U-21. 1-й тур. «Динамо» - «Ворскла». Прев’ю

U-21. 1-й тур. «Динамо» - «Ворскла». Прев’ю

Розпочнеться зустріч о 17:00.

«Динамо»: у новий сезон із новим тренерським штабом

Під час літньої перерви у молодіжному складі «Динамо» сталося достатньо змін. По-перше, команда об’єдналася з U-19 та почала працювати разом, тренуючись та готуючись до матчів за єдиною системою. Програма підготовки була скоординована з головним тренером першої команди Сергієм Ребровим. Він оголосив цілі та поставив завдання, які були донесені до гравців на першому зібранні.

По-друге, з об’єднаною командою почали працювати нові тренери – Юрій Лень, який раніше працював у ДЮФШ «Динамо» ім. Валерія Лобановського, та Юрій Мороз, який до цього очолював юнацькі збірні України різного віку. Трохи пізніше до тренерського штабу приєднався Сергій Шматоваленко. А з 19-го липня старшим тренером було призначено іспанського спеціаліста Вісенте Гомеса. Раніше Гомес працював в «Атлетику» з Більбао. Починаючи з 2000-го року, він тренував юнацькі команди практично всіх вікових груп, U-12, U-14, U-16. У 2011-2012 роках працював із командою U-17, а останні два сезони (починаючи з 2012 року) очолював третю команду «Атлетіка», «Басконію», яка виступає у Терсері, четвертому за силою іспанському дивізіоні. За підсумками минулого сезону його команда вийшла у плей-офф за право потрапити до Сегунди Б, але поступилася «Атлетіку-Б».

- Вісенте Гомес здійснює тактичну підготовку гравців команди, - розповів Юрій Мороз. - Ми колегіально обговорюємо з ним весь тренувальний та ігровий процеси, тактичні розстановки футболістів. Словом, це хороша допомога й для тренерів, й для хлопців. Вісенте Гомес має величезний досвід тренерської діяльності саме під час перехідного періоду футболістів у віці 19-21 року до першої команди – це саме те, що нам потрібно. Ми самі чудово розуміємо, що на цьому етапі десь затримуються, не прогресують та зникають гравці. Тепер ми будемо знати про перспективність кожного футболіста, зможемо аналізувати, адже кожен гравець має бути на вагу золота, й якщо він представляє інтерес для першої команди, ми маємо зробити все можливе, щоб він розкрився якомога краще та яскравіше.

Впродовж місяця команда готувалася до нового сезону, провівши два збори та зігравши чотири контрольних поєдинки.

- Ми провели товариські матчі з дорослою командою київського РВУФК та колективами з Київської області. Загалом, один поєдинок ми програли та три виграли. У цих матчах ми переглядали потенційних новачків та вже наявних футболістів, награвали певні схеми, - пояснив Юрій Мороз.

«Ворскла»: тренерські перестановки та кадрові зміни

Молодіжна команда «Ворскли» у минулому чемпіонаті, який не було дограно через відомі обставини, посіла восьме місце, набравши сорок очок. Із 28-ми матчів полтавці перемогли 10 разів, ще десять зіграли внічию та зазнали 8 поразок.

Під час нинішнього міжсезоння, ще до виходу команди із відпустки стало відомо про зміни на тренерському містку. На робочій нараді, яку провів головний тренер команди Василь Сачко, спочатку йшлося про перестановку. З командою «Ворскли» U-21 в новому сезоні працює Олександр Омельчук, який тренував до цього хлопців з U-19, а на його місце мав прийти колега по цеху з «дубля» Володимир Прокопіненко. Та після кількох днів роздумів Володимир Юрійович провів додаткові бесіди з керівництвом клубу, після чого сторони прийшли до рішення не продовжувати співпрацю. Отримавши необхідні рекомендації до виконання своїх посадових зобов'язань від наставника головної команди, Омельчук розпочав повноцінну роботу разом зі своїм тренерським штабом. А її у нового наставника вистачало.

Деякі виконавці «біло-зелених», які виступали раніше в молодіжному складі, по закінченню терміну дії трудових угод, в силу різних причин не стали їх продовжувати. Після переговорів з керівництвом і тренерським штабом залишили команду відразу вісім молодих перспективних хлопців - Ігор Радченко, Кирило Процишин​​, Євген Карась, Максим Шмиголь, Євген Грубий, Віталій Рябушко, Антон Яременко і Максим Марусич.

Частково влили свіжу кров до складу «дубля» з числа здібних хлопців команди ворсклян U-19. До того ж, приїздили на перегляд кілька футболістів різних амплуа з різних регіонів України. Оцінити їх тренерський штаб мав змогу під час чотирьох контрольних поєдинків – проти резервістів харківського «Металіста» та донецького «Шахтаря», а також кременчуцького «Кременя» вдома і «Гірник-Спорту» на виїзді у Комсомольську. Два перших поєдинки підопічні Олександра Омельчука виграли, а у двох останніх зазнали поразки. Відбувалися зустрічі кожні чотири дні – 4-го, 8-го, 12-го та 16-го липня.

«Металісту» два м’ячі забив гравець, що перебував на перегляді, Пограничний. Хоча першими забили харків'яни, «ворсклянам» вдалося швидко відігратися. Спочатку Пограничний прийняв м'яч на груди і пробив у падінні через себе, точно в дальню «дев'ятку», забивши гол-красень. А у другому таймі за фол проти Авраменко, арбітр призначив пенальті. Той же Пограничний впевнено пробив з «позначки» - 2:1.

Чотирма днями пізніше «Ворскла» грала з «Шахтарем» у форматі три тайми по 30 хвилин та перемогла 4:2. Голи на свій рахунок записали Одарюк, Авраменко та ще один гравець на перегляді Сичкарук забив два м’ячі.

З командою Сергія Свистуна «Кремнем» на стадіоні «Лтава» прийшлося вже складніше. Полтавці поступилися 1:4, а автором єдиного голу став Олейник. Цікаво, що кілька хвилин матчу не вдалося дограти. На стадіон «Лтава» обрушився великий град, розміром мало не з перепелине яйце. Бригада арбітрів розумно вирішила не ризикувати здоров'ям гравців і достроково відвела команди в роздягальню.

У заключному контрольному поєдинку, який суперник динамівців провів за десять днів до першого офіційного матчу нового чемпіонату на виїзді, підопічні Олександра Омельчука поступилися 2:5 комсомольцям. Гості пропустили першими, та скоро відігралися – відзначився Авраменко з передачі Квасного. У другому таймі знову першим забив «Гірник-Спорт», а полтавці зусиллями Одарюка відігралися.

- Для молодих 18-річних хлопців такі ігри - величезний досвід, - прокоментував гру старший тренер резервістів  Олександр Омельчук. - А тренерський штаб в цій грі отримав багато інформації для роздумів.

Наскільки ця інформація дала змогу нашим суперникам якнайкраще підготуватися до гри з динамівцями, побачимо в суботу на полі.

Остання зустріч

Чемпіонат України U-21. 26-й тур

19.04.2014. Київ. Стадіон «Динамо» ім. Валерія Лобановського. 150 глядачів

«Динамо» - «Ворскла» – 5:1 (3:0)

«Динамо»: Рудько, Шевчук, Лук’янчук, Головко, Михайличенко, Цуріков (Нагорний, 46), Полегенько (к), Чумак, Безус (Мироненко, 46), Харатін, Кравець.

«Ворскла»: Ткаченко, Павлік, Процишин, Гарбар (к), Томенко, Шмиголь (Ічанський, 53), Кравченко (Карась, 74), Рябушко, Марусич, Одарюк, Яременко.

Голи: Кравець (30, 90+2), Головко (36), Полегенько (40), Мироненко (69) – Яременко (57).

Попередження: Харатін (9), Мироненко (58).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер