U-21. 17-й тур. «Динамо» – «Іллічівець». Прев’ю (+ ВІДЕО)

U-21. 17-й тур. «Динамо» – «Іллічівець». Прев’ю (+ ВІДЕО)

«Динамо»: під пильним наглядом тренерів першої команди

Після перемоги з мінімальним рахунком над молодіжною командою харківського «Металіста», «Динамо» U-21 більш ніж упевнено перемогло донецький «Олімпік» (8:1), не залишивши від суперника каменя на камені. Окрім двох автоголів, забитими м’ячами у складі нашої команди відзначилися Орест Кузик, Богдан Михайличенко, Олексій Щебетун (двічі), Володимир Дмитренко та Данило Книш. До речі, гол Михайличенка став для нього шостим у молодіжній першості та дозволив крайньому півзахиснику вийти на сьоме місце у списку найкращих бомбардирів.

Незважаючи на великий рахунок, іспанського наставника динамівської команди Вісенте Гомеса не надто влаштували дії його підопічних: «Грою я незадоволений. Я розумію, що результат також важливий, але наш загальнокомандний ККД був не дуже високим, тому що було багато моментів, коли гравці не розуміли, що мають робити в певному епізоді. Наприкінці матчу такі речі почали проглядатися. У деяких моментах ми діяли добре, але в деяких – дуже погано. Тож я ніяк не можу бути задоволеним. У певних моментах суперник виглядав навіть краще за нас. Але в завершальному етапі беззаперечна перевага була вже на нашому боці». Також фахівець відзначив, що головним завданням його тренерського штабу є поліпшення гри підопічних.

А півзахисник нашої команди Орест Кузик визнав, що залучення гравців молодіжного складу, таких як Бурда, Харатін, Чумак, до першої команди стимулює працювати ще старанніше: «Звичайно, це для нас величезний стимул, тому що Сергій Станіславович постійно спостерігає за нами, дає молодим хлопцям грати, довіряє їм. Ми всі прагнемо проявити себе, граючи за молодіжний склад, і, відповідно, отримати шанс заграти в першій команді».

Враховуючи осічку лідера першості, дніпропетровського «Дніпра», який зазнав поразки в матчі з «Карпатами», ця перемога дозволила підопічним Вісенте Гомеса та Юрія Мороза скоротити відставання від першого місця до п’яти очок. Втратив очки й донецький «Шахтар», який іде в турнірній таблиці третім, тож перевага динамівців склала вже чотири очки.

Дискваліфікованих футболістів, які би пропускали гру, напередодні матчу з «Іллічівцем» у складі «Динамо» U-21 немає.

«Іллічівець»: із початком весни почали перемагати

Виступи команди «Іллічівця» U-21 у молодіжній першості не надто успішні. Команда Едуарда Хаврова із сімома очками перебуває на останньому місці в турнірній таблиці. Під час зимової перерви маріупольці провели підготовку в рідному місті, а, крім того, взяли участь у Кубку Віктора Пожечевського – турнірі, що проходив у Полтаві. Вони посіли там 5-е місце. Також команда U-21 провела кілька контрольних матчів із «Зіркою» (0:5), «Нафтовиком» (1:1), «Шахтарем-3» (2:1), ФК «Полтава» (0:3).

Щоправда, з весняної частини сезону резервісти «Іллічівця» роблять усе можливе, щоб покращити своє становище. Єдину свою перемогу вони здобули в минулому турі, перегравши з мінімальним рахунком (1:0) луганську «Зорю». Цей поєдинок був відзначений кількома цікавими моментами. По-перше, єдиний у матчі м’яч записав на свій рахунок 18-річний півзахисник Максим Прядун, для якого це взяття воріт стало дебютним у молодіжній першості. Також у тій грі проти луганчан підопічним Едуарда Хаврова вдалося втретє в сезоні провести зустріч без дисциплінарних санкцій. Раніше маріупольці відіграли без карток у матчах першого кола проти львівських «Карпат» та полтавської «Ворскли». Окрім серії без перемог, що налічувала 16 матчів, маріупольська молодіжка перервала іншу серію. Останнього разу команда зберігала свої ворота на «замку» ще 23 квітня минулого року.

Відразу троє гравців дебютували у складі маріупольської молодіжки: 23-річний голкіпер Микита Крюков, 20-річний центральний захисник Вадим Терьохін та 16-річний центральний півзахисник Микола Шапаренко. Причому, обидва останні футболісти є випускниками футбольної школи маріупольського «Іллічівця». А ось для 21-річного капітана дублерів Сергія Приходька цей матч став ювілейним, 50-м у складі маріупольських резервістів.

До цього востаннє суперник динамівців брав очки в заключному матчі осінньої частини сезону проти луцької «Волині» – тоді гра завершилася результативною нічиєю (2:2). Щоправда, з того часу склад «Іллічівця» значно оновився. Ще раніше в молодіжному складі дебютували 19-річний Михайло Сабляш та 17-річні В'ячеслав Калінін та Володимир Безлєпкін – також вихованці футбольної школи клубу.

Цікаво, що «Іллічівець» забив на три м’ячі більше, ніж «Говерла» та «Карпати», що посідають 11-те та 12-те місця, а пропустив на 12 менше, ніж молодіжний склад «Олімпіка», який іде попереду, та на сім менше, ніж та ж «Говерла». Але, тим не менш, продовжує перебувати на останньому місці.

Остання зустріч команд

Чемпіонат України U-21. 4-й тур

17.08.2014. Київ. НТБ «Динамо»

«Іллічівець» – «Динамо» – 1:4 (1:4)

«Іллічівець»: Будюк, Аксьонов, Гаращенков, Будченко (Сіробаба, 72), Цюпа (Дехтяренко, 89), Янаков (Биковський, 46), Приходько (к), Шевчук, Лівінський (Суходуб, 46), Кисіль, Филиппов.

«Динамо»: Рудько, Головко, Нагорний, Полегенько (Жикол, 89), Харатін (к), Михайличенко, Казаков, Кранчар, Буяльський (Мироненко, 46; Чумак, 64), Кузик (Лук’янчук, 70), Бесєдін (Тищенко, 84).

Голи: Кисіль (24, з пенальті) – Кранчар (9), Буяльський (31), Бесєдін (35), Михайличенко (43).

Попереджені: Кисіль (38), Приходько (57).

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер