U-19. 2-й етап. 9-й тур. «Карпати» - «Динамо» - 2:2

U-19. 2-й етап. 9-й тур. «Карпати» - «Динамо» - 2:2

Ігрові аспекти

Несподівано для обох колективів, місце зустрічі, яким спочатку значилося полі стадіону «Локомотив» у місті Рава-Руська, змінилося на «Арену Львів». Але навряд чи хтось був проти такого розміну.

Для наставника «Динамо» (U-19) «Карпати» - знаковий суперник, оскільки саме проти львів'ян він дебютував на тренерському містку минулого літа. Тоді зустріч завершилася драматичною перемогою «біло-зелених» (3:2). Тим не менш, в чемпіонаті 2013/14 юнацькі колективи «Карпат» і «Динамо» зустрічалися вже три рази, у двох з яких сильніше виявлялися саме кияни.

На четверту дуель у сезоні тренер взяв до Львова 18 футболістів. Місце у воротах зайняв Вадим Солдатенко. Пару центрбеків склали Владислав Приймак і Сергій Чоботенко. Зліва в обороні діяв Денис Норенков, а праворуч - Ігор Тимчик. В центрі поля грали Владислав Любко і Максим Казаков. На флангах атаки - Ігор Нечай і Богдан Душин. Під форвардом Олексієм Щебетуном розташувався Вадим Петров. Варто відзначити, що в стартовому складі «біло-синіх», якщо порівнювати з останнім поєдинком проти запорізького «Металурга» (2:1), відбулося відразу вісім змін.

Матч команди розпочали дуже неспішно й обережно, але перший удар в створ і гольовий момент залишиться в активі динамівців. Спершу Любко пробив здалеку в руки воротарю, а через кілька хвилин, замикаючи подачу з кутового в ефектному стрибку через себе, Приймак з кута воротарського пробив у штангу.

Наступний сплеск активності стався в середині тайму. На 28-й хвилині «Карпати» чудово використовували стандарт. Подача на лінію штрафного і скидка головою від партнера завершилася потужним пострілом в дотик під поперечину від номінального центрального захисника господарів Андрія Єлсукова. У цьому моменті оборона «Динамо», на жаль, виступала в ролі статистів.

Важливо, що динамівцям вдалося відігратися практично відразу, втіливши в гол одну з контратак. Щебетун, отримавши м'яч з глибини і простягнувши «круглого» трохи вперед, не став навіть входити до штрафного і завдав обвідного удару в правий кут. Голкіпер, який до того моменту вже вийшов з воріт, дотягнутися до м'яча не зумів.

Ближче до кінця першого тайму кардинально змінилася погода, а сонце змінив дощ. Швидше за все, це трохи остудило суперників, які стали грати хоч і активніше, але набагато більш грубо.

І все ж динамівцям вдалося вийти вперед. Цього разу помилку допустили оборонці «Карпат», так і не спромігшись нормально перервати навіс з правого флангу. М'яч спершу долетів до Щебетуна, який головою «продовжив» на дальній кут воротарського на Нечая. Підключився до атаки лівий півзахисник встиг не тільки обробити пас, але і потужним ударом переправити його у сітку. З перевагою «Динамо» в один м'яч команди пішли на перерву.

Старт другої половини явно залишився за «Карпатами». Львів'яни більше атакували, змушуючи вступати в гру Солдатенко. Наперед відзначимо, що голкіпер «Динамо» провів гру чудово.

У той час як «Карпати» міняли гравців, додаючи швидкості і мобільності в атаці, свою першу заміну Олексій Герасименко зробив на 70-й хвилині, випустивши замість другого форварда Петрова орієнтованого на оборону і зайнявшого місце в опорній зоні Юрія Семелітка. В цілому, динамівці перейшли на оборонну модель гри, сподіваючись на контратаки. До речі, один з таких випадів на чужу половину поля ледь не завершився голом Щебетуна. Форвард «біло-синіх», опинившись один на один з воротарем, трохи затягнув з ударом, завдяки чому його встиг наздогнати захисник. «Розгойдавши» суперника, Олексій все ж пробив, але в голкіпера.

Під кінець тайму не зміг продовжити гру Нечай, тому на поле вийшов ще і Денис Оджукву. Фактично динамівці перейшли на гру в п'ять захисників, а за центр поля, час від часу, переходив лише Щебетун. Тим не менш, така тактика, до певної міри, приносила свої плоди. «Карпати», в основному, точно і сильно били здалеку (Солдатенко діяв надійно), а якщо м'яч і доходив до штрафного, то застрягав у ногах футболістів.

А от суддівство було досить неоднозначним. В останні хвилини зустрічі рефері давав штрафні на користь «Карпат» буквально в кожному епізоді, в той час як динамівцю Казакову виписав «гірчичник» за симуляцію. Заключні хвилини перетворилися на справжнє шоу. Схоже, резервний рефері так і не показав табличку з компенсованим часом, тому фактично грали до свистка. Коли ж повинен був пролунати свисток - відомо було лише самому арбітру. В результаті награли аж п'ять доданих хвилин, хоча, за винятком замін, пауз у другому таймі не виникало.

На третій компенсованій хвилині рефері прийняв ключове рішення, призначивши 11-метровий у ворота «Динамо». Тут же згадався дебютний матч Герасименко на посаді тренера U-19, де результат дуелі з «Карпатами» також визначився в останні секунди. Солдатенко, блискуче відігравшему зустріч, не вистачило лічених сантиметрів, щоб взяти ще й пенальті. Більш того, арбітр дав фінальний свисток не відразу після відновлення гри, а лише після чергової атаки львів'ян, яка завершилася нічим.

2:2 - бойова нічия «Карпат» і «Динамо», що позбавила киян чудової можливості піднятися на третє місце в таблиці.

Топ-персона

Безумовно, таким є воротар «Динамо» Вадим Солдатенко, який «тягнув» практично все, що летіло у ворота. Помилок воротаря в пропущених м'ячах немає. У цьому чемпіонаті він пропустив вже 13 голів.

Ключовий момент

Все вирішилося в компенсований час.

U-19. 2-й етап. 9-й тур

16.04.14. м.Львів. Стадіон «Арена Львів». 150 глядачів

«Карпати» (Львів) - «Динамо» - 2:2 (1:2)

«Динамо»: Солдатенко (к), Тимчик, Чоботенко, Приймак, Норенков, Нечай (Оджукву, 81), Казаков, Любко, Душин, Петров (Семелітко, 70), Щебетун.

«Карпати»: Силецький, Лобай (Вербний, 90), Грось, Елсуков, Штаненко, Макогон (к) (Захарків, 68), Кльоц, Савошко (Намуйлик, 46), Богач (Гладкий, 60), Грисьо (Швед, 71), Полюганич.

Голи: Елсуков (28), Гладкий (90+3) - Щебетун (31), Нечай (39).

Попереджені: Богач (50), Намуйлик (65), Грось (88) - Козаків (84), Семелітко (90+2), Приймак (90+4).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер