U-19. 14-й тур. «Говерла» – «Динамо» – 0:5

U-19. 14-й тур. «Говерла» – «Динамо» – 0:5

У рамках 14-го туру у групі «А» чемпіонату U-19 київське «Динамо» на виїзді зустрічалося з ужгородською «Говерлою».

У нинішньому сезоні команди вже двічі грали між собою. Обидва рази перевага динамівців не викликала сумнівів – у Мукачевому «біло-сині» забили три м’ячі без відповіді, а в Києві – аж сім. Не дивно, що «Говерла» на фініші першої частини чемпіонату впевнено розташувалася на останньому місці в групі, й футболісти «Динамо» до Мукачевого їхали лише за перемогою.

У звітному матчі тренер команди Юрій Лень зупинив свій вибір на наступних гравцях. Місце у воротах зайняв Солдатенко, лінію захисту справа наліво склали Тимчик, Андрій Несторенко, Масалов та Дубінчак, центр поля цементували капітан Чоботенко та Шепелєв, з флангів обстановку нагнітали Нечай (справа) та Лапа (зліва), а під єдиним нападником Щебетуном розташувався Оріховський.

Мабуть, пам’ятаючи про легку перемогу в першому колі, динамівці занадто спокійно розпочали матч. За перші десять хвилин можна згадати хіба що удар Щебетуна після перехоплення Нечая поблизу штрафного майданчика, але воротар легко упіймав м’яча. Біля протилежних же воріт Солдатенко взагалі залишався без роботи.

Перший по-справжньому небезпечний момент у матчі призвів до взяття воріт. Нечай пробив з-за меж штрафного майданчика, воротар зіграв невпевнено, парирувавши м’яча прямо перед собою, й Щебетун, опинившись першим на добиванні, відправив м’яча в порожній кут.

Після того, як рахунок було відкрито, малюнок гри не змінився й моменти виникали виключно біля воріт господарів. Після навісу з правого флангу Лапа не поцілив у рамку воріт із лінії воротарського майданчика, Андрій Нестеренко пробив зі штрафного метрів із 30-ти у стійку, а з ударом Оріховського, який замикав у дотик простріл Тимчика з правого флангу, впорався воротар, витягнувши м’яча з-під поперечини.

Перед самою перервою динамівцям вдалося втілити свою беззаперечну перевагу у ще один забитий м’яч. Щебетун, уникнувши офсайдної пастки, вийшов до воріт, виконав силовий простріл, після якого захисник «Говерли» не зміг належним чином вибити м’яча, й Шепелєв із кількох метрів буквально розстріляв голкіпера.

Маючи комфортну перевагу після першого тайму, динамівці, мабуть, занадто заспокоїлися, оскільки після перерви дозволили супернику створити перший небезпечний момент – щоправда, Нурієв із меж штрафного майданчика пробив повз ворота.

Втім, як виявилося згодом, це був лише епізод, але тривалий час перевага динамівців втілювалася лише у контролі м’яча, оскільки моментів біля воріт «Говерли» не виникало. У середині тайму тренерський штаб вдався до замін, намагаючись пожвавити гру, й це принесло свої плоди. Шарило, ледь з’явившись на полі, після блискучого пасу Лапи вийшов віч-на-віч із воротарем та вдало пробив повз нього.

Після того, як рахунок став розгромним, господарі фактично зупинилися. А от динамівці продовжували шукати свій момент біля воріт суперника. Ударам Приймака та Книша здалеку не судилося стати результативними, а от Шарило спіймав усмішку долі. Воротар «Говерли», пішовши на перехоплення, не втримав м’яча в руках, і Олександр, підхопивши сферу, закотив м’яча в порожні ворота.

На останніх хвилинах «біло-сині» ледь не привезли гол у свої ворота. Володимир Варваринець пробив зі штрафного метрів із 25-ти, Маханьков, який вийшов на заміну, не втримав м’яча в руках, але Павлич, опинившись на добиванні, по воротах не влучив.

До фінального свистка подібних подарунків супернику «біло-сині» більше не підносили, більше того, забили п’ятий м’яч у ворота ужгородців. Гол створили гравці, які вийшли на заміну, – удар Ярового здалеку воротар парирував, а от із добиванням Книша впоратися не зміг.

Свій наступний матч, який стане останнім у першій частині чемпіонату U-19, «Динамо» зіграє наступної середи, коли вдома прийме «Скалу» зі Стрия.

Чемпіонат U-19. 14-й тур

19.11.2014. г.Мукачево. Стадион «Авангард»

«Говерла» – «Динамо» – 0:5 (0:2)

«Говерла»: 12. Пахомов (35. Цвєтков, 79), 4. Махнєв, 16. Ряшко, 5. Беца, 17. Ганич (15. Трачук, 76), 2. Гей (к), 9. Нурієв (8. Рацин, 81), 11. Сегедій (6. І.Варваринець, 85), 7. Павлич, 10. Тома (13. Коваль, 86), 18. Тищук (14. В.Варваринець, 46).

«Динамо»: 1. Солдатенко (12. Маханьков, 78), 18. Тимчик, 2. А.Нестеренко, 15. Масалов (5. Приймак, 72), 4. Дубінчак (13. Норенков, 72), 11. Нечай, 6. Шепелєв (14. Ковбаса, 61), 16. Лапа (9. Яровой, 76), 3. Чоботенко (к), 8. Оріховський (10. Книш, 67), 7. Щебетун (17. Шарило, 64).

Голи: Щебетун (13), Шепелєв (45+1), Шарило (65, 75), Книш (90).

Попереджені: Ряшко (24), Тищук (35), Беца (56) – Дубінчак (45), Масалов (45+2), А.Нестеренко (60), Чоботенко (65), Приймак (81).

Вилучений: Ряшко (70, повторне попередження).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер