U-21. 4-й тур. «Шахтар» – «Динамо» – 3:0

U-21. 4-й тур. «Шахтар» – «Динамо» – 3:0

У порівнянні з домашнім поєдинком минулого туру проти «Севастополя» Валентин Белькевич зробив три зміни у стартовому складі «біло-синіх». Замість Івана Мироненка, Ореста Кузика та Марко Рубена з перших хвилин на поле вийшли Євген Макаренко, Огнєн Вукоєвич та Павло Полегенько. Останній ще й із капітанською пов'язкою.

Молодіжці «Шахтаря», яку в новому сезоні очолює португальський фахівець Мігель Кардосо, допомагали чотири футболісти першої команди «гірників» – Ісмаїлі, Воловик, Чигринський, а також Факундо Феррейра.

Зазначимо, що за грою з трибун спостерігав наставник молодіжної збірної України Сергій Ковалець.

Ігрові аспекти

Грі передувала мінлива погода, і стартовий свисток Віталія Годуляна пролунав під акомпанемент дощу.

Динамівці провели перші хвилини зустрічі активно, але особливих загроз біля воріт «гірників» не створили. Підопічні Кардосо включили активний пресинг, і біля протилежних воріт незабаром стало спекотно.

На 15-й хвилині господарі поля відкрили рахунок. Після помилки оборони гостей на побачення із Солдатенком вискочив Юрченко. Голкіпер «Динамо» виграв цю дуель, проте першим на м'ячі опинився Феррейра, удар якого не встигнув заблокувати Нагорний – 1:0...

«Біло-синім» вдалося вирівняти гру лише під кінець півгодини зустрічі. Наприкінці тайму обидві команди створили відмінні можливості для взяття воріт. Спочатку все той же Феррейра вискочив віч-на-віч із воротарем, але оформити дубль йому завадив Солдатенко, який намертво зафіксував м'яча після удару аргентинця. В наступній атаці Цуріков прострілив справа вздовж лінії штрафного майданчика, Полегенько ефектно пропустив м'яча на Мілютіна, але шкіряна сфера після удару Олексія з небезпечної дистанції просвистіла вище воріт.

Початок другої половини став провальним для підопічних Белькевича. У першій же атаці Болденков в останній момент не дозволив забити Болбату, але вже на четвертій хвилині тайму другий м'яч таки влетів у ворота «біло-синіх». Феррейра, скориставшись панікою в захисті «Динамо», розстрілював ворота з кількох метрів, динамівців урятував Солдатенко, але поруч опинився Коваленко, якому залишалося з метра не схибити по порожніх воротах – 2:0...

У час, що залишився, «гірники» довели гру до перемоги, забивши ще один гол за 15 хвилин до фінального свистка. Його автором став Болбат, який активно провів весь матч. Першого акцентованого удару в рамку воріт Сарнавського завдав Кузик, який вийшов на заміну, лише на останній хвилині поєдинку.

Ключовий момент

«Шахтар» активізувався на початку другого тайму й домігся свого, забивши в потрібний для себе момент. Оговтатися від другого пропущеного гола на самому початку другого тайму, та ще й у матчі з серйозним суперником, динамівцям так і не вдалося.

Топ-персона

Незважаючи на три пропущені м'ячі, найбільш помітним та корисним гравцем «Динамо» став Вадим Солдатенко.

Якби не його самовіддана гра, особливо під час виходів віч-на-віч, Факундо Феррейра сьогодні цілком міг би розраховувати й на хет-трик.

Чемпіонат молодіжних команд U-21

03.08.2013. Донецьк, ЦС «Шахтар»

«Шахтар» – «Динамо» – 3:0 (1:0)

«Шахтар»:
Сарнавський, Ісмаїлії, Воловик, Чигринський, Єфремов (Багдасаров, 85), Танковський, Коваленко (Шишка, 69), Болбат, Гришин, Юрченко (к) (Гринь, 76), Факундо Феррейра.

«Динамо»: Солдатенко, Болденков, Шевчук, Макаренко, Вукоєвич, Чумак (Нестеренко, 76), Харатін (Мілютін, 34), Полегенько (к), Цуріков, Нагорний (Кузик, 83), Тищенко.

Голи: Факундо Феррейра (15), Коваленко (49), Болбат (75).

Попереджений: Єфремов (24).

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер