U-21. 13-й тур. «Арсенал» – «Динамо». Прев'ю

U-21. 13-й тур. «Арсенал» – «Динамо». Прев'ю

Початок зустрічі о 13:00.

«Динамо»: змінивши чорну смугу на білу

У попередньому турі молодіжний склад «Динамо» перервав свою серію невдач, яка тривала цілих три тури. «Біло-сині» по черзі поступилися аж ніяк не лідируючим «Металісту», «Карпатам» та «Ворсклі». У матчі з «Металургом» вони, нарешті, здобули довгоочікувану перемогу.

До цього поєдинку «металурги» підходили у статусі фаворита, оскільки були одними з претендентів на лідерство. Перший тайм матчу на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського завершився без забитих м'ячів. Три очки команді Валентина Белькевича принесли голи у другому таймі Харатіна та Бесєдіна.

Аналізуючи гру своєї команди, Валентин Белькевич зазначив, що після перерви його підопічні виглядали краще: «У першому була рівна боротьба. У перерві я попросив хлопців, щоб вони трохи додали в пересуванні й самовіддачі, що вони і зробили. Тому другий тайм був трохи кращим саме в плані пересування».

На виїзді молодіжний склад «Динамо» ще не здобув жодної перемоги в цьому сезоні. Два гостьових поєдинки завершилися внічию, ще три – поразкою для «біло-синіх». У цих п'яти матчах наша команда забила лише два м'ячі.

Великий вплив на майбутню гру надасть стан, в якому повернуться до розташування команди динамівські збірники. Нагадаємо, вісім динамівців були викликані до збірної України U-19. Серед них переважно гравці молодіжного складу «Динамо», а саме Вадим Солдатенко, Микита Бурда, Вадим Шевчук, Павло Лук'янчук, Павло Полегенько, Євген Чумак, Ігор Харатін (на фото), а також нападник «Динамо» U-19 Роман Яремчук. До розташування клубу вони повернулися в піднесеному настрої, оскільки команда Олександра Петракова виборола путівку до еліт-раунду чемпіонату Європи – 2014.

Окрім того, Артур Рудько грав за збірну України U-21, Валерій Болденков – за збірну України U-20, а Богдана Михайличенка було викликано до збірної України U-17.

Дискваліфікованих у складі «біло-синіх» перед грою з «Арсеналом» немає.

«Арсенал»: небезнадійний аутсайдер

Після 12-ти турів «Арсенал» розташувався внизу турнірної таблиці чемпіонату U-21. На рахунку «канонірів» дві перемоги, одна нічия та дев'ять поразок за різниці м'ячів 14:35. Сім очок, які є у скарбничці у команди, були здобуті виключно в домашніх поєдинках.

Серія «канонірів» без перемог вражає – вона налічує вже вісім матчів, сім із яких завершилися для них поразками. Остання перемога молодіжного складу «Арсенала» датована 2-м серпня, коли кияни приймали «Ворсклу».

У попередньому турі молодіжної першості команду Андрія Анненкова було розгромлено в Донецьку «Шахтарем» із рахунком 5:0. Два голи кияни пропустили в середині першого тайму, один – у середині другого, ще два – наприкінці зустрічі.

Тим не менш, турнірне становище «канонірів» поки не виглядає безнадійним. Від «Таврії» «Арсенал» відокремлює лише одне очко. Щоправда, на чотири очки відірвалася «Волинь», яка ще в четвер виграла свій матч 13-го туру.

Додамо, що в матчі з «Динамо» через дискваліфікацію не може взяти участь «канонір» Денис Притиковський.

Обличчям до обличчя

Між собою молодіжні й дублюючі склади «Арсенала» та «Динамо» провели 20 поєдинків. 13 перемог на рахунку «біло-синіх», два рази вигравали «каноніри» та ще три зустрічі завершилися внічию. Різниця м'ячів – 44:16 на користь «біло-синіх». Різниця м'ячів – 45:17 на користь «Динамо».

Примітно, що жодне дербі «дублів» не завершилося нульовою нічиєю.

Найрезультативніші матчі:

16.11.2006. «Динамо» – «Арсенал» – 4:2

22.03.2009. «Динамо» – «Арсенал» – 6:0


Найменш результативні матчі:

23.11.2007. «Арсенал» – «Динамо» – 0:1

21.07.2012. «Арсенал» – «Динамо» – 0:1


Найпопулярніший рахунок – 3:0 (чотири рази, причому всі чотири на користь «Динамо»).

Найкращим бомбардиром протистояння є Роман Зозуля, на рахунку якого п'ять м'ячів.

Остання зустріч

Остання зустріч команд відбулася майже рік тому. Маючи впродовж матчу перевагу, «Динамо» зазнало нелогічної поразки – 2:3. Молодіжний склад «канонірів» приймав динамівців востаннє також у Борисполі, на стадіоні «Колос». Тоді «біло-сині» дотиснули «канонірів», які грали в меншості, лише наприкінці поєдинку завдяки єдиному голу, який забив Маїк.

Чемпіонат молодіжних команд. 17-й тур


24.11.2012 р. м. Київ. Стадіон «Динамо» ім. Валерія Лобановського. 150 глядачів

«Динамо» – «Арсенал» – 2:3 (0:1)

«Динамо»: Бущан, Акубардія, Трубочкін, Братков (к), Ягодінскіс, Цибульник, Рибалка, Кравець, Хльобас, Карп, Яремчук (Маїк, 46).

«Арсенал»: Сарнавський, Фаворов, Шабанов, Пернацький, Притиковський, Вечурко (к, Новіков, 74), Бухал, Марченко (Дорошенко, 90+3), Гулордава (Чорномаз, 41), Каркошкін, Филиппов (Шваб, 62).

Голи: Рибалка (60), Маїк (72) – Филиппов (11, 49), Фаворов (90+2).

Вилучений: Рибалка (90+1).

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер