U-21. 23-й тур. «Дніпро» - «Динамо». Прев'ю

U-21. 23-й тур. «Дніпро» - «Динамо». Прев'ю

Початок зустрічі о 14:00.

«Дніпро»: повний порядок в обороні

Дуже непогано почав «дубль» «Дніпра» весняну частину чемпіонату. У стартових двох турах цей колектив без проблем відвантажив відразу чотири м'ячі у ворота однієї з найбільш беззахисних команд першості - «Севастополя», не пропустивши жодного. В той же час без голів завершилася зустріч «Дніпра» з донецьким «Шахтарем» - найбільш забивною командою чемпіонату U-21, що, в цілому, можна назвати позитивним результатом для підопічних відомого динамівця Дмитра Михайленка.

Напевно, саме нульова нічия в поєдинку з «Шахтарем» найкраще відобразить нинішній стан справ у молодіжній команді «Дніпра». На відміну від «гірників», який більше сподівалися на дальні передачі, Дмитро Михайленко зробив акцент на контроль м'яча і короткий пас. Внаслідок подібних розіграшів перед штрафно.суперника футболісти «Дніпра» постійно наносили удари з середньої та дальньої дистанції. Інша справа, що точність, часом, підводила футболістів, але була виконана прописна істина футболу - кожна атака, якою б вона не була, завершувалася ударом.

Незважаючи на сумбур в діях в безпосередній близькості від власної штрафної, оборонні редути майбутніх суперників киян були і залишаються одними з найменш пропускаючих в чемпіонаті - всього 19 м'ячів (менше тільки у «Іллічівця» і «Металіста» - по 14). Також варто відзначити і голкіпера «Дніпра» Ігоря Варцабу, який ще в минулому сезоні провів два повних матчі в Прем'єр-лізі за «основу», а в нинішньому сезоні в 12 матчах за «дубль» пропустив 10 м'ячів.

До поєдинку з «Динамо» «Дніпро» підходить в статусі четвертої команди чемпіонату U-21, набравши 30 очок у 18-ти зустрічах. Варто відзначити, що такий самий результат і в киян, але, враховуючи абсолютну рівність у кількостях перемог, нічиїх і поразок, дніпряни стоять вище у турнірній таблиці завдяки тому, що забили на один м'яч більше і пропустили на чотири менше.

Також напередодні гри з «Динамо» у «Дніпра» є одна втрата - через дискваліфікацію не зіграє основний захисник Олександр Мігунов.

«Динамо»: шанс увірватися в трійку

Весняну частину чемпіонату України молодіжний склад «Динамо» почав, як і «Дніпро», чудово. Перемога з рахунком 6:1 над запорізьким «Металургом», який в нинішньому сезоні є лише однією з двох команд, що вигравали у лідируючого «Іллічівця», явно можна записати в актив команді Валентина Белькевича.

Сам наставник «дубля» «біло-синіх» також залишився задоволений діями підопічних:

«Так, перша офіційна гра, трошки було присутнє хвилювання. Але великих претензій ні до кого пред'явити не можу. Завжди важко тренуватися, всім хочеться грати», - зазначив тренер.

Також через матчі «дубля» набирає форму захисник першої команди Євген Селін, який провів 65 хвилин проти запорізького «Металурга». Крім нього, під керівництвом Валентина Белькевича продовжують виступати Артем Кравець та Андрій Цуріков. Свою порцію ігрового часу отримує і Максим Коваль.

До поєдинку проти «Дніпра» кияни підходять в статусі п'ятої команди чемпіонату, поступаючись своїм майбутнім суперникам, як вже згадувалося, лише в різниці м’ячів. У першому колі в столиці «біло-сині» здобули вольову перемогу над своїми опонентами з рахунком 4:2. У тій зустрічі по два м'ячі записали на свій рахунок Андрій Цуріков і Максим Тищенко. На сьогоднішній день на рахунку першого - шість влучних ударів в десяти зустрічах. У Тищенко ж всього три голи в 13 матчах...

Враховуючи втрати відразу трьох основних футболістів першої команди (Шовковський, Хачеріді, Беланда) з різних причин, навряд чи головний тренер відправить на допомогу «дублю» хоч когось. У той же час навряд чи Олег Блохін позбавить Селіна, Кравця і Цурікова можливості зіграти за «дубль», чого не скажеш про Ковалі. Заміною Максиму, найімовірніше, стане інший вихованець воротарського цеху запорізького «Металурга» - Вадим Солдатенко, який днями вже зустрічався з «Дніпром» у чемпіонаті U-19.

А ось на кого точно не може розраховувати Белькевич, так це на центрального захисника Павла Лук'янчука. Вийшовши на 65-й хвилині у грі з «Металургом», центрбек примудрився всього за вісім хвилин на полі заробити два гірчичника і відправитися в роздягальню, що саме по собі є рідкісним і унікальним досягненням зі знаком мінус.

І останній момент. На відміну від своїх суперників, після відновлення чемпіонату «Динамо» провело на один офіційний матч менше, так як зустріч з «Таврією» так і не відбулася (технічна перемога киян). На початку цього сезону, здобувши три очки в стартовому турі, потім «біло-сині» видали триматчеву серію без перемог. Дуже хочеться сподіватися, що нинішньої весни такого не трапитися. А при певному збігу обставин і перемоги над «Дніпром», «Динамо» може піднятися відразу на третю сходинку в турнірній таблиці, попутно випередивши в цій гонці ще й «Карпати», яким вдома приймати «Севастополь».

Остання зустріч:

31.08.2013. Київ, стадіон «Динамо» ім. В.Лобановського. 500 глядачів

«Динамо» - «Дніпро» - 4:2 (1:1)

«Динамо»: Рудько, Бурда, Болденков (Чумак, 85), Шевчук, Харатін, Полегенько (к), Цуріков, Кранчар (Мілютін, 62), Кузик (Мироненко, 90), Нагорний (Лазарович, 62), Тищенко.

«Дніпро»: Баштаненко, Лопирьонок, Конде, Є.Пасіч, Мігунов (Кочергін, 72), Бабенко, Васильєв (Крапивний, 62), Г.Пасіч, Чечеленко (Сондей, 69), Блізніченко (к), Олійник (Третьяков, 79).

Голи: Тищенко (26, 61), Цуріков (63, 83) - Олійник (38), Чечеленко (47).

Попередження: Кранчар (37), Бурда (74) - Крапивний (81), Є.Пасіч (89).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер