U-21. 28 тур. «Динамо» – «Карпати» – 1:0

U-21. 28 тур. «Динамо» – «Карпати» – 1:0

Буквально місяць тому команди зустрічалися у Львові, й тоді «біло-сині» зазнали однієї з двох поразок у нинішньому сезоні – 1:2. Утім, упевнені виступи підопічних Унаї Мельгоси дозволяють їм лідирувати в першості, випереджаючи найближчого переслідувача, донецький «Шахтар», на вісім очок і з кожним туром наближаючись до дострокової перемоги.

Порівняно з останнім матчем у чемпіонаті, проти «Чорноморця», тренерський штаб зробив чотири заміни. Відновився після травми Бурда, вийшовши з перших хвилин, а в центрі поля свої місця зайняли Кравченко, який уже встигнув дебютувати в основній команді, Казаков та Булеца. Відповідно, на лавці запасних залишилися Чоботенко та Лєднєв, а Корзун та Федорчук не потрапили до заявки.

Із перших хвилин гості спробували нав’язати свою гру та володіти м’ячем, але «біло-сині» швидко охолодили їхній запал, і доволі швидко повели в рахунку. Найкращий бомбардир «Динамо» в молодіжній першості Олексій Щебетун найкраще за всіх зорієнтувався у штрафному майданчику після подачі з кутового, пробив крізь частокіл ніг, і м’яч, незважаючи на всі намагання захисників ліквідувати загрозу, все ж перетнув лінію воріт – 0:1.

Повівши в рахунку, динамівці заграли розкуто, багато й різноманітно атакували, «бомбардуючи» володіння львів’ян ударами здалеку та фланговими навісами, але до перерви рахунок більше не змінювався. У другому таймі тиск на ворота «Карпат» продовжився. Особливо активними були Лєднєв, який вийшов на заміну, та Кравченко. Микиті, зокрема, вдалися два небезпечних удари впродовж двох хвилин, коли лише майстерність голкіпера не дозволила м’ячу залетіти до сітки воріт.

Львів’яни також не відсиджувалися в обороні, оскільки втрачати їм немає чого було. Хороша нагода у гостей була на 70-й хвилині, коли впродовж однієї атаки гравці «Карпат» двічі завдавали удару, але в першому випадку його було заблоковано, а в другому надійно зіграв Бущан. Утім, це були поодинокі випади, натомість ситуацію на полі загалом контролювали динамівці. Дуже хотів забити той же Кравченко, але іншої думки був воротар, а як не забив Шапаренко, перебуваючи в кількох метрах від воріт, напевно, не знає й він сам – Микола влучив у воротаря, який уже лежав на газоні.

У підсумку, мінімальна перемога «Динамо», яка дозволяє «біло-синім» комфортно почуватися на вершині турнірної таблиці на фініші сезону.

Чемпіонат U-21. 28 тур

06.05.2017. Чапаївка, НТБ «Динамо» (Київ)

«Динамо» – «Карпати» – 1:0 (1:0).

«Динамо»: Бущан, Бурда (Чоботенко, 46), Лук’янчук, Тимчик, Осман (Лєднєв, 49), Михайличенко, Кравченко, Оріховський, Казаков (к, Шапаренко, 62), Булеца (Алібеков, 82), Щебетун.

«Карпати»: Сілецький, Виздрик, Сениця (к), Бусько, Лебеденко, Стасишин, Завійський, Лебедь (Толочко, 76), Войтович (Полюганич, 72), Саламаха (Саутін, 77), Карпенко.

Гол: Щебетун (18).

Попереджений: Лебедь (61).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер