U-21. 4-й тур. «Шахтар» – «Динамо». Прев'ю

U-21. 4-й тур. «Шахтар» – «Динамо». Прев'ю

«Динамо»: форварди мають заговорити на повний голос

Одна перемога та дві нічиї, три забитих та нуль пропущених, п'ять набраних очок та дев'яте місце в турнірній таблиці. Такими є показники динамівської молоді після трьох турів сезону 2013/14.

Прогнозовано перемігши дубль «Волині» (3:0) в першому турі, наші хлопці несподівано втратили очки в поєдинку з ужгородською «Говерлою» (0:0), яка тижнем раніше пропустила вісім сухих голів від «Шахтаря». А ось нічия із «Севастополем» повністю відображала ситуацію на полі. Обидві команди мали можливості відзначитися, але синхронно цим не скористалися.

Із цього випливає й головна проблема молодіжної команди «Динамо» на старті сезону – слабка реалізація. У чемпіонаті U-19 грізний дует форвардів складали Максим Тищенко та Роман Яремчук, набивши на двох близько 30 м'ячів. У нинішньому ж сезоні під керівництвом Валентина Белькевича залишився лише Тищенко, в той час як Яремчук шліфує свою майстерність у Олександра Хацкевича в «Динамо-2». До того ж усі три голи динамівського дубля на рахунку футболістів «основи» – Андрія Цурікова (два) та Євгена Макаренко.

При цьому необхідно віддати належне обороні «біло-синіх», адже «Динамо» є єдиною командою молодіжної першості, яка ще не пропускала в цьому сезоні! Безумовно, цей факт не може не радувати як тренерський штаб, так і шанувальників нашого клубу.

Останній матч суперників, який відбувся в квітні цього року в Києві, викликав неабиякий, як для поєдинків чемпіонату молодіжних команд, інтерес збоку публіки. Майже півтори тисячі людей, які відвідали той поєдинок, напевно надовго запам'ятали побачене видовище й розгромну перемогу динамівців – 8:2. На полі також був один гравець в помаранчево-чорній футболці, якому назавжди запам’ятається ця гра. Для нинішнього гравця основи Ісмаїлі вона стала першою в Україні...

«Шахтар»: нестабільність на старті

У минулому чемпіонаті U-21 «гірники» фінішували слідом за «Динамо», посівши третє місце в турнірній таблиці. Одні з головних фаворитів минулого сезону в турнірі дублерів дуже впевнено провели першу половину сезону, а от весняна частина чемпіонату виявилася провальною. У 12 поєдинках після зимової перерви «помаранчево-чорні» здобули лише п'ять перемог та залишилися без старшого тренера (Сергія Попова, який очолював другу команду «Шахтаря» з 2008 року, було звільнено зі своєї посади після розгромної поразки в Києві від «Динамо»), тому наприкінці сезону командою керував Геннадій Орбу.

Новому наставнику «гірників» вдалося впоратися з проблемами та налагодити гру команди наприкінці чемпіонату (чотири перемоги в останніх п'яти турах), але, щоб залишитися біля керма донецького колективу, цього виявилося недостатньо. У літнє міжсезоння новим старшим тренером дублюючого складу «Шахтаря» став португальський фахівець Мігель Кардосо, останнім місцем роботи якого був іспанський «Депортиво» з Ла-Коруньї, де той працював асистентом Домінгуша Пасієнсіа. Варто відзначити, що разом із Пасієнсіа Кардосо успішно працював і в тренерському штабі португальської «Браги», якій у сезоні 2010/11 «Динамо» поступилося путівкою до півфіналу Ліги Європи.

Старт у чемпіонаті дублерів у Кардосо та його команди видався феєричним – домашня перемога над «Говерлою» з рахунком 8:0. Але вже в наступному гостьовому матчі молоді гравці «Шахтаря» не змогли нічого протиставити «Севастополю» – поразка 1:5. А в третьому поєдинку, отримавши підсилення в особі захисника Василя Кобіна, нападника Майкона та голкіпера Сарнавського, який є вихованцем «Динамо», «гірники» знову відчули смак перемоги – домашній тріумф над «Чорноморцем» – 4:1.

«Наші гравці зростають індивідуально як у тактичному плані, так і в колективних діях. Це важка робота, але з правильним ставленням на щоденних тренуваннях та в матчах вони зможуть стати сильними футболістами. Давайте потерпимо й будемо послідовними у цьому процесі», – вважає наставник дубля« Шахтаря »Кардосо.

Баланс протистоянь:

Дублюючі склади «Динамо» та «Шахтаря», починаючи з 2004 року, зустрічалися 18 разів. Шість матчів виграли динамівці, сім разів фіксувалися нічиї та п'ять перемог в активі «Шахтаря». Загальна різниця м'ячів – 39:28 на користь «біло-синіх».

Безпосередньо в Донецьку команди мірялися силами дев'ять разів. Господарі перемагали тричі при двох перемогах гостей. Внічию ж матчі завершувалися ще чотири рази. Різниця м'ячів – 13:10 на користь наших молодих футболістів.

Остання зустріч:

6 квітня 2013 р., м. Київ, стадіон «Динамо» ім. Лобановського. 1350 глядачів

U-21. «Динамо» – «Шахтар» – 8:2 (4:1)

«Динамо»:
Бущан (Шовковський, 46), Трубочкін (Акубардія, 38; Болденков, 62), Ягодінскіс, Селін (Цибульник, 46), Калитвинцев, Буяльський (Мякушко, 58), Цуріков, Алієв, Мілевський, Карп, Лукас.

«Шахтар»: Шевченко, Жичиков, Вакуленко, Дуць, Ісмаїлі (Щічка, 46), Танковський, Гришин (Білоног, 61), Кобін, Будківський (Кулач, 69), Алан Патрик (Юрченко, 53), Гринь (Тотовицький, 32 ).

Голи: Лукас (5, пас Алієв), Алієв (15, пен.), Буяльський (18, пас Мілевський), Буяльський (24, пас Мілевський), Буяльський (54, пас Мілевський), Мілевський (64, пас Алієв), Алієв (72, штрафний), Алієв (74, штрафний) – Будківський (16), Кулач (87).

Попередження: Мілевський (22), Болденков (65) – Шевченко (14), Жичиков (83).

Вилучення: Болденков (82, повторне попередження) – Жичиков (84, повторне попередження).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер