U-21. 15-й тур. «Динамо» – «Металіст». Прев’ю

U-21. 15-й тур. «Динамо» – «Металіст». Прев’ю

«Динамо»: плідна підготовка

Першу частину сезону динамівська команда U-21 провела доволі впевнено. У молодіжній першості підопічні Вісенте Гомеса та Юрія Мороза з 28-ма очками йдуть на другому місці й серйозно претендують на золоті медалі змагань.

До весняної частини сезону дублери готувалися на тритижневому зборі в турецькому Белеку, який проводили разом із командою U-19. За цей час наша команда провела п'ять контрольних поєдинків.
3-го лютого молодіжна команда «Динамо» зіграла внічию з донецьким «Шахтарем» (U-21) 0:0. Потім була перемога над австрійською аматорською командою регіональної ліги 3:1. У третьому матчі наша команда з мінімальним рахунком 0:1 поступилася 4-му клубу за підсумками чемпіонату Казахстану 2014 року – ФК «Ордабаси» (Шимкент).

Ще за тиждень кияни впевнено переграли македонський «Пелістер» 2:0. А на завершення збору динамівці розгромили команду німецької регіональної ліги «Вольфредхаузен» 7:1.

Відзначимо, що півзахисник Євген Чумак відзначився в цих поєдинках чотирма забитими м'ячами та гольовою передачею. А 26-го лютого дебютував у футболці першої динамівської команди в матчі Ліги Європи проти французького «Генгама».

Найкращим бомбардиром киян у молодіжній першості на даний момент є півзахисник Віталій Буяльський, який у п'яти матчах забив шість м'ячів та перебуває на 7-му місці. Віталій також зробив свій внесок у перемогу першої команди над «Генгамом», забивши другий м'яч у ворота французів.

Дискваліфікованих футболістів, які би пропускали матч, напередодні поєдинку у складі обох команд немає.

«Металіст»: ставка на власних вихованців

Першу частину сезону «Металіст» U-21 завершив на сьомому місці в турнірній таблиці, набравши 20 очок. Свою поки останню перемогу команда здобула 1-го листопада над донецьким «Олімпіком». Після цього харків'яни зіграли внічию з «Іллічівцем» 2:2 та поступилися вдома «Зорі» 2:3. Футболіст команди Юрій Ткачук перебуває на 9-му місці в списку найкращих бомбардирів – у його активі п'ять м'ячів у дев'яти матчах.

Підготовка до весняної частини сезону молодіжного складу «Металіста» під керівництвом Андрія Анищенка була поділена на три етапи. Всі навчально-тренувальні збори команда провела на базі клубу у Високому.

В рамках першого з них дублери в один день провели відразу два контрольних матчі – з командами «Геліос Академія» (2:1) та «Солоницівка» (5:2), які виступають у першості харківської області.

В останньому контрольному поєдинку на другому відрізку харків'яни програли «Геліосу» 1:4, але наставник команди зазначив, що тренувальний процес іде за планом: «Підготовчий процес футболістів іде планомірно. Навантаження ми не зменшували навіть напередодні цієї гри. Дали хлопцям зіграти по тайму, щоб розподілити навантаження на них. Результат нас зараз найменше цікавить. Тому що це збори, триває підготовка до чемпіонату, й це – головне».

Заключний етап підготовки до чемпіонату розпочався 9-го лютого. «Металіст» зіграв чотири контрольні матчі, а тренер більше уваги приділив тактиці, вдосконаленню ігрових схем, обороні, атаці та безпосередній підготовці до старту першості.

За цей час гравці «Металіста» Олександр Андрієвський та Володимир Барилко отримали виклик до збірної України U-21, яка проводила збір та брала участь у Аntalya Cup у Туреччині з 17 січня до 1 лютого.

Варто зазначити, що на зборах майже не було футболістів із інших міст, усі хлопці місцеві вихованці – з команди U-19, а також випускники 1998 року. Очевидно, що тренерський штаб зараз робить ставку на тих хлопців, які готувалися в клубній академії.

Остання зустріч команд

Чемпіонат U-21. 2-й тур

01.08.2014. Харків. Стадіон «Динамо». 200 глядачів

«Металіст» – «Динамо» – 1:1 (0:1)

«Металіст»: Каневцев, Кушніренко, Ковтун (к), Зотько, Осман, Краєв, Ткачук, Чередниченко (Барилко, 75), Радченко, Бойчук (Синиця, 46), Чегурко (Соломаха, 56).

«Динамо»: Коваль, Головко, Нагорний (Книш, 85), Бурда (к), Чумак (Жикол, 85), Харатін, Полегенько, Мироненко (Казаков, 70), Циганков, Бесєдін, Кузик (Михайличенко, 61).

Голи: Ткачук (77) – Головко (36, гольовий пас – Циганков).

Попереджені: Ткачук (18), Бойчук (38), Кушніренко (68) – Циганков (49), Бесєдін (52), Головко (75).

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер