U-21. 8-й тур. «Динамо» – «Шахтар». Прев’ю

U-21. 8-й тур. «Динамо» – «Шахтар». Прев’ю

Гра відбудеться за день до матчу основних складів – у суботу, 4 жовтня, на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського, та розпочнеться о 15:00.

«Динамо»: непереможні всюди, безжалісні вдома

У цьому сезоні динамівці здобули перемоги в усіх чотирьох домашніх матчах. При цьому лише в одному з них «Динамо» пропустило гол. Та й загалом, у нинішньому сезоні команда Вісенте Гомеса та Юрія Мороза поки що йде без поразок – п’ять перемог та дві нічиї.

У турнірній таблиці чемпіонату України U-21 «Динамо» після семи турів посідало друге місце, на одне очко відстаючи від дніпропетровського «Дніпра». За кількістю забитих м’ячів «біло-сині» не найкращі в лізі, а от за найменшим числом пропущених ділять пальму першості з донецьким «Шахтарем».

Уперше в сезоні «біло-синім» згідно з календарем доведеться зіграти дві поспіль домашні зустрічі.

Найкращим бомбардиром «Динамо» в молодіжній першості цього сезону є Віталій Буяльський, на рахунку якого чотири м’ячі. І це при тому, що Віталій  є гравцем з обойми основного складу й, відповідно, бере участь не в кожному матчі молодіжної першості – лише чотири гри Чемпіонату U-21.

Ще одним гравцем, який також почав активно долучатися до гри за першу команду, є один із капітанів молодіжної команди, захисник Микита Бурда.

До динамівського «дублю» часто залучаються гравці основного складу, яким із тих або інших причин потрібна ігрова практика. Зокрема, у грі минулого туру проти «Волині» взяли участь Євген Хачеріді та Мігель.

Тим не менш, у команді на початку сезону вже сформувався кістяк гравців, які провели найбільше ігор. У всіх семи матчах зіграли Павло Полегенько та Орест Кузик, по шість зустрічей провели Ігор Харатін, Артем Бесєдін, Богдан Михайличенко та Євген Чумак, п’ять ігор провів Віктор Циганков.

«Шахтар»: без перемог у гостях

Молодіжна команда донецького «Шахтаря» в цьому сезоні проявляє себе як суто домашня команда. На своєму полі молоді «гірники» здобули перемоги в усіх чотирьох матчах, у той час як у гостях не виграли жодного, одного разу поступившись та двічі зігравши внічию. І це при тому, що свої домашні матчі команда з відомих причин проводить не в Донецьку, а в Полтаві на стадіоні «Локомотив».

Що ж до поточної форми, у «Шахтаря» поки що триває серія без поразок, яка налічує п’ять матчів. «Гірники» не можуть похизуватися найкращою атакою в лізі, втім, ділять із динамівцями пальму першості серед найкращих оборон – лише чотири пропущених м’ячі.

У молодіжних команд «Динамо» та «Шахтаря» є ще одна спільна риса. «Шахтар» (U-21), так само як і «Динамо» (U-21), віднедавна очолює іноземний тренер. З літа минулого року молодіжкою «гірників» керує португальський спеціаліст Хосе Мігель Азеведо Кардосо. 

У цьому сезоні «гірники» нечасто залучають до ігор за дубль гравців першої команди. Утім, часто за молодіжну команду грає, приміром, захисник Олександр Воловик, на рахунку якого чотири матчі в молодіжній першості, всі у стартовому складі.

Найкращим бомбардиром команди є Артур Загоруйко, на рахунку якого чотири м’ячі в семи матчах.

Серед інших персоналій варто відзначити голкіпера Євгена Гриценка (6 ігор у цьому сезоні), захисників Ігоря Гончара (7), Євгена Єфремова (6) та Сергія Вакуленка (6, 3 голи), півзахисника Дмитра Іванісеню (7), а також нападників Валерія Гришина (6) та Дениса Безбородька (7). Ці гравці отримують найбільше ігрового часу на старті сезону.

Остання зустріч команд

Чемпіонат U-21 2013/2014. 19-й тур

16.04.2014. Стадіон «Динамо» ім. Валерія Лобановського. 100 глядачів

«Динамо» – «Шахтар» – 0:0.

«Динамо»: Рудько, Шевчук, Лук’янчук, Головко, Цуріков, Полегенько (к) (Кузик, 74), Чумак, Харатін, Калитвинцев (Михайличенко, 63), Бесєдін, Кравець.

«Шахтар»: Сарнавський, Соболь, Воловик, Чигринський (Дуць, 6), Шишка, Танковський, Доронін, Гринь (Зубков, 77), Гришин (к) (Гончар, 90), Акулінін (Коваленко, 46), Безбородько (Адаменко, 70).

Попереджені: Бесєдін (31), Головко (44), Чумак (89) – Воловик (69), Дуць (83).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер