U-19. «Динамо» – «Карпати» – 3:1

U-19. «Динамо» – «Карпати» – 3:1

Ігрові аспекти

На щастя, старшому тренеру «Динамо» U-19, та й усім його підопічним, вдалося забути провальну гру із запорізьким «Металургом», коли лише за один тайм наші хлопці пропустили чотири рази, при цьому йдучи на перерву з перевагою в один м'яч.

Окрім того, через паузи в чемпіонаті країни без ігрової практики залишилися й футболісти «дубля», яких для команди 19-річних знову було делеговано чимало. Зокрема, незвично було спостерігати на правому фланзі оборони за Павлом Полегеньком. Ми-то знаємо талановитого хлопця по грі за «Динамо» на фланзі атаки чи в центрі, а от у захисті його використовує на даній позиції, переважно, лише тренер збірної України U-19 Олександр Петраков.

І все ж виконував соло цього дня не хто інший, а Орест Кузик. Ще один динамівський талант, який усього кількома днями раніше продемонстрував чудову гру за «дубль» із «Волинню», забивав і в цій зустрічі на будь-який смак.

Після відверто нудного початку від обох команд, на 18-й хвилині стався перший гол. Після дальнього закидання зі своєї половини поля Бесєдін грудьми скинув м'яча під удар Кузику, який невідпорним пострілом у дотик поклав «круглого» точно під стійку. До воріт було метрів 17, але воротаря це не врятувало.

Незважаючи на велику кількість боротьби на полі, грубою її назвати язик не повернеться. Тим не менш, у більшості випадків переможцями виявлялися саме «біло-сині». Зокрема, наприкінці першого тайму на випередження чудово зіграв Михайличенко, завершуючи простріл із правого флангу. На жаль, удар півзахисника прийшовся в поперечину й вилетів у поле.

У перерві Герасименко провів лише одну заміну, трохи опустивши Бесєдіна та випустивши на вістрі Петрова замість Любка. Вадим, хоча боровся й відкривався, особливої користі команді не приніс, а от Бесєдін забив! Полегенько прорвався флангом та прострілив на лінію воротарського майданчика, де Артем п'ятою підправив м'яча у ворота. Рефері, у свою чергу, вгледів у цьому епізоді офсайд та взяття воріт скасував.

Але все ж рахунок на табло змінився на користь «Динамо». Це знову Кузик, отримавши м'яча у штрафному майданчику, спочатку пробив у захисника, а потім і в ворота, перекинувши голкіпера гостей, який уже ліг на газон.

Третій же м'яч Ореста став справжньою окрасою зустрічі. Отримавши сферу на куті воротарського майданчика, він потужно спрямував її в ближню дев'ятку. Хоча мав місце і рикошет від захисника, на траєкторію польоту «круглого» він практично не вплинув. Воротар також був безсилим – 3:0.

Гості, яким втрачати вже нема чого було, великими силами побігли в атаку, реалізувавши один із небагатьох шансів. Проте, гол із меж штрафного майданчика юного Гладкого, який вийшов на заміну в другому таймі, лише розмочив рахунок, але не більше того. Підсумок – 3:1. Упевнений успіх команди Олексія Герасименка й перша перемога в другій частині чемпіонату 19-річних!

Ключовий момент

Другий м'яч Кузика не лише остаточно схилив шальки терезів на бік «Динамо», яке й так володіло перевагою, але став і більш ніж визначальним у матчі. Хоча грати було ще 30 хвилин, упевненість у перемозі «біло-синіх» збільшувалася з кожною секундою. А якщо відштовхуватися від результату, то почуття виправдалося.

Топ-персона

Тут сумнівів бути не може. Найкращим гравцем зустрічі одноголосно визнається Орест Кузик, який оформив свій перший хет-трик на подібному рівні!

Чемпіонат U-19

13.11.2013. НТБ «Динамо». 50 глядачів

«Динамо» – «Карпати» – 3:1 (1:0)

«Динамо»:
Солдатенко, Полегенько, Бурда, Нестеренко, Чумак (86, Яровий), Харатін, Кузик, Михайличенко (73, Душин), Любко (46, Петров), Норенков, Бесєдін (83, Мироненко).

Голи: Кузик (30, 58, 81) – Гладкий (85).

© www.fcdynamo.kiev.ua

* фото А.Лукацького

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер