U-21. 14-й тур. «Ворскла» – «Динамо». Прев’ю (+ ВІДЕО)

U-21. 14-й тур. «Ворскла» – «Динамо». Прев’ю (+ ВІДЕО)

Матч відбудеться на полі навчально-тренувальної бази ФК «Полтава», що знаходиться у селі Копили під Полтавою, початок – о 13:00.

«Динамо»: не відпустити задалеко лідера

Невдала серія без перемог, яка налічувала три матчі, змінилася для футболістів «Динамо» іншою, набагато більш приємною – у двох останніх поєдинках «біло-сині» неодмінно перемагали, забиваючи по два м’ячі у ворота суперників.

Завдяки останнім успіхам «Динамо» на даний момент із 24-ма очками поділяє друге місце із «Зорею», але при цьому, порівняно з луганчанами, має гру в запасі, й відстає на дев’ять очок від лідируючого «Дніпра», який так само, як і «Зоря», має на одну гру більше. Аби не відпустити задалеко дніпропетровців, «біло-синім» потрібно обов’язково перемагати в двох матчах, що залишилися до кінця календарного року.

Незважаючи на перемогу в останньому турі, на виїзді проти запорізького «Металурга» (2:1), не все задовольнило тренерський штаб киян. «Що стосується нашої гри, я би поділив її на два тайми. У першому була більш-менш рівна гра, обидві команди гостро атакували, а в другому в нас швидше почали грати фланги, ми вже мали перевагу й забили вирішальний гол саме після прострілу з флангу. Ми задоволені результатом гри, а ось її якість залишає бажати кращого», – зазначив після матчу тренер команди Юрій Мороз.

До виступів за молодіжну команду активно залучають і футболістів основного складу. Варто зазначити, що хлопці, які отримують ігрову практику в чемпіонаті U-21 (Аруна, Калитвинцев, Цуріков, Буяльський тощо), з усією відповідальністю ставляться до виконання своїх обов’язків на футбольному полі, а не просто «відбувають номер». Так, гол Калитвинцева став переможним у домашньому матчі з «Карпатами» у 12-му турі (2:0), а в поєдинку минулого туру дві результативні передачі віддав Цуріков (на фото), посприявши перемозі «біло-синіх».

Також посеред тижня завершилася перша частина сезону в чемпіонаті U-19. Напевно, тренерський штаб команди U-21 розраховуватиме й на молодших футболістів, багатьох із яких і до цього активно залучали до матчів рангом вищого турніру. Більше того, 17-річний Олексій Щебетун має гольовий доробок у нинішньому сезоні як у чемпіонаті U-19 (7 м’ячів), так і відкрив лік власним голам у чемпіонаті U-21 (у домашньому матчі з «Карпатами»).

«Ворскла»: невеликий спад

Якщо «Динамо» в двох останніх матчах здобуло перемоги, то «Ворскла» навпаки має певний спад, програвши два матчі поспіль. У 12-му турі, поступаючись на виїзді «Чорноморцю» 0:2, «ворсклянам» вдалося відігратися, але вирішальним став пенальті, реалізований одеситами за 15 хвилин до завершення матчу. В матчі же останнього туру вже самим полтавцям на домашній арені не вдалося реалізувати пенальті наприкінці поєдинку, тим самим «подарувавши» мінімальну перемогу луганській «Зорі».

Саме через незадовільні результати в цих матчах «Ворскла», маючи 22 очки, опустилася на п’яте місце в турнірній таблиці, пропустивши вперед «Динамо» (24) та «Шахтар» (23). Утім, ситуація не критична, й, як бачимо, успіх в одному матчі може повернути ворсклян на другий рядок.

Матчі за участю «Ворскли» є зазвичай доволі результативними. У 12-ти поєдинках було забито 30 м’ячів (у середньому – 2,5 м’ячі за гру), 19-ть із яких побували у воротах суперників полтавчан. Найкращим бомбардиром команди є Богдан Січкарук, на рахунку якого шість м’ячів (у 9-ти матчах). Щоправда, в останніх трьох поєдинках він не забивав. Другим із п’ятьма м’ячами є Владислав Авраменко.

Додамо, що «Ворскла» цього сезону доволі успішно грає на власному полі, маючи чотири перемоги у шести зіграних матчах. Серед тих, хто оступився в Полтаві, й донецький «Шахтар», який веде боротьбу з «Динамо» та «Зорею» за другу сходинку в турнірній таблиці.

Насамкінець відзначимо, що на полі навчально-тренувальної бази ФК «Полтава» в селі Копили молодіжний склад «Ворскли» буде грати вперше. Наскільки воно виявиться щасливим для «ворсклян», побачимо у суботу.

Остання зустріч команд

Чемпіонат U-21. 1-й тур

26.07.2014. Конча-Заспа. Тренувальне поле No.6. 100 глядачів

«Динамо» – «Ворскла» – 1:0 (1:0)

«Динамо»: Рибка (Коваль, 46), Селін (Чоботенко, 87), Приймак, Козаков, Полегенько (к), Книш (Яровий, 90), Кузик, Мироненко (Жикол, 73), Нагорний, Буяльський, Циганков.

«Ворскла»: Ткаченко (к), Процишин, Пернацький, Логінов, Квасний (Жениленко, 58), Пограничний, Кравченко (Олійник, 46), Гаркуша (Ічанський, 49), Кизилатеш (Гарбар, 80), Одарюк, Авраменко (Костенко, 75).

Гол: Буяльський (8).

Попереджені: Приймак (4), Буяльський (83) – Гаркуша (44), Олійник (62).

Вилучений: Буяльський (90, повторне попередження).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер