U-19 (група 1). «Карпати» – «Динамо» – 3:0

U-19 (група 1). «Карпати» – «Динамо» – 3:0

Перед грою львів’яни випереджали нашу команду на три очки, зігравши на одну гру більше, що додавало інтриги очній зустрічі, це був фактично матч «за шість очок». Тим паче, що у цьому турі ще дві команди з числа претендентів на чемпіонство, «Чорноморець» та «Шахтар», також зустрілися між собою.

У порівнянні з грою попереднього туру, в якому динамівці на своєму полі поступилися «Чорноморцю», у стартовому складі нашої команди відбулося чотири зміни. Цього разу не було у старті Маханькова, не поїхали на гру Нестеренко, Книш та Оріховський.

Місце у воротах зайняв Солдатенко, у захисті справа наліво розташувалися Тимчик, Чоботенко, Масалов та Дубінчак, у центрі поля діяли Приймак, Калюжний та Яровой, на правому фланзі – Нечай, на лівому – Ковбаса, у центрі нападу грав Удод.

Також відбулася зміна у складі тренерів. У цій грі діями динамівців керував не Юрій Лень, який проходить ліцензування на тренерський диплом категорії А, а Юрій Мороз, який переважно працює з командою U-21, а допомагав йому Сергій Шматоваленко.

На перших же секундах суперники проявили свою непоступливість та безкомпромісність, коли господарі поля порушили правила на своїй половині поля, й Яровий виконав штрафний удар.

Загалом перші хвилини минули в рівній, напруженій боротьбі. Перший по-справжньому небезпечний момент виник біля воріт «Динамо», проте Карпенко не скористався передачею Богача, який підстеріг обрізку Масалова, увірвався до штрафного майданчика та прострілив до центру. Динамівці відповіли швидкою атакою, яку завершував Удод, проте спрямував м’яча занадто високо.

Рахунок було відкрито, коли минули перші півгодини гри. Гол виник фактично з нічого. Львів’яни пішли у пресинг у центрі поля, динамівці зіграли недостатньо жорстко, дозволивши Вербному наблизитися з м’ячем до штрафного майданчика та відкотити трохи лівіше на Полюганича, якому ніхто не заважав добре прикластися до м’яча, спрямувавши його під поперечину…

Динамівці до перерви відповіли лише несильним ударом Удода у площину, а також неточним ударом Тимчика після прориву правим флангом. Натомість «біло-сині» відзначилися попередженнями, яких можна було уникнути. Спочатку Приймак змушений був зірвати атаку «левів» після обрізки Ярового, а на останній хвилині тайму Дубінчак, кидаючи м’яча з-за бокової лінії, дав волю емоціям, і також був попереджений. У перерві обох попереджених тренери «Динамо» замінили.

Другу половину гри обидві команди розпочали дуже жваво. Карпатівці продовжували використовувати пресинг, до пресингу вдавалися й«біло-сині», зокрема, кожного разу захисників «біло-зелених» пресингував Яровой. І знову були порушення та жовті картки…

Як і в епізоді з першим голом, другий також, здавалося, виник із нічого. До взяття воріт призвела комплексна помилка кількох гравців у обороні.

Калюжний не завадив прийняти м’яча та виконати гострий пас Богачу, Карпенко випередив Чоботенка, а Масалов та Норенков не втримали Буська, який відзначився через п’ять хвилин після свого виходу на поле.

У складі «Динамо» відбулися ще дві заміни, й нашій команді нічого більше не залишалося, окрім як кинути всі сили, аби спробувати відігратися. Натомість третій гол забили «Карпати». На 84-й хвилині арбітр, який і до того був не надто прихильний до гостей, нагороджуючи їх «гірчичниками» не лише за грубі порушення, а й за дисциплінарні недоліки, призначив пенальті у ворота «Динамо», трактувавши поштовх корпусом у виконанні Норенкова як перешкоджання явній можливості забити гол та нагородивши його прямою червоною карткою, при тому що Денис раніше вже отримав жовту за зрив небезпечної атаки. Пенальті реалізував Богач, установивши остаточний рахунок у грі – 3:0.

Отже, динамівці так і не змогли взяти реванш у львів’ян за поразки на першому етапі, відпустили «Карпати» вперед у турнірній боротьбі, завершивши перше коло фінального етапу поразкою. У паралельній грі «Шахтар» переграв «Чорноморець», а отже «Динамо» залишилося на четвертому місці.

Чемпіонат U-19. Група 1. 7-й тур

22.04.2015. м. Рава-Руська. Стадіон «Локомотив». 300 глядачів

«Карпати» (Львів) – «Динамо» (Київ) – 3:0 (1:0)

«Карпати»: 1. Мозіль (33. Данилів, 90+1), 3. Кравець, 4. Виздрик, 87. Олійник (5. Скотаренко, 87), 27. Любай, 23. Якимів (44. Лебедь, 89), 8. Вербний, 10. Богач (к), 7. Саутін (80. Бусько, 61), 13. Полюганич (58. Намуйлик, 85), 77. Карпенко (9. Захарків, 79).

«Динамо»: 1. Солдатенко, 18. Тимчик, 3. Чоботенко (к) (2. Лук’янчук, 69), 15. Масалов, 4. Дубінчак (13. Норенков, 46), 11. Нечай, 5. Приймак (10. Козак, 46), 14. Ковбаса, 9. Яровой (6. Казаков, 69), 8. Калюжний, 17. Удод (7. Шарило, 89).

Голи: Полюганич (32), Бусько (66), Богач (85, з пенальті).

Попередження: Приймак (18), Дубінчак (45), Нечай (54), Норенков (75), Козак (84) – Саутін (45), Богач (57), Скотаренко (90+3).

Вилучення: Норенков (84).

*фото А. Куцан

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер