U-21. 27-й тур. «Металург» (Донецьк) - «Динамо». Прев'ю

U-21. 27-й тур. «Металург» (Донецьк) - «Динамо». Прев'ю

Початок зустрічі о 14:00.

«Металург» Д: фактор свіжості

У першій половині сезону донецький колектив перебував у верхній частині таблиці, реально претендуючи на якщо не нагороди, то як мінімум на потрапляння в топ-5 за підсумками сезону.

Зараз же наші майбутні суперники займають лише десяту сходинку в таблиці, набравши 33 очки в 24-х зустрічах. Забили ж донеччани на один гол більше динамівців (41), але і пропустили набагато більше - 44 (у «Динамо» - 29).

Весняна частина чемпіонату U-21 для «Металурга» поки проходить не найкращим чином - лише дві перемоги (обидві вдома) при п'яти поразках в семи матчах.

І все ж напередодні матчу з «Динамо» у Сергія Шищенка, старшого тренера «дубля» наших суперників, є один серйозний козир - факто свіжості футболістів. На відміну від киян, минулий тур, а точніше перенесений 20-й, «Металург» пропускав через зняття зі змагань столичного «Арсеналу», а це означало, що після «Шахтаря» (поразка 1:2) на підготовку до «Динамо» було близько двох тижнів.

Чим може здивувати «Металург»? В першу чергу активною грою в атаці, адже один з нападників донеччан, Ясин Хамід, є п'ятим в таблиці найкращих бомбардирів чемпіонату U-21 - 11 голів у 23-х зустрічах. Хто не зіграє з «Динамо», так це дискваліфікований основний захисник Дмитро Подколзін (20 матчів, 1 гол).

«Динамо»: головне, не пропустити першими…

Ось вже чотири матчі поспіль «Динамо» Валентина Белькевича не знає гіркоти поразки, що не може не радувати шанувальників «біло-синіх». З іншого боку, у тих же чотирьох поєдинках кияни здобули лише одну перемогу.

Судячи по весняним виступам у чемпіонаті України, наш «дубль» грає своєрідними накатами. Йде гра - буде і результат (розгромні перемоги над запорізьким «Металургом» та «Ворсклою»). В обох випадках, до речі, кияни забивали першими і по три м'ячі за тайм, але потім обов'язково пропускали. Але от якщо першим забивав суперник - біда. Вже двічі навесні, коли опонентам вдавалося відкрити рахунок, матчі завершувалися поразками для «Динамо» («Дніпро», «Металіст»), і лише в минулому турі в аналогічній ситуації була здобута нічия. Тут, на жаль, напрошується аналогія з першою командою, адже в нинішньому сезоні вольові перемоги «біло-синім» якось не властиві. Тим не менш, переломити хід зустрічі і виграти підопічним Валентина Белькевича восени вдавалося двічі.

З турнірної точки зору в нинішньому сезоні медалі киянам вже практично не світять. Залишаються лише теоретично шанси завоювати третє місце (відрив «Дніпра» становить 9 очок за три тури до кінця).

Безпосередньо напередодні зустрічі з донецьким «Металургом» в лазареті «Динамо» залишається Микита Бурда, який, разом з Валерієм Болденковим, становив основну пару центральних захисників. У тому ж матчі з «Чорноморцем» центрбеками виступили Павло Лук'янчук і делегований з першої команди Євген Селін. Чи варто згадувати про якусь зіграність? Наприклад, той самий Болденков провів м'яч на лавці запасних, а Олександр Головко вийшов у другому таймі. У зв’язку з дискваліфікацією Євгена Макаренка на матч основи, припустимо, що Селін не візьме участі у грі «дубля».

Найбільше ж хвилює лінія атаки. У ворота «Металурга» З і «Ворскли» «біло-сині» відвантажили відразу 11 голів. В інших п'яти з семи матчів весни було забито всього три. Дискваліфікованих на матч з «Металургом» у нашого «дубля» немає.

Остання зустріч:

Чемпіонат України U-21. 12 тур

04.10.2013. м. Київ, стадіон «Динамо» ім. В.В.Лобановського. 200 глядачів

«Динамо» - «Металург» (Д) - 2:0 (0:0)

«Динамо»: Шевченко, Бурда, Болденков (Лук'янчук, 68), Нестеренко, Шевчук, Михайличенко, Полегенько (к), Чумак (Любко, 90+2), Кузик (Харатін, 46), Мироненко, Бесєдін.

«Металург» (Д): Яшко, Подколзін (Авдалян, 73), Єфімчук, Білоус (к) (Кіт, 79), Ателькін, Хамід, Задерака, Красів (Савчук, 63), Калитов, Мішенко, Дебелко.

Голи: Харатін (62), Бесєдін (74).

Попередження: Шевчук (75) - Подколзін (42).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер