U-19. 8-й тур 2-го етапу. «Динамо» – «Металург» (З) – 2:1

U-19. 8-й тур 2-го етапу. «Динамо» – «Металург» (З) – 2:1

Тому для того, щоб піднятися на кілька сходинок вгору та для продовження боротьби за перше місце динамівській команді U-19 потрібно було обов’язково перемагати запорізький «Металург».

Гості приїхали до Києва теж не в найкращому настрої, адже у весняній частині сезону вони ще не набрали жодного очка, поступившись «Чорноморцю», донецькому «Металургу» та «Шахтарю». У підсумку це відкинуло підопічних Миколи Сеновалова на сьоме місце у турнірній таблиці.

Погода на момент початку матчу панувала футбольна. Якщо зранку було ясно і сонячно, то ближче до другої години дня на небі з’явилися хмари, а стовпчик термометра показував +17 градусів тепла. Забігаючи наперед, відзначимо, що згодом почався короткочасний дощ, щоправда, він скоро припинився, лише охолодивши футболістів.

Порівняно з попереднім матчем проти харків’ян, наставник динамівців зробив кілька змін у стартовому складі. Зокрема, замість Лук’янчука та Приймака у центрі захисту з’явилися Семилітко і Чоботенко. У запасі залишилися Нечай та Любко, а їх місця зайняли Михайліченко та Чумак.

Господарі розпочали поєдиок досить активно. Орест Кузик здійснював небезпечні проходи по своєму лівому флангу з наступними гострими навісами чи прострілами до штрафного майданчику. Небезпечний удар вдався Євгену Чумаку майже з лінії карного майданчику. Ледве не вівів свою команду вперед Артем Бєсєдін після подачі кутового. Був момент і у Романа Лазаровича, який направляв м’яч точно під поперечку. Та воротар кінчиками пальцев зміг до нього дотягнутися. І все це лише у перші 15 хвилин поєдинку.

Втім, і надалі перевага була на строні динамівців – вони контролювали гру, більше володіли м’ячем, а якщо і втрачали його, то активно вступали у відбір і швидко його повертали. Також відзначимо, що матч проходив у коректній боротьбі, арбітр лічені рази зупиняв гру, фіксуючи порушення правил.

Гості, переважно, діяли від оборони. Щоправда, деякі їх контратаки були досить гострими, зокрема, коли у завершальній стадії із меж штрафного майданчика по воротах бив Плахтир, але влучив у захисника.

Чи не найреальніший момент вийти вперед динамівці втратили по закінченні першої чверті години гри, коли Бєсєдін чудово прострілив, Кузик влучив у поперечку, а Лазарович, добиваючи м’яч, послав його вище воріт.

Першу заміну Олексій Герасименко був вимушений робити вже через півгодини після початку гри. Після того, як замість лівого захисника Дениса Оджукву на поле вийшов Владислав Любко, на фланг захисту змістився Чумак.

Майже зразу «Металург» забив. Після подачі справа Корнєв увірвався до карного майданчику по центру та не залишив шансів Вадиму Солдатенко. Відігратися динамівці могли зусиллями Бєсєдіна, але, прибравши захисника, Артем пробив вище.

Зрозуміло, що такий хід подій зовсім не влаштовував тренера, тому у перерві у складі господарів відбулося зразу чотири заміни. Динамівці заграли ще агресивніше, та до забитих м’ячів це не приводило.  Підопічні Олексія Герасименка підвищили швидкості, і гостям довелося фолити, зупиняючи гострі атаки. Втім, і зі стандартів удача не посміхалася нашій команді. Хоча одного разу Максим Казаков був дуже близький до успіху, коли м’яч після його удару влучив у сітку з зовнішнього боку. Те, що не вдалося Казакову, втілив у життя Ростислав Тарануха. Ігор Нечай пробив справа, воротар парирував удар, м'яч відскочив до Таранухи, і той з близької відстані вколотив м’яч у сітку, зрівнявши рахунок. На куражі динамівці не скинули обертів, і черз чотири хвилини вже Любко вивів на ударну позицію Олексія Щебетуна, і той вчасно переправив м’яч у ворота. Близьким до мети був и Вадим Петров, та після штрафного у його виконанні м’яч просвистів над поперечкою.

Тож, впевнено можна сказати, що заміни Олексія Герасименка спрацювали у повній мірі.

U-19. Група 1. 8-й тур

09.04.2014. Чапаївка. НТБ «Динамо». 100 глядачів

«Динамо» (Київ) – «Металург» (Запоріжжя) – 2:1 (0:1)

«Динамо»: 1. Солдатенко (к), 3. Рогожкін (18. Тимчик, 50), 16. Семелітко, 5. Чоботенко, 6. Оджукву (2. Любко, 30), 4. Михайліченко (14. Тарануха, 46), 10. Чумак, 9. Кузик (11. Нечай, 46), 17. Казаков, 8. Лазарович (13. Щебетун, 46), 7. Бєсєдін (15. Петров, 46).

«Металург» З.: 1. Олійник, 4. Маляренко, 33. Кузнецов, 68. Остапенко, 80. Антонюк, 96. Стефурак, 10. Плахтир (к), 77. Ідзебський, 95. Тішкін, 19. Корнєв, 17. Буланий.

Голи: Тарануха (68), Щебетун, (72) - Корнєв (31).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер