої погоди куди краще пристосувалися господарі.

Щебетун відгукнувся на розрізний пас зі своєї половини поля, коли, вже ковзаючи в підкаті, та ще і в боротьбі із захисником, зумів дотягнутися до м'яча і пробити в дальній кут. Здалося, що голкіпер «Чорноморця» зовсім не був готовий до такого розвитку подій - 2:0.

Справжній шедевр мало не вдався Люблю. Отримавши м'яч на лівому фланзі і просунувшись трохи вперед, Владислав, виконуючи подачу на протилежний кут воротарського майданчика, ледь не вразив дальню дев'ятку - сфера вдарилася об штангу і відскочив у поле. Не переправив м'яч у власні ворота і захисник одеситів після прострілу зі штрафного - партнери підстрахували хлопця.

За законом підлості, дощ припинився перед самою перервою, а відновився зі стартовим свистком на другий тайм. По-справжньому гольових моментів не виникало ні в однієї з команд, а рефері  роздавав жовті картки за надмірну завзятість у боротьбі. Але потрібно віддати належне гостям, які більше атакували, а в кінцівці зустрічі навіть притиснули киян до їх власних воріт. До честі «біло-синіх» зазначимо, що з таким тиском вони впоралися.

Найбільш близькими до голу одесити були вже в останні хвилин компенсованого часу, коли в одній атаці «Динамо» двічі рятував Солдатенко, а ще раз - поперечина.

Підсумок поєдинку - 2:0 на користь киян, які здобули свою другу перемогу над «Чорноморцем» у сезоні в чотирьох очних дуелях. Ще двічі успіх святкували моряки.

Топ-персона

Центральний захисник киян Владислав Приймак чудово проявив себе в цьому матчі, не тільки не дозволивши супернику забити, але і відзначившись голом на старті зустрічі.

Ключовий момент

Важливу роль зіграв той факт, що киянам вдалося забити два м'ячі ще в першому таймі. Цей заділ дозволяв гравцям впевнено відчувати себе при грі на своїй половині поля, а суперник змушений був великими силами йти вперед, оголяючи тили.

U-19. 2-й етап. 10-й тур

23.04.2014. м.Чапаевка, НТБ «Динамо». 100 глядачів

«Динамо» - «Чорноморець» (Одеса) - 2:0 (2:0)

«Динамо»: Солдатенко (к), Тимчик, Приймак (Рогожкін, 90+3), Чоботенко, Оджукву, Нечай (Норенков,66), Казаков, Душин (Тарануха, 25), Петров (Лазарович, 57, Оріховський, 79), Любко, Щебетун (Книш, 82).

«Чорноморець»: Зацепін, Матушевський, Гарванко, іллой-Айет (к) (Дубина, 18), Щетинін, Волощук (Цирульнєв, 79), Горбовський (Касяненко, 60), Григоренко (Іванченко, 55), Новіков (Мурашов, 33), Михайліченко, Попов (Чернишов, 60).

Голи: Приймак (3), Щебетун (29).

Попереджені: Щебетун (53), Тарануха (80) - Щетинін (45), Дубина (61), Гарванко (75), Іванющенко (90+1).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер