U-21. 5-й тур. «Динамо» – «Чорноморець». Прев'ю

U-21. 5-й тур. «Динамо» – «Чорноморець». Прев'ю

«Динамо»: із крайності в крайність

Відверто кажучи, старт динамівської молоді в новому чемпіонаті вийшов неоднозначним. Після впевненої перемоги над «Волинню» була низка невдач – нульові нічиї з «Говерлою» та «Севастополем», а також поразка від «Шахтаря».

Проблеми «Динамо» в атаці найкраще проявилися саме в Донецьку, коли єдиний форвард Тищенко за 90 хвилин зустрічі так і не зміг виграти жодного єдиноборства в досвідченої пари центрбеків Воловик-Чигринський.

«Так, існують проблеми в атаці, оскільки в нас є лише один номінальний центрфорвард – Тищенко. Ви також не забувайте, що він – молодий футболіст, а йому протистояли двоє центральних захисників, які багато років виступали та виступають на високому рівні», – сказав із цього приводу наставник «Динамо-U-21» Валентин Белькевич.

Ще однією особливістю зі знаком «мінус» у Донецьку виявився захист «біло-синіх». Чесно кажучи, якби не гра голкіпера Солдатенка, «гірники» могли довести рахунок і до непристойного.

Словом, напередодні поєдинку з одеситами у Валентина Белькевича роботи дуже й дуже багато. Як відновити та налаштувати хлопців у психологічному плані, так і спробувати вирішити проблему із грою в атаці.

«Чорноморець»: у пошуках шляху нагору

Якщо «Динамо» після 4-х турів розташувалося на 11-му рядку в таблиці, то «Чорноморець» узагалі на останньому.

На старті чемпіонату «моряки» програли всі чотири матчі («Севастополю», «Ворсклі», «Шахтарю» та донецькому «Металургу») із загальною різницею м'ячів 5:13. Тим не менш, мінімум дві цікавих деталі в таких результатах команди видно неозброєним оком. По-перше, менше трьох м'ячів у свої ворота «дубль» «Чорноморця» не пропускає. «Шахтар» навіть «перестарався», забивши чотири рази.

Але, з іншого боку, в усіх чотирьох поєдинках одесити обов'язково забивали у ворота суперника, а «Севастополю» – відразу два м'ячі. Як не крути, а поразка є поразка. Варто також відзначити, що на дні турнірної таблиці наші майбутні суперники не самотні – «компанію» їм складає «дубль» «Металіста», який випереджає «Чорноморець» лише за різницею м'ячів.

Знайти баланс між атакою та, в першу чергу, обороною намагається Віктор Гришко – 51-річний фахівець, вихованець київського «Динамо», який у 80-х роках в якості воротаря виступав за наш клуб.

Статистика виступів

Між собою «дублі» «Динамо» та «Чорноморця» зіграли 16 матчів. По вісім у Києві та Одесі. 11 разів перемога діставалася киянам, чотири рази – одеситам. І лише одного разу було зафіксовано нічию. Загальна різниця м'ячів – 34:17.

Безпосередньо у вісьмох матчах у столиці України «Динамо» брало гору над суперником п'ять разів. «Чорноморець» вигравав тричі. Різниця м'ячів – 16:8 на користь «біло-синіх».

Остання зустріч

Чемпіонат України U-21. 22-й тур

30 березня 2013, м. Одеса, стадіон «Люстдорф». 350 глядачів

«Чорноморець» – «Динамо» – 0:2 (0:1)

«Чорноморець»: Мартищук, Вдовиченко (Марченко, 76), Мартиненко, Віксич, Шульц, Данченко, Смирнов (к) (Какаурідзе, 55), Нестеренко (Паламар, 89), Тащі, Балашов (Филимонов, 88), Александров (Мартян, 83).

«Динамо»: Бойко (Бущан, 46), Ягодінскіс, Братков, Трубочкін, Цуріков, Калитвинцев (Мякушко, 84), Алієв, Буяльський (к), Сидорчук (Цибульник, 63), Мілевський (Карп, 86), Кравець (Маїк, 77).

Голи: Буяльський (27, 69).

Попередження: Братков (18), Сидорчук (44).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер