U-21. 20-й тур. «Чорноморець» - «Динамо». Прев'ю

U-21. 20-й тур. «Чорноморець» - «Динамо». Прев'ю

Початок зустрічі о 13:00.

«Чорноморець»: статистика є статистика

На відміну від першої команди, дубль одеського «Чорноморця» настільки видатними результатами, так і гучними сюрпризами по ходу сезону, поки не запам'ятався. Тривалі серії невдач «чорно-синіх» чергуються з більш-менш успішними періодами. Наприклад, на старті сезону одесити програли у стартових п'яти турах, але потім, з шостого по 11-й тури, добували лише нічиї і перемоги, включаючи технічний успіх (3:0) над столичним «Арсеналом».

Все це говорить про брак стабільності у молодих футболістів, що цілком природно. Олександр Хацкевич, який вигравав зі своїми хлопцями срібні медалі молодіжної першості в минулому сезоні, а нині бореться за місце в 1-й лізі з «Динамо-2», не раз згадував про це під час підготовки його команди до весняної частини сезону. Нинішній наставник столичного «дубля» Валентин Белькевич, в свою чергу, напевно, погодиться зі своїм колегою і другом, але про це трохи пізніше.

Наразі ж єдиним стабільним моментом в результатах «Чорноморця» в нинішньому чемпіонаті молодіжних команд є те, що якщо команда не програє в якомусь із матчів, то в наступному, обов'язково, «чорно-сині» можуть розраховувати мінімум на одне очко. Так було і після технічної перемоги над «Арсеналом» у шостому турі (успішна шестиматчева серія), після гостьової нічиєї з «Металістом» (0:0, далі - перемога над «Говерлою») і домашнього успіху з запорізьким «Металургом» (3:0, далі - гостьовий тріумф над «Зорею»). Склалося так, що і матч з «Динамо» може стати продовженням цієї серії, адже в минулому поєдинку підопічним Віктора Гришко вдалося виграти у «Дніпра» (2:0).

Крім того зазначимо, що за дублюючий склад «Чорноморця» виступає один з кращих бомбардирів нинішнього розіграшу чемпіонату U-21 - Вадим Яворський (18 матчів, 9 голів). Хто не допоможе одеситам у майбутній дуелі, так це дискваліфіковані півзахисник Артем Філімонов та захисник Євген Смирнов.

«Динамо»: новий турнірний максимум

Розгромна перемога над «Ворсклою» в минулому турі (5:1) стала для киян лише другий у весняній частині чемпіонату дублерів у нинішньому сезоні.

Команда Валентина Белькевича, здавалося б, демонструє більш-менш стабільну гру, але ось часті кадрові втрати через дискваліфікації та травми, а також молодий вік футболістів, накладають свій відбиток на виступи команди. Не варто забувати, що багато хто з хлопців тільки лише пару років тому випустилися з академії «Динамо», а, приміром, кращий форвард «біло-синіх» Артем Бесєдін ще в минулому сезоні виступав у чемпіонаті ДЮФЛУ.

Незважаючи на це, безпосередньо на полі наші хлопці вже точно не виглядають слабкіше опонентів. Інша справа, що вищезазначена різниця у віці і, часом, майстерності, відображаються на підсумковому результаті. Талановиті гравці тільки починають робити перші кроки у великому футболі і все в них ще попереду. Зараз же вони набираються досвіду, стабільності і шліфують свою майстерність, тому все природно.

Поглянемо на турнірну таблицю. До кінця чемпіонату залишається всього нічого - чотири тури. На жаль, вже зараз можна констатувати факт - золоті медалі в нинішньому сезоні «біло-синім» не світять. Лідируючий «Шахтар» відірвався на 16 пунктів, і навіть якщо киянам вдасться набрати максимум очок в останніх поєдинках, а також додати до них ще три потенційні пункти за не відбувшийся поєдинок з «Таврією», то все одно до першого місця не вистачить. Та й мало віриться в те, що «Іллічівець», який йде другим, не зуміє набрати два очки в п'яти поєдинках. Фактично це означає, що максимум, на який дубль «Динамо» може розраховувати в поточному сезоні - бронза. Але й за цю нагороду ще доведеться поборотися, адже фора «Дніпра», який нині займає третє місце, складає сім очок.

Нарешті основна частина кадрових проблем у «Динамо» позаду. Завдяки поверненню після дискваліфікації Валерія Болденкова у Валентина Белькевича з'являються різні варіанти побудови центру оборони. Та й молодий Олександр Головко непогано проявив себе в останніх трьох зустрічах, встигнувши навіть забити. Але в першу чергу головним «поповненням» є вже згаданий Артем Бесєдін - форвард пропускав зустріч з «Ворсклою» через дискваліфікацію.

Не виключено, що і виконуючий обов'язків головного тренера «Динамо» Сергій Ребров делегує в «дубль» когось з першої команди. Наприклад, з «Ворсклою» зіграли Андрій Цуріков, Артем Кравець та Роман Безус.

Остання зустріч:

Чемпіонат U-21. 5-й тур

10.07.2013. м.Київ. Стадіон «Динамо» ім. В.В.Лобановського. 150 глядачів

«Динамо» - «Чорноморець» - 2:0 (1:0)

«Динамо»: 1. Солдатенко, 18. Шевчук (Погранічний, 50), 3. Бурда, 4. Болденков, 16. Нагорний, 5. Харатін, 9. Кузик (Мироненко, 90), 8. Полегенько (к), 17. Мілютін, 11. Лазарович (Бесєдін, 89), 10. Тищенко.

«Чорноморець»: 30. Безрук, 3. Мартиненко, 2. Іллой-Айет, 28. Філімонов (Шульц, 46), 6. Марченко, 18. Данченко, 33. Какаурідзе (Кабаєв, 46), 22. Смирнов (к), 8. Нестеренко, 7. Кулішенко (Бицько, 70), 11. Яворський (Мартян, 87).

Голи: Харатін (17), Тищенко (62).

Попередження: Лазарович (25), Болденков (29), Бесєдін (90) - Какурідзе (43), Петько (45), Нестеренко (58).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер