Чемпіонський акорд підопічних Белькевича

Чемпіонський акорд підопічних Белькевича

Матч не мав особливого турнірного значення, оскільки підопічні Валентина Белькевича, де-факто стали достроково переможцями змагання, яке вперше проводилося в Україні.

Де-юре же чемпіонство було оформлено у грі з клубом із Луганська.

Ігрові аспекти

Початок зустрічі не мав багато небезпечних моментів, хоча при цьому перевага «Динамо» вже в ці хвилини була відчутною.

Першого удару в рамку воріт «Зорі» на 13-й хвилині завдав Орест Кузик, змістившись на ударну позицію з флангу. У середині тайму небезпечно бив Чумак, а потім кілька разів ледь не спрацювала зв'язка Полегенько – Тищенко. Спочатку Павло трохи неточно завдавав удару з-за меж штрафного майданчика в дальній кут, і Максим трохи не дотягнувся до м'яча, щоб підкоригувати його траєкторію. Потім Полегенько вже віддавав до штрафного майданчика безпосередньо на Тищенка, але того в останній момент випередив захисник.

Наприкінці першого тайму тиск на ворота «Зорі» посилився. Небезпечний штрафний виконував Нагорний, але м'яч зачепив стінку з гравців та пішов на кутовий. Після навісу Мироненка від кутового прапорця удар головою виконував Харатін – м'яч влучив у захисника й знову пішов за лицьову лінію.

До перерви «біло-синім» пробити оборону гостей так і не вдалося. Можливо, позначилася відсутність найкращого бомбардира команди Романа Яремчука, який цього ж дня проводив гру молодіжного чемпіонату в складі «Динамо» U-21.

Після перерви «Динамо» ще активніше почало штурмувати ворота «Зорі». Тищенко вискочив віч-на-віч із воротарем після закидання з глибини та рикошету від голови захисника луганчан, уже обіграв Чижикова, але не влучив по воротах із гострого кута.

Однак на 63-й хвилині голкіпер луганчан не зміг парирувати удар Тищенка.

Максим обігрався з Полегеньком, який добре відкрився на правому фланзі й дуже вчасно повернув м'яча ідеально під удар форварду.

За дві хвилини у ворота гостей влетів другий м'яч. Чергова масована атака «біло-синіх» завершилася падінням у штрафному майданчику «Зорі» Ігоря Харатіна, й арбітр вказав на «позначку». Сам постраждалий чітко реалізував пенальті, спрямувавши м'яча в правий нижній від воротаря кут.

Лише після другого пропущеного м'яча гості вперше у другому таймі наблизилися до воріт «Динамо». Однак створити гольову загрозу воротам господарів поля вони так і не спромоглися. Зате «Динамо» мало кілька хороших моментів, щоб довести рахунок до розгромного. Але й без цього перемога вийшла беззаперечною, й, що найважливіше, золотою.

Валентин Белькевич дав можливість усім заявленим гравцям взяти участь в історичному матчі, провівши всі сім замін.

А вже за годину після фінального свистка новоспечених чемпіонів вшановували на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського, в перерві матчу молодіжних команд «Динамо» та запорізького «Металурга».

Ось так і завершився історичний чемпіонський сезон для команди U-19.

Ключовий момент

Фактично, результат зустрічі став очевидним після першого ж забитого м'яча, оскільки луганчани не створили жодного по-справжньому небезпечного моменту біля воріт «Динамо».

Топ-персона

Півзахисник «біло-синіх» Павло Полегенько відіграв увесь матч із величезним бажанням. Розпочавши гру на лівому краю півзахисту, він ще в першому таймі помінявся флангами з Кузиком. Полегенько неодноразово створював загрози воротам суперників, атакуючи сам та асистуючи партнерам.

Чемпіонат U-19. «Динамо» – «Зоря» – 2:0 (0:0)

25.05.2013. м. Київ, НТБ «Динамо». 300 глядачів

«Динамо»: 1.Солдатенко (12.Вайло, 81), 18. Шевчук, 3.Бурда (к) (2.Головко, 71), 4.Болденков (15.Лук’янчук, 58), 16.Нагорний (11.Раджабов, 76), 8.Полегенько, 5.Харатін (14.Яровий, 84), 6.Чумак, 9.Кузик (13.Пограничний, 58), 7.Мироненко (17.Книш, 58), 10.Тищенко.

«Зоря»: 70.Чижиков, 66.Ентін, 75.Гладиш, 65.Брянцев (к), 71.Волік, 52.Каррільйо (68.Дем’яненко, 81), 84.Шершень, 72.Медведенко, 78.Єлоєв ( 79.Конюша, 56), 64.Кузьмін (76.Оманадзе, 66), 63.Герт.

Голи: Тищенко (63), Харатін (65, з пен.)

Попередження: Нагорний (53) – Гладиш (43), Брянцев (87)

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер