Історичне «золото» їде до Києва

Історичне «золото» їде до Києва

Боротьба за першу сходинку в турнірній таблиці була сконцентрована в руках та ногах лише двох команд – «Динамо» та «Іллічівця». І ось, напередодні 13 туру, кияни, за рівності очок, випереджали суперника за різницею забитих та пропущених м'ячів. При цьому команда Валентина Белькевича провела на один матч менше.

Ігрові аспекти

Незважаючи на те, що команди, які зустрічалися, перебувають на різних полюсах у турнірній таблиці, наставник «біло-синіх» вирішив не ризикувати, розпочавши тайм лише з одним форвардом Яремчуком, якому на флангах мали допомагати Кузик та Полегенько, а з глибини – Савченко.

Судячи з того, що відбувалося в першій 45-хвилинці, така схема себе не виправдала. До Яремчука м'яч доходив лічені рази, переважно стараннями Полегенька, який був активним на правому фланзі, а в обороні відчувалися проблеми на правому фланзі, впоратися з якими після заміни Шевчука на Лук'янчука мав капітан Бурда.

У поті чола працював і голкіпер «Динамо» Олександр Ткаченко, раз по раз страхуючи партнерів.

А от у другому таймі ситуація кардинально змінилася. У першу чергу завдяки переходу на схему в два форварди й, відповідно, виходу на поле Тищенка. У «Динамо» з'явилися моменти, а потім і голи! Активний Полегенько вчергове переграв лівого захисника полтавчан та навісив до штрафного майданчика, де Яремчук влучним ударом головою спрямував м'яча до воріт – 1:0.

У середині тайму відмінну можливість збільшити рахунок не використав усе той же Полегенько, поціливши у стійку. Але за кілька хвилин його промах виправив Яремчук. Книш, який вийшов на заміну, віддав до штрафного майданчика на Романа, а той завдав бездоганного удару в дальній кут – 2:0. Буквально відразу «Ворскла» могла скоротити відставання в рахунку, але м'яч, після пострілу зі штрафного з 20 метрів, пролетів поруч зі стійкою.

Фінальним акордом зустрічі став третій м'яч Яремчука. Мякушко, який також спричинив чимало проблем обороні господарів, віддав класний пас повз двох захисників на Романа, який, посадивши ще й на п'яту точку воротаря, переправив м'яча до сітки – 3:0. Красива й по-справжньому чемпіонська перемога «Динамо».

Ключовий момент


Важливим моментом, який вплинув на підсумкову перемогу, стала тренерська робота Валентина Белькевича. Він не став чекати на перерву й зробив корективи у складі вже наприкінці першої 45-хвилинки. Хлопці, які вийшли на поле, додали швидкості й різкості, увійшовши до ігрового процесу максимально гармонійно, що загалом допомогло налагодити командні дії та переломити перебіг гри в другому таймі.

Топ-персона

Героєм зустрічі безперечно є форвард Роман Яремчук. Нападнику вдалося поцілити у ворота ударом головою, із середньої дистанції та реалізувавши вихід віч-на-віч.

Чемпіонат України (U-19). Група 1. 13-й тур

22.05.2013. сел. Крутий Берег. Стадіон «Лтава». 150 глядачів

«Ворскла» (U-19) – «Динамо» (U-19) – 0:3 (0:0)

«Ворскла»: Сидоренко, Радченко, Гарбар (58, Жениленко), Томенко, Хоменко, Ічанський (86, Гасенко), Карась (63, Одарюк), Шмиголь, Павлик (60, Олійник), Марусич (к) (46 , Яременко), Кравченко.

«Динамо»: Ткаченко (90, Солдатенко), Шевчук (37, Лук'янчук), Бурда (к), Болденков, Нагорний, Полегенько (90+2, Пограничний), Харатін (46, Тищенко), Чумак (87, Головко), Кузик (38, Мякушко), Савченко (62, Книш), Яремчук.

Голи: Яремчук (51, 68, 90).

Андрій Недбайло з Полтави

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер