U-21. 9-й тур. «Металіст» – «Динамо» – 1:0

U-21. 9-й тур. «Металіст» – «Динамо» – 1:0

Гра відбулася в Люботині, що під Харковом, на стадіоні «Олімпієць».

Склад команди Валентина Белькевича в порівнянні з переможним матчем минулого туру змінився наполовину. Замість Рудька, Харатіна, Кузика, Нагірного та Кранчара, який уже грає в Англії, з перших хвилин грали Шевченко, Данило Сильва, Макаренко, Дуду та Чумак. Зазначимо, що для Данило Сильви цей матч став першим після травми, а для голкіпера Олексія Шевченка – дебютним у футболці «Динамо».

Ігрові аспекти

Динамівці створили першу загрозу воротам «Металіста» вже на другій хвилині зустрічі. Після навісу Цурікова з кутового Данило Сильва ударом головою спрямував м'яча в нижній кут. На порятунок господарям прийшов їхній голкіпер та капітан Денчук, який в ефектному стрибку відбив удар. За десять хвилин йому довелося реагувати на удар Ковтуна, який зрізав м'яча у свої ворота після подачі кутового цього разу у виконанні Полегенька.

Незважаючи на статус гостей, динамівці з перших хвилин були налаштовані атакувати ворота суперників. Найбільш активними були Макаренко та Полегенько, які намагалися створити гольові можливості для своїх партнерів, але щоразу оборонці «Металіста» в останній момент встигали відвести загрозу від своїх воріт.

Господарі поля в атаці за перший тайм відзначилися лише двома не дуже небезпечними ударами з меж штрафного майданчика у виконанні Козака. Перший із них був неточним, а на другий, як і на дальній постріл Нойока, впевнено зреагував новачок «Динамо» Шевченко.

У перерві Дуду та Макаренка змінили Кузик та Лазарович. Харків'яни почали діяти активніше, проте оборона «біло-синіх» та Шевченко були на висоті. У середині тайму динамівці створили два поспіль небезпечних моменти для взяття воріт. Спочатку Тищенко пробивав з лінії штрафного майданчика після скидки Бурди, а потім удару завдавав Цуріков – обидва рази м'яч прийняв на себе Азацький.

Не забиваєш ти, заб'ють тобі – вже за дві хвилини рахунок відкрили господарі поля. Андрієвський звалився у штрафному майданчику «Динамо» в боротьбі за м'яч із Кузиком, і арбітр зустрічі Лісаковський вилучив Ореста з поля, вказавши на позначку. Вирок виконав Радченко, розвівши голкіпера та м'яча по різних кутах.

Не минуло й п'яти хвилин, як аналогічний епізод стався біля протилежних воріт. Захисники «Металіста» у своєму штрафному майданчику поклали на газон Болденкова, проте на цей епізод Лісаковський ніяк не відреагував. Нарешті, на 90-й хвилині в арбітра був ще один формальний привід призначати пенальті – захисник «Металіста» підіграв собі рукою у власному штрафному майданчику, проте ліміт 11-метрових на цей матч арбітр зустрічі, судячи з усього, вичерпав.

Ключовий момент

Навіть граючи в меншості, динамівці могли уникнути поразки. Найреальніший момент зрівняти рахунок «біло-сині» втратили на 80-й хвилині зустрічі. Вадим Шевчук промчав правим флангом та практично від лицьової лінії навісив на лінію воротарського майданчика, де Цуріков випередив захисника, але після його удару головою м'яч влучив у стійку.

Топ-персона

За мінімуму конструктивних дій в атаці у складах обох команд, найкращими на полі були воротарі.

Мабуть, заслуженим результатом їхньої роботи у сьогоднішній грі був би рахунок 0:0, але сталося інакше.

Чемпіонат U-21

14.09.2013 р. м. Люботин, стадіон «Олімпієць». 300 глядачів

«Металіст» – «Динамо» – 1:0 (0:0)

«Металіст»:
Денчук (к), Шопін, Ковтун, Куксенко, Азацький, Нойок, Ткачук (Копина, 76), Андрієвський (Шестипалов, 82), Радченко (Барилко, 84), Бойчук, Козак (Ємельянов, 78).

«Динамо»: Шевченко, Данило Сильва (Мілютін, 68), Бурда, Болденков, Шевчук, Макаренко (Лазарович, 46), Дуду (Кузик, 46), Чумак (Мироненко, 84), Полегенько (к), Цуріков, Тищенко.

Голи: Радченко (67, з пенальті).

Попередження: Андрієвський (33), Азацький (65), Радченко (69), Ткачук (73) – Шевчук (25), Бурда (87).

Вилучення: Кузик (66).

© www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В.Лукацкого

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер