U-21. 2-й тур. «Металіст» - «Динамо»: прев’ю

U-21. 2-й тур. «Металіст» - «Динамо»: прев’ю

«Динамо»: якісне підсилення

Як ми вже повідомляли, у новий сезон молодіжна команда «біло-синіх» увійшла із новим тренерським штабом та новим, об’єднаним складом. Відтепер разом із молодіжною командою тренуються гравці, що за віком можуть зіграти не лише у чемпіонаті U-21, а й у першості U-19.

Ці вікові групи працюють під керівництвом іспанського спеціаліста Вісенте Гомеса згідно з тренувальним процесом головної команди «Динамо», її схемою гри та вимогами.

В першому турі молоді динамівці перемогли на своєму полі полтавську «Ворсклу». Забивши швидкий гол, «біло-сині» втримали мінімальну перевагу аж до фінального свистка. Нажаль автор голу, Віталій Буяльський отримав дві жовті картки у тій грі, і у Харкові команді не допоможе.

Окрім Буяльського, з тих гравців, які проходили цього літа збір із головним коллективом, у матчі стартового туру брали участь Олександр Рибка, Євген Селін, Максим Коваль та Віктор Циганков. З них на матч молодіжної першості до Харкова поїхали останні двоє.

Окрім них, у грі з «Металістом» готові взяти участь динамівці, які ще минулого тижня представляли честь України на юнацькому Євро-2014 в Угорщині – Павло Лук’янчук, Микита Бурда, Євген Чумак, Ігор Харатін та Артем Беседін.

Ще після матчу із «Ворсклою» тренер молодіжного складу «Динамо» Юрій Мороз сказав, що усі збірники почували себе готовими взяти участь у наступному матчі: «Всі, з ким я розмовляв - і Бурда, і Бесєдін, і Лук'янчук в хорошому стані, без травм. Але в ході тренувального процесу точніше нам підкаже медицина. Заганяти ми нікого не будемо, у нас йде планомірна підготовка, в якій головне - підготовка гравців для першої команди. Хоча й про результат ми не забуваємо».

Тож у грі з «Металістом» «Динамо» U-21 чекає суттєве та якісне поповнення. Окрім вищезазначених  гравців на гру до Харкова відправились голкіпер Солдатенко, захисники Головко Нагорний та Тимчик, півзахисники Жикол, Казаков, Михайличенко, Полегенько та Мироненко, нападники Кузик та Книш.

До Харкова наша команда прибула ввечері напередодні гри і розташувалась у чотиризірковому готелі «Меркурій», розташованому у тихому парковому районі.

«Металіст»: змазаний старт

Минулий сезон молодіжної першості, який не був дограний, «жовто-сині» завершили на четвертому місці. Зате юнацька команда «Металіста» стала чемпіоном України серед команд U-19.

Фінансові труднощі, які спіткали команду в міжсезоння, за заявами керівництва клубу, жодним чином не позначились на функціонуванні академії «Металіста» та підготовці молодих гравців.

Однак, початок нового сезону для молодіжної команди «Металіста» вийшов вкрай невдалим. Харків’яни поступилися в гостях луганській «Зорі». Долю цього поєдинку, який відбувся у Кременчуці, вирішили два голи, забиті у кожному з таймів.

Після гри команд U-21, два гравці молодіжної команди «Металіст», Ілля Чередніченко та Олександр Осман, відправились до Запоріжжя, де опинилися в заявці на грі основних складів «Зорі» та «Металіста», проте на полі не з’явились.

Нагадаємо, що у минулому сезоні «Металіст» двічі обіграв «Динамо» у молодіжній першості. У вересні минулого року на своєму полі «жовто-сині» здобули перемогу із рахунком 1:0. Той матч запам’ятався також неякісним суддівством та вилученням Ореста Кузика.

Вже у квітні у Києві команди продемонстрували досить цікаву та видовищну гру, перемогу у якій в самій кінцівці зустрічі вирвали гості.

Зазначимо також, що захисник «Металіста» U-21 Олександр Азацький, який грав у тому матчі і у якого закінчився з харків'янами контракт з нинішнього сезону виступає в київському «Динамо-2».

Остання зустріч команд

Чемпіонат U-21. 24-й тур

05.04.2014. Чапаєвка. НТБ «Динамо». 200 глядачів

«Динамо» - «Металіст»- 1:2 (0:1)

«Динамо»: Коваль, Шевчук, Селін (Лазарович 61), Болденков, Нагорний, Калитвинцев, Цуріков (Михайличенко 60), Чумак, Полегенько (к), Безус (Бесєдін 46), Кравець (Харатін 46).

«Металіст»: Каневцев, Кушніренко, Зотько (Азацький 41), Куксенко, Осман, Ралюченко, Ткачук, Голубка (Чередниченко 67), Андрієвський (к), Бойчук, Радченко.

Голи: Бесєдін 51 - Голубка 16, Бойчук 90.

Попередження: Безус 17, Нагорний 22, Чумак 44 - Ралюченко 29, Зотько 37, Голубка 45, Кушніренко 73, Ткачук 83.

Вилучення: Болденков 76.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер