U-21. 26-й тур. «Динамо» – «Дніпро» – 5:0

U-21. 26-й тур. «Динамо» – «Дніпро» – 5:0

У порівнянні з грою попереднього туру, в якій «Динамо» поступилося «Зорі», у стартовому складі «біло-синіх» відбулося цілих шість змін. Замість Георгія Бущана місце у воротах зайняв Денис Бойко, а польових гравців Сухомлинова, Іашвілі, Цибульника, Кравця та Карпа у стартовому складі замінили Трубочкін, Селін, Калитвинцев, Цуріков та Алієв.

Ігрові аспекти

На гру з «Дніпром» чекали з великим інтересом, адже динамівці, які йдуть на другому місці, напевно мали величезне бажання реабілітуватися за невдачу в Луганську. До того ж, красивому, комбінаційному, видовищному футболу супроводжували всі умови – прекрасна, можна сказати, літня погода, ідеальний газон стадіону «Динамо» ім. Валерія Лобановського і, нарешті, підтримка своїх уболівальників.

Зазначимо, що у складі «Динамо» з перших хвилин грали, фактично, чотири атакуючих півзахисники – окрім флангових Калитвинцева та Цурікова, до таких можна зарахувати Дуду й Алієва. Та й п'ятого гравця середини поля, капітана команди Віталія Буяльського, також можна віднести до гравців групи атаки, особливо якщо згадати, з якою частотою він цілить у ворота суперників «Динамо» в нинішньому сезоні.

Найкращі друзі, як на футбольному полі, так і поза ним, досвідчені Артем Мілевський та Олександр Алієв, які прямо перед матчем разом із тренерами Олександром Хацкевичем та Олексієм Герасименком узяли участь у традиційній благодійній зустрічі з дітьми які постраждали від Чорнобильської катастрофи, також були налаштовані належним чином і, забігаючи наперед, скажімо, змогли вчергове продемонструвати якісний футбол.

Гра розпочалася, і динамівці з перших хвилин захопили ініціативу, що призвело до швидкого голу у ворота гостей.

Уже на 6-й хвилині Дуду, який другий матч поспіль грає у стартовому складі, отримав пас від Мілевського і прострілив до штрафного майданчика на Цурікова, який одним дотиком прийняв м'яча, а другим переправив точно в кут воріт Баштаненка.

Минуло лише три хвилини, й одиничку на табло стадіону «Динамо» змінила двійка. Відзначився Мілевський. Перебуваючи метрах у 10-ти від воріт, він головою замкнув подачу з лівого флангу, яку виконав практично від кутового прапорця Євген Селін.

Після третього м'яча у ворота «Дніпра» гру було зроблено. Стався він на 18-й хвилині зустрічі. Гольову атаку розпочав Владислав Калитвинцев, і сам же її й завершив. Калитвинцев віддав трохи вперед на Буяльського, той відпасував на Мілевського, а Артем у властивій йому манері м'яко скинув м'яча на набігаючого партнера. Удар Калитвинцева був бездоганним – 3:0!

Наставнику гостей, екс-динамівцю Дмитру Михайленко довелося робити корективи у грі своїх підопічних ще в першому таймі, але це мало чого змінило. Олександр Хацкевич у свою чергу зачекав із замінами до перерви, знявши Селіна, який набрався ігрової практики, й випустивши Лукаса. Відповідно, Цуріков змістився на фланг оборони.

Іспанцю знадобилося лише вісім хвилин на те, щоб забити свій гол. Він прийняв закидання з глибини, вискочив на порожні ворота після невдалої спроби перехоплення у виконанні Баштаненка, й спрямував м'яча в порожні ворота. А кількома хвилинами раніше аналогічний гол забив Дуду. Ось лише бразильцю під час виходу на ворота потрібно було ще переграти голкіпера, із чим він впорався без проблем. Двома ранніми голами на самому початку тайму динамівці остаточно деморалізували гостей, і кінцівку зустрічі догравали спокійно.

Ключовий момент

Вирішальний момент у цій зустрічі настав так швидко, що всі питання про переможця було знято ще задовго до фінального свистка. І якщо перший гол у свої ворота гості могли розцінити як випадковість, то після другого стало зрозуміло, що «біло-синіх» у цьому матчі не зупинити...

Топ-персона

Складно виокремити когось одного в матчі, який практично ідеально провела вся команда. Не можна при цьому не відзначити Артема Мілевського, який був одним із ключових виконавців у всіх трьох гольових атаках

Чемпіонат молодіжних команд. 26-й тур.

26.04.2013. Київ. Стадіон «Динамо» ім. В. Лобановського.

«Динамо» – «Дніпро» – 5:0 (3:0)

«Динамо»: Бойко, Трубочкін, Братков, Ягодінскіс, Селін (Лукас, 46), Калитвинцев, Буяльський (к) (Цибульник, 56), Дуду (Маїк, 65), Цуріков, Алієв (Карп, 65), Мілевський (Кравець, 56).

«Дніпро»: Баштаненко, Бохашвілі (Васильєв, 79), Яковенко (Войцеховський, 54), Бабенко, Сваток (к), Конде, Кропивний (Чечеленко, 49), Лопирьонок, Мігунов (Г. Пасіч, 28), Близниченко (Горбунов, 63), Є. Пасіч.

Голи: Цуріков (6), Мілевський (9), Калитвинцев (18), Дуду (47), Лукас (53).

Попередження: Мілевський (26) – Сваток (24), Конде (36).

Вилучення: Сваток (74, повторне попередження).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер