U-21. 16-й тур. «Волинь» – «Динамо». Прев'ю

U-21. 16-й тур. «Волинь» – «Динамо». Прев'ю

Початок матчу – о 14:00.

«Динамо»: досягти стабільності

Виступ молодіжної команди «Динамо» у нинішньому сезоні стабільністю не відзначається. Більше двох перемог поспіль підопічні Валентина Белькевича здобути поки що не змогли. У жовтні «біло-сині» впевнено переграли донецький «Металург» та «Арсенал» (обидва матчі завершилися з рахунком 2:0), після чого поступилися «Іллічівцю» (1:3). І нехай маріупольці зараз очолюють турнірну таблицю, але програвати вдома прикро вдвічі більше.

Новий місяць «Динамо» розпочало з перемоги, яка далася ціною неймовірних зусиль. До середини другого тайму «біло-сині» поступалися в Луганську місцевій «Зорі» з рахунком 0:2, але в підсумку завдяки влучним ударам Харатіна (з пенальті), Михайличенка та Бесєдіна святкували вольову перемогу. Причому зрівняти рахунок, а потім і забити переможний м'яч підопічним Валентина Белькевича вдалося, проявивши характер, в останню п'ятихвилинку.

Після матчу наставник динамівської молоді залишився задоволений результатом, але не грою: «У нас так складається, що ми проводимо різні тайми. У першому знову припустилися помилок, над якими багато працюємо на тренуваннях, але, на жаль, продовжуємо їх припускатися. Значить, будемо цьому приділяти ще більше часу та уваги. Радує, що другий тайм ми провели краще, до хлопців доходить, що потрібно однаково добре грати обидва тайми, тоді, можливо, й результат прийде, що сталося й сьогодні», – зазначив Валентин Миколайович.

Радує ігрова форма, яку набрав 17-річний Артем Бесєдін. Після гольового затишшя на старті сезону, коли його почали підпускати до ігор за молодіжний склад, нападнику стали довіряти більше ігрового часу на полі, а він віддячує тренерам результативністю, в останніх п'яти матчах стабільно відзначаючись одним забитим м'ячем. Тепер справа за дублями та хет-триками?

«Волинь»: мало забиває, багато пропускає

Глядачі, які приходять на матчі за участю «Волині», напевно не нудьгують. Поєдинки «хрестоносців» (одне з прізвиськ футболістів луцької команди) входять до трійки найбільш результативних – у 15-ти матчах було забито 59 м'ячів (трохи менше чотирьох за гру). Більший показник лише в поєдинках «Севастополя» (67) та донецького «Шахтаря» (66). Ось тільки вболівальникам «Волині» ця результативність радісних емоцій не додає, адже 44 із 59-ти м'ячів влетіло у ворота лучан, тим самим роблячи оборону «хрестоносців» найгіршою в чемпіонаті U-21. Що стосується забитих м'ячів, то результативність «Волині» (15 м'ячів) залишає бажати кращого – за цим показником «хрестоносці» випереджають лише «Арсенал» (14) та «Таврію» (13).

Здавалося б, «промінцем світла» для команди, якою керує Олег Федюков, стали дві поспіль перемоги у 12-му та 13-му турах, на виїзді над «Чорноморцем» (3:2) та вдома над «Говерлою» (3:2). Але, як показали подальші матчі із «Севастополем» та «Шахтарем», то було лише тимчасовим сплеском. Поступившись у двох останніх матчах із загальною різницею м'ячів 1:13, у попередньому турі «Волинь» і взагалі встановила антирекорд, програвши на домашньому стадіоні «Шахтарю» – 0:8.

Найкращим на даний момент гравцем молодіжного складу «Волині» можна назвати Артема Щедрого, який свого часу пройшов школу «Динамо» та виступав за дубль «біло-синіх». Півзахисник пропустив лише один матч у першому колі (у 1-му турі), при цьому забив п'ять м'ячів, будучи найрезультативнішим гравцем лучан та лідером за кількістю проведених матчів.

Остання зустріч

Чемпіонат U-21 сезону 2013/14. 1-й тур

13.07.2013 р. м. Київ. Стадіон «Динамо» ім. Валерія Лобановського. 500 глядачів

«Динамо» – «Волинь» – 3:0 (1:0)

«Динамо»:
Бущан, Бурда, Болденков, Макаренко, Вукоєвич (Чумак, 46), Харатін (Мироненко, 75), Мілютін, Полегенько (к), Цуріков (Кузик, 89), Нагорний, Кравець (Тищенко, 80).

«Волинь»: Пшибіла, Кримнюк, Малецький, Малік (Олексюк, 90), Никитюк (к), Шаповал, Коломієць (Батрак, 20), Коблюк, Петрук (Максимук, 83), Мельничук (Булига, 37), Харченко (Воробей, 72).

Голи: Цуріков (34, 55), Макаренко (90+2).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер