U-21. 7-й тур. «Металург» З – «Динамо». Прев'ю

U-21. 7-й тур. «Металург» З – «Динамо». Прев'ю

«Динамо»: перемоги з роботою над помилками

Здобувши дві поспіль домашні перемоги, молодіжна команда «Динамо» вирушає до Запоріжжя на поєдинок із «Металургом».

Ляпас від «Шахтаря» у вигляді донецьких 0:3 явно пішов на користь колективу Валентина Белькевича. Футболісти, скинувши тягар відповідальності, який тиснув на них, по-чоловічому взялися за справу. Настрій динамівських хлопців відчув на собі спочатку «дубль» «Чорноморця», а потім і сімферопольської «Таврії», який уже до перерви пропустив тричі. Наші хлопці впевнено контролювали м'яча, нав'язуючи супернику свій футбол, і не випускали ниток гри.

Наставник «біло-синіх» Валентин Белькевич, незважаючи на останні успіхи, не дає послаблення своїм підопічним, залишаючись усе таким же вимогливим, та помічає кожну найдрібнішу деталь: «Задоволеним грою своєї команди повністю не можна бути ніколи. Результатом – так, задоволений, але при цьому з нашого боку були припущені помилки, над якими потрібно працювати».

Не впадає в переможну ейфорію й капітан динамівської молоді Павло Полегенько, який після матчу з «Таврією» віддав належне як своїй команді, так і супернику: «Таврія» грала добре, кримчани могли й переломити перебіг матчу».

Можна не сумніватися, що й до поєдинку проти запорожців кияни підійдуть у максимальній боєготовності, піднесеному настрої та з величезним бажанням здобути першу гостьову перемогу в сезоні. До того ж у складі нашої команди є «джокер» – нападник Вадим Петров. У минулому чемпіонаті динамівець захищав кольори «Металурга» в чемпіонатах U-19 та U-21, а з цього сезону успішно виступає за «Динамо».

«Металург» З: багато забивають та багато пропускають


Дитяча школа запорізького «Металурга» вже давно славиться своїми гравцями на всю Україну. В одній лише першій команді «Динамо» є відразу троє вихованців запорізького клубу – Максим Коваль, Андрій Цуріков та Сергій Сидорчук.

І якщо «основа» минулий сезон відверто провалила, лише дивом зберігши прописку в еліті, то «дубль» зіграв дуже навіть непогано. Посівши сьоме місце, команда розташувалася саме між молодіжками «Металіста» (шосте місце) та «Дніпра» (восьме місце).

Новий сезоні запорожці розпочали більш ніж упевнено – три перемоги у стартових трьох турах. Зігравши результативну нічию з «Говерлою» (3:3), команда Андрія Демченка, який свого часу пограв у голландському «Аяксі» пліч-о-пліч із братами де Бурами, вдома переграла міцний «Севастополь». Щоправда, не обійшлося й без поразки: в останньому турі «Металург» у гостях мінімально поступився «Шахтарю».

Розташувавшись на четвертій сходинці у таблиці, «Металург» випереджає «Динамо» лише на два пункти. Варто відзначити, що майбутні суперники киян забивають достатньо багато – 15 голів у шести матчу. З обороною справа йде гірше – вісім пропущених, що на п'ять більше, ніж у підопічних Валентина Белькевича.

Обличчям до обличчя

Між собою дублюючі склади «Динамо» та запорізького «Металурга» зустрічалися 16 разів. Вісім перемог на рахунку «Динамо» та три – на рахунку «Металурга». П'ять матчів завершувалися внічию. Загальна різниця м'ячів – 37:18 на користь «Динамо».

У Запоріжжі команди зіграли вісім разів. Чотири перемоги у киян та лише одна у господарів. Тричі фіксувалася нічия. Різниця м'ячів – 13:6 на користь «біло-синіх».

Остання зустріч

Чемпіонат молодіжних команд 2012/13. 30-й тур


25.05.2013. м. Київ, стадіон «Динамо» ім. В. Лобановського. 3,600 глядачів

«Динамо» – «Металург» – 2:1 (1:0)

«Динамо»:
Коваль, Трубочкін, Братков (Карп, 86), Ягодінскіс, Люлька (Сухомлинов, 88), Сидорчук (Цибульник, 86), Мігель, Алієв (к), Мякушко, Кранчар (Лукас, 56), Яремчук (Маїк , 56).

«Металург»: Шевченко, Коваленко, Бондаренко, Іліч, Юсов, Задоя, Савеленко (Каплієнко, 80), Гайдаш (Можаровський, 67), Ковалевський (Лучкевич, 65), Коньков (к) (Татарков, 60), Лазарович (Коробка , 46).

Голи: Яремчук (6, 53) – Гайдаш (49).

Попередження: Коробка (71).

Вилучення: Коробка (87, повторне попередження).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер