U-19. «Динамо» – «Арсенал» – 6:0

U-19. «Динамо» – «Арсенал» – 6:0

У порівнянні з попереднім матчем у Донецьку, де наша команда здобула перемогу над «Шахтарем» із рахунком 1:0, наставник «біло-синіх» Валентин Белькевич зробив лише одну заміну. До основного складу повернувся Павло Полегенько, який пропускав попередній тур через дискваліфікацію, тому на лавці запасних опинився Іван Мироненко. За іронією долі, «відзначитися» (кожному по-своєму) вдалося обом гравцям.

Варто сказати, що гра на НТБ «Динамо» в Чапаєвці проходила за складних умов. Було душно, а температура досягла позначки +27.

Динамівці, які мають реальні шанси стати переможцями прем'єрної в Україні першості U-19, довго не розгойдувалися.

Наситивши центр поля відразу трьома півзахисниками (Чумак, Савченко, Харатін), єдиним форвардом «Динамо» в першому таймі був Роман Яремчук. Варто визнати, що таке рішення тренерського штабу принесло плоди вже на четвертій хвилині зустрічі, коли рахунок відкрив Харатін. Ігор скористався навісом із кутового на ближню стійку, головою спрямувавши м'яча точно в дальню дев'ятку.

Господарі продовжували проявляти активність на чужій половині поля. Особливо старався на правому фланзі Полегенько, раз по раз залишаючи ні з чим своїх опонентів. І на 18-й хвилині одна з таких атак принесла результат: Полегенько віддав до штрафного майданчика на Савченко, а той у падінні переправив м'яча у ворота. Ще за вісім хвилин було забито і третій гол, який став дзеркальним відображенням попереднього – Полегенько прострілив, а Савченко в підкаті замкнув.

Перший удар у рамку воріт від «Арсеналу» відбувся на 41-й хвилині зустрічі. З рахунком 3:0 команди вирушили до роздягальні.

Старт другої 45-хвилинки залишився за гостями. Незважаючи на перевагу динамівців у рахунку, «каноніри» не полишали надії здобути позитивний результат у цьому протистоянні. Можливо, бурхливий старт «канонірів» був пов'язаний із замінами у «Динамо», адже після перерви Валентин Белькевич випустив на поле відразу чотирьох нових виконавців! Проте, голкіпер «біло-синіх» Олександр Ткаченко був на висоті. Спочатку воротар нейтралізував вихід віч-на-віч, а потім в ефектному стрибку «витягнув» м'яча з правого кута воріт.

На 54-й хвилині на полі з'явився й Іван Мироненко, а ще за п'ять обертів хвилинної стрілки він заробив 11-метровий, змусивши порушити правила на собі арсеналівця Матвійчука. Ні для кого не секрет, що той, хто заробив пенальті, найчастіше його й не забиває. Мироненко вирішив зламати цей стереотип, але сталося навпаки – голкіпер спромігся відбити потужний удар динамівця, а захисники розрядили обстановку біля своїх воріт. Кілька шансів забити були й у Романа Яремчука, але, відверто кажучи, це був не його день.

«Каноніри» продовжували шукати шанси в атаці, але швидкий темп гри, який вони самі ж запропонували супернику, витримати не спромоглися. В останній 10-хвилинці «Арсенал» практично став, чим не забарилися скористатися господарі. Спочатку Павло Полегенько завдав потужного та влучного удару з-за меж штрафного майданчика, а потім «дубль» оформив Максим Тищенко, продемонструвавши індивідуальну майстерність.

Після цієї розгромної перемоги динамівці набрали 29 очок та зберегли перший рядок у турнірній таблиці.

Наступний матч 13-го туру «біло-сині» проведуть 22 травня в Полтаві проти «Ворскли».

Ключовий момент

Дуже непросто було обороні «Динамо» на початку другого тайму. Поки ж виконавці, які вийшли на заміну, адаптувалися на полі, відмінно себе проявив голкіпер «біло-синіх» Олександр Ткаченко.

Топ-персона

Незважаючи на «дублі» Савченка та Тищенка, cвоєю грою на полі виокремлювався Павло Полегенько.

Півзахисник упевнено провів усі 90 хвилин, постійно турбував захист «Арсеналу» та не випадав із гри, забив сам та двічі допоміг зробити це все тому ж Савченку.

Чемпіонат України U-19

14.05.2013. с.Чапаєвка. НТБ «Динамо». 200 глядачів

«Динамо» – «Арсенал» – 6:0 (3:0)

«Динамо»: Ткаченко (Вайло, 71), Шевчук (Головко, 46), Бурда (к), Болденков, Нагорний (Нестеренко, 46), Харатін (Мироненко, 55), Полегенько, Чумак, Кузик (Мякушко, 46), Савченко (Тищенко, 46), Яремчук (Пограничний, 78).

«Арсенал»: Гнатиш (к), Фенченко (Квасний, 90), Пернацький, Древаль, Матвійчук, Бойков (Бондаренко, 39), Омокуа (Намчук, 40), Жикол (Каркошкін, 48), Данилюк (Марченко, 34), Паливода (Новиков, 84), Дорошенко.

Голи: Харатін (4), Савченко (18, 28), Полегенько (82), Тищенко (83, 90+3).

Попередження: Болденков (66).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер