U-19. 4-й тур фінального етапу. «Динамо» – «Скала» (Стрий) – 2:1

U-19. 4-й тур фінального етапу. «Динамо» – «Скала» (Стрий) – 2:1

Нагадаємо, що через виклик великої кількості гравців до юнацьких збірних різного віку виїзний поєдинок минулого туру проти харківського «Металіста» було перенесено на травень. Натомість підопічні Вісенте Гомеса та Юрія Леня провели контрольну зустріч проти донецького «Металурга», в якій тренерський штаб задіяв виконавців, не залучених до збірних.

У дебюті зустрічі команди обмінялися ударами по воротах, з часом динамівці заволоділи ініціативою та ігровою перевагою, після однієї з атак м’яча підібрав Іван Калюжний та непогано пробивав із гострого кута, але влучив у сітку із зовнішнього боку. Зі штрафного в руки воротарю поцілив Павло Оріховський. А одного разу впродовж однієї атаки ударів завдавали, здавалося, вже по порожніх воротах, Артем Ковбаса та Михайло Удод, але якимось дивом голкіпер встигнув зреагувати на обидва з них!

Відчувалося, гол був лише питанням часу, й він не змусив на себе довго чекати. Незабаром на ударній позиції опинився Ігор Нечай та з меж штрафного майданчика проштовхнув м’яча до сітки повз захисників та воротаря. Окрім того, моменти, щоб збільшити перевагу, були у Ковбаси, Нечая, який зльоту спрямував м’яча повз дальню стіійку, Удода, Оріховського, який спрямував м’яча вище воріт. Гості же загрожували володінням Маханькова переважно дальніми ударами або ж «пострілами» зі стандартних положень, але успіху вони їм не приносили. Лише в компенсований час вони мали реальну нагоду зрівняти рахунок, коли Заїкін вийшов до воріт, прокинув м’яча повз Маханькова, але захисник нашої команди його підстрахував.

У другому таймі малюнок гри майже не змінився. Вартий уваги епізод за участю Олександра Тимчика, який не лише неодноразово рятував свою команду в обороні, але й був доволі ефективним під час атакувальних дій. Він промчався із м’ячем зі своєї половини поля, його ніхто із суперників не зміг зупинити, тож динамівський захисник увірвався до штрафного майданчика та завдав удару по воротах – Фіяло перевів м’яча на кутовий з-під поперечини! У відповідь непоганий момент мав Маляренко, але динамівський воротар забрав м’яча. Біля протилежних воріт віч-на-віч із воротарем міг виходити Яровой, але голкіпер вчасно залишив свої володіння та перехопив м’яча.

Згодом той же Яровой із фланга змістився до центру та потужно пробив – знову воротар перевів м’яча на кутовий. Словом, за створеними моментами динамівці, безперечно, переважали суперника, й забитий м’яч став логічним підтвердженням цього. Удод отримав м’яча на правому фланзі та наважився на удар із гострого кута майже від лінії воріт та досяг успіху, збільшивши перевагу своєї команди.

Але вже за кілька хвилин динамівці не за правилами обійшлися з гравцем суперника у власному штрафному майданчику – пенальті чітко реалізував Квич, скоротивши відставання. На первний час гостям вдалося притиснути киян до власних воріт, відчувалося, що господарям дещо бракувало сил, проте все ж вони довели гру до переможного завершення.

Чемпіонат U-19. 4-й тур другого етапу

«Динамо» – «Скала» (Стрий) – 2:1 (1:0)

 01.04.2015. Чапаївка. НТБ «Динамо», 200 глядачів.

 «Динамо»: 12. Маханьков, 18. Тимчик, 2. А. Нестеренко (к), 15. Масалов, (3. Чоботенко, 73), 4. Дубінчак (13. Норенков, 68), 11. Нечай, 19. Калюжний (5. Приймак, 88), 14. Ковбаса (10. Книш, 46), 8. Оріховський (16. Лапа, 84), 6. Козак (9. Яровой, 46), 17. Удод.

«Скала»: 55. Фіяло, 7. Домальчук (5. Стасишин, 74), 13. Заїменко, 4. Заторський (к), 17. Мельник, 11. Маляренко (77. Тищук, 74), 31. Воробець (3. Мись, 65), 99. Заїченко (6. Товстопят, 65), 9. Квич (14. Мельник, 74), 8. Нистирюк (33. Маріяш, 85), 27. Заїкін.

Голи: Нечай (19), Удод (71) – Квич (73, з пен.).

* фото А.Лукацький

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер