U-19. 1-й тур 2-го етапу. «Шахтар» – «Динамо» – 1:1

U-19. 1-й тур 2-го етапу. «Шахтар» – «Динамо» – 1:1

Донетчани приймали нашу команду на штучному полі тренувальної бази ФК «Полтава» у с. Копили.

Нагадаємо, що в минулому сезоні рік тому динамівці зіграли з «Шахтарем» унічию 1:1 на виїзді, а вдома на початку травня поступилися «гірникам» із мінімальним рахунком 0:1. Тож про важливість нинішнього протистояння казати зайве.

Команди розпочали поєдинок доволі зібрано та сконцентровано. Але біля чужих воріт більш небезпечними були динамівці.

Після подачі кутового та спроби завдати удару Івана Калюжного, який проводив свою першу гру в динамівській футболці, м’яч відскочив до Олександра Масалова – він пробивав у падінні через себе, проте не влучив у площину воріт. Загалом, у перші хвилини динамівці виглядали гостріше, часто проводячи свої атаки лівим флангом, де корисним був Книш.

Але, як часто буває в таких випадках, саме їм довелося першими виймати м’яча із сітки. Скориставшись помилкою в захисті, Зубков прийняв м’яча у штрафному майданчику та метрів із 15-ти спрямував його повз Вадима Солдатенка, вивівши свою команду вперед.

Це була не єдина неприємність, яка спіткала нашу команду: пройшло лише півгодини зустрічі, а тренери через пошкодження були змушені міняти Шарила, а ще за дві хвилини й воротаря Солдатенка, який отримав болючий удар бутсою в обличчя. Не дивно, що певний час після цього «Шахтар» діяв активніше, взявши м’яча під свій контроль. Але це тривало недовго – у компенсований до першого тайму час із правого флангу класно прострілив Олександр Тимчик, і Книш із кількох метрів замкнув передачу, забивши гол «у роздягальню».

У другому таймі гра розвивалася динамічно, обидві команди прагнули забити. В одному з моментів до цього були близькими гірники, проте Маханьков урятував свою команду, зреагувавши на потужний удар із меж штрафного майданчика. А ще одного разу Зубкову дозволили без перешкод завдати удару з вигідної позиції – на щастя, м’яч пролетів у сантиметрах над поперечиною.

Утім, комбінаційні дії динамівцям давалися краще, а ось «Шахтар» гостріше діяв на стрімких контратаках. Зокрема, знову мав рятувати Маханьков після удару Гладченка, який вийшов на заміну. Останні хвилини виявилися доволі нервовими. Тренер динамівців Юрій Лень вимагав надійності, й наші хлопці доклали всіх зусиль, щоб це виконати.

Чемпіонат U-19. 1-й тур, 2-й етап

11.03.2015. с. Копили. НТБ ФК «Полтава». 100 глядачів

«Шахтар» (Донецьк) – «Динамо» – 1:1 (1:1)

«Шахтар»: 1. Кудрик, 2. Кирюханцев, 3. Сагуткін, 4. Матвієнко, 5. Грачов, 6. Вачиберадзе, 7. Арендарук, 8. Піхальонок (16. Гладченко, 84), 9. Борячук, 10. Зубков, 11. Штандер (17. Глагола, 63).

«Динамо: 1. Солдатенко (12. Маханьков, 32), 18. Тимчик, 2. А. Нестеренко (к), 15. Масалов (3. Чоботенко, 87), 13. Норенков, 19. Калюжний (6. Козак, 81), 11. Нечай (14. Ковбаса, 90+4), 8. Оріховський, 10. Книш, 16. Лапа (5. Приймак, 50), 7. Шарило (17. Удод, 30; 4. Дубінчак, 75).

Голи: Зубков (22) – Книш (45+2).

Попереджені: Вачиберадзе (58) – Масалов (57), Нечай (59).

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер