U-19. «Металург» (З) – «Динамо» – 4:1

U-19. «Металург» (З) – «Динамо» – 4:1

Перемігши в минулому матчі в гостях луцьку «Волинь», динамівська команда U-19 посіла третє місце у своїй групі «А», що дозволило підопічним Олексія Герасименка потрапити до вісімки найсильніших та продовжити боротьбу за золото в другій частині чемпіонату. За волею жереба першим суперником «біло-синіх» у «сильній» групі став запорізький «Металург», який посів за підсумками першого кола третє місце у групі «Б». Матч відбувся на полі навчально-тренувальної бази запорожців.

Ігрові аспекти

У перші хвилини команди придивлялися одна до одної. Першими спробували створити небезпеку біля воріт суперника господарі: Лучкевич віддав м'яча Буланову, але той із вигідної позиції пробив трохи вище воріт. Утім, динамівці відповіли не менш небезпечно, заробивши штрафний неподалік від воріт, але з ударом на виконання в правий верхній кут воріт впорався воротар. Ближче до середини першої половині зустрічі «Металург» на правах господарів спробував прибрати ініціативу до своїх рук. Лихобабенко дозволили пробити з меж штрафного майданчика, але він просто катнув м'яча, і Вайло без зусиль забрав його в руки. Ще кілька разів запорожці доходили до штрафного майданчика киян, але далі захисники їх не пускали, опиняючись першими на м'ячі, діючи організовано та злагоджено. Лише одного разу вони дозволили Тишкіну з правого флангу прострілити до штрафного майданчика на Лучкевича, але удар у того відверто не вдався. В одному з моментів Михайличенко опинився на газоні у штрафному майданчику суперника, але за те, що занадто активно вимагав пенальті, сам отримав попередження за симуляцію. У ці хвилини найбільше претензій у Олексія Герасименка було до правого флангового півзахисника Нечая, якого після кількох невиконаних вимог усе ж довелося замінити. Душин, який з'явився на полі, зайняв місце на лівому фланзі, а Мілютін перейшов на правий.

Тим часом, динамівцям вдалося вирівняти гру, і результат не змусив на себе довго чекати. Спочатку добре зі штрафного пробив Любко, а потім Петров розторопно зіграв у штрафному майданчику суперника, скористався помилкою захисників, обіграв двох суперників та метрів із 10-ти спрямував м'яча точно у ворота, забивши своїй колишній команді! Незабаром чудовий діагональний прохід здійснив Мілютін, змістившись із правого флангу до центру й віддавши передачу ще лівіше на Душина, але той пробив вище воріт. До свистка на перерву «Металург» мав непогану можливість відігратися. Михайличенко порушив правила метрах у 20-ти від воріт, правіше центру. Зі штрафного Плахтир добре закручував м'яча у ворота, але ефективно зіграв Вайло, надійно накривши сферу в нижньому куті.

Другий тайм «Металург», якому потрібно було відіграватися, розпочав активніше. Але, окрім кількох стандартів, особливо нічого не досягли. Тим часом, біля протилежних воріт хорошими проходами відзначилися Бесєдін та Душин, але в завершальній стадії не вистачило влучності. Коли нічого не передбачало лиха, запорожці за якихось дві хвилини змогли не лише зрівняти рахунок, а й вийти вперед. Спочатку Мілютін порушив правила поблизу свого штрафного майданчика, й Стефурак невідпорним ударом спрямував м'яча у дальній кут. А в другому моменті на допомогу господарям прийшов рикошет – після удару Лучкевича в дальній кут м’яч відскочив від когось від захисників, дезорієнтувавши Вайла, і сфера опинилася в сітці. На довершення своїх неприємностей ще й захисник Лук'янчук отримав друге попередження та був вилучений із поля. Звичайно, після цього щось змінити динамівцям стало вкрай складно. Спроби Петрова, Михайличенка та Душина зрівняти рахунок не були вдалими. А тим часом господарі забили ще двічі після флангових прострілів. Найреальніший шанс скоротити відставання в нашої команди був у середині тайму, коли відразу троє футболістів – Петров, Михайличенко та Норенков упродовж однієї атаки завдавали ударів по воротах, але на шляху м'яча опинялися або захисники, або воротар. У час, що залишився до фінального свистка, гості більше уваги приділили захисту, діючи на контратаках, але розраховувати на успіх було важко. Навпаки, ще Вайлу довелося рятувати свою команду на останніх хвилинах, а також стійці, в яку поцілив м'яч уже в компенсований час..

Ключовий момент

Мабуть, таких у матчі було два. Період із 58-ї до 59-ї хвилини, коли динамівці пропустили два м'ячі поспіль, які змінили перебіг гри, та вилучення Лук'янчука, після якого завдання відігратися в меншості для команди Олексія Герасименка виявилося практично нездійсненним.

Топ-персона

Напевно, головною дійовою особою можна визнати тренера запорізького «Металурга» Миколу Сеновалова, який, незважаючи на перший тайм, який невдало складався для його команди, в перерві знайшов для своїх підопічних необхідні слова, щоб вони не лише повірили у власну перемогу, але й змогли її досягти.

Чемпіонат U-19. Група 1. 1-й тур

06.11.2013 р. м. Запоріжжя. Поле НТБ «Металург». 50 глядачів

«Металург» (Запоріжжя) – «Динамо» – 4:1 (0:1)

«Металург» З:
1.Олійник (12.Петриченко, 89), 5.Тишкін (22.Шамайда, 89), 33.Кузнецов, 4.Маляренко, 80.Антонюк (68.Захаров, 86), 19.Лихобабенко (44.Корнєв, 68), 10.Плахтир – кап, 77.Лучкевич (71.Демидов, 86), 96.Стефурак, 17.Буланий (95.Чернявський, 82), 11.Адаменко (18.Катан, 76).

«Динамо»:
1.Вайло, 2.А.Нестеренко, 3.Лук'янчук, 15.М.Нестеренко, 13.Норенков, 11.Нечай (18.Душин, 25), 4.Михайличенко, 17.Мілютін (5.Приймак, 75), 8.Любко, 16.Петров (7.Рогожкін, 78), 10.Тищенко – кап (14.Тарануха, 46.).

Голи: Стефурак (58), Лучкевич (59), Плахтир (68), Буланий (72) – Петров (35).

Попереджені: Демидов (90+2) – Михайличенко (20), Лук'янчук (49).

Вилучений: Лук'янчук (63, друге попередження).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер