U-19. 6-й тур. «Динамо» – «Карпати» – 1:2 (+ ВІДЕО)

U-19. 6-й тур. «Динамо» – «Карпати» – 1:2 (+ ВІДЕО)

Після матчу минулого туру, проти «Скали» (2:2), тренер динамівських юнаків Юрій Лень залишився задоволеним тим, як увійшли у гру футболісти з лави запасних. Саме цим можна пояснити появу зі стартових хвилин на полі Сергія Чоботенка, якому було довірено капітанську пов’язку, Данила Книша, Ростислава Таранухи тощо.

Перемогти львівські «Карпати», тим самим узявши реванш за поразку в матчі 1-го туру, для «біло-синіх» було справою принципу. Тому не дивно, що з перших хвилин, незважаючи на вітряну та прохолодну погоду (температура повітря у столиці в середу не перетинала позначку в 10 градусів тепла), динамівці побігли вперед. Так, уже в дебюті Тарануха, вийшовши віч-на-віч із воротарем, занадто слабко намагався перекинути його, й Сілецький легко впіймав м’яча. Згодом Максим Казаков зі штрафного з центру поля намагався закинути м’яча голкіперу за комірець, але той встигнув повернутися в рамку та зупинити круглого на лінії воріт.

А от гості ледь не перший свій момент утілили в гол. Не обійшлося без помилки голкіпера – після подачі з флангу Дмитро Фастов не втримав м’яча в руках, і Олексій Гуцуляк забивав уже в порожні ворота. Пропущений м’яч не вибив із колії господарів, які продовжували шукати щастя біля володінь суперника. Двічі міг зрівнювати рахунок Ігор Нечай, але в першому випадку після його удару з гострого кута воротар ногою парирував м’яча, а в другому вже Ігорю не вистачило зовсім трохи, аби замкнути простріл Книша.

Останні хвилини першого тайму також залишилися за «біло-синіми». Тарануха бив по воротах із гострого кута з кількох метрів, але влучив у сітку із зовнішнього боку, а під удар Книша ліг захисник, заблокувавши м’яч. Останню можливість зрівняти рахунок перед перервою втратив Казаков, коли після подачі з кутового пробив повз ворота з 13-ти метрів.

На другий тайм кияни виходили, сповнені бажання забити, натомість уже в дебюті пропустили самі. Після розіграної на лівому фланзі комбінації до воріт під гострим кутом вийшов Ігор Карпенко й поцілив у рамку. Схоже, динамівці аж ніяк не очікували, що будуть поступатися вже двома м’ячами, тому що, окрім територіальної переваги, більше нічим похвалитися в атаці не могли. Більше того, на 70-й хвилині гості могли довести рахунок до розгромного, але той же Карпенко не реалізував пенальті – Фастов парирував удар із позначки.

Надихнувшись успіхом свого голкіпера, футболісти «Динамо» були винагороджені й біля чужих воріт. Книш, отримавши пас у штрафному майданчику, швидко оцінив ситуацію та майстерно підсік м’яча над воротарем, який кинувся йому в ноги. А за чотири хвилини рахунок міг узагалі стати рівним – після прострілу з правого флангу Олексій Щебетун, який вийшов на заміну, опинився перед воротами, але спочатку його удар, а потім і добивання Олексія Шепелєва заблокували захисники.

На останніх хвилинах команди обмінялися небезпечними штрафними ударами. З ударом Павла Оріховського метрів із 25-ти впорався воротар, у стрибку парирувавши м’яча, а Фастова врятувала стійка після удару Гуцуляка.

Таким чином, домашня поразка відкинула «Динамо» на третє місце в групі. «Карпати» вже відірвалися на п’ять очок, а «Волинь» випереджає «біло-синіх» на два пункти. Саме з лучанами на виїзді динамівці зіграють у 8-му турі – наступний, 7-й, «біло-сині» пропускають.

Чемпіонат U-19. 6-й тур

«Динамо» – «Карпати» – 1:2 (0:1).

«Динамо»: Фастов, Тимчик, Масалов, Книш, Чоботенко (Приймак, 76), Оріховський, Шепелєв, Нечай (Щебетун, 52), Тарануха (Удод, 72), Казаков (Яровой, 87), Норенков (Дубінчак, 57).

«Карпати»: Сілецький, Кравець (Вербний, 85), Олійник, Грось (Виздрик, 79), Лобай, Лебедь, Богач (Швед, 46), Намуйлик (Якимів, 90), Саутін (Полюганич, 46), Гуцуляк, Карпенко (Гладкий, 74).

Голи: Книш (74) – Гуцуляк (18), Карпенко (49).

Нереалізований пенальті: Карпенко (69).

Попередження: Чоботенко (68), Оріховський (83), Казаков (83) – Швед (83), Кравець (83).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

* фото А.Лукацький

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер