U-21. 24-й тур. «Динамо» - «Металіст». Прев'ю

U-21. 24-й тур. «Динамо» - «Металіст». Прев'ю

«Динамо»: оговтатися від нокауту

Ті, хто регулярно спостерігають за подіями в чемпіонаті дублюючих складів, напевно, досі не знайшли відповіді на питання, як динамівська молодь програла в Дніпропетровську.

Здавалося б, забивши у стартовому поєдинку весни відразу шість м'ячів, підопічним Валентина Белькевича не складе труднощів подолати оборонні редути «Дніпра», які у двох попередніх матчах пропустили одразу 12 голів. Але цього не сталося, адже на гол Артема Кравця господарі відповіли двома точними ударами Сергія Горбунова.

Єдиним виправданням невдачі може послужити червона картка Артура Рудька на п'ятій хвилині, означає, що футболіст пропустить найближчий матч з «Металістом».

«Важко грати з перших хвилин у меншості, але ніхто не опустив руки і боровся до кінця, всі виконували те, що було потрібно. Так вийшло, що ми програли, хоча навіть в меншості грали на рівних», - прокоментував результат поєдинку Валентин Белькевич.

На підготовку ж до непростого поєдинку з «Металістом» динамівців є тиждень. В першу чергу незрозуміло, хто ж буде стояти в рамці воріт, оскільки «основний» воротар дубля Артур Рудько, якщо його можна так назвати, вийти на поле не може. Рішень цього питання є відразу два. Перше - з першої команди в «дубль» буде делегований хто з воротарів. Під ким-то маємо на увазі Максима Коваля, який поки програє боротьбу за місце в основному складі Олександру Рибці. Якщо ж ні, то місце у воротах, стверджуючи майже зі стовідсотковою впевненістю, займе Вадим Солдатенко.

В центрі оборони у колективу Валентина Белькевича поповнення. Після дискваліфікації повертається Павло Лук'янчук, а це значить, що Євген Селін (продовжує набирати кондиції і отримувати ігрову практику в «дублі») має всі шанси зіграти на «рідний» позиції - на лівому фланзі оборони. Крім того, не варто забувати, що повернулися і українські збірники, які виступали за команду 17-річних. Так що тренеру є з кого вибирати.

«Металіст»: проблеми в атаці

На даний момент у турнірній таблиці «Металіст» займає восьму сходинку, відстаючи від «Динамо» лише на один пункт. Весняну частину чемпіонату «дубль» харків'ян, власне, як і перша команда, почали далеко не найкращим чином, зазнавши двох поразок із двох від «Говерли» (1:2) та «Шахтаря» (0:1).

Незважаючи на не найвиразніші результати в чемпіонаті U-21, «Металіст» був і залишається однією з тих команд, що найменше пропускають в турнірі (15 голів), програючи за цим показником лише «Іллічівцю» (14 голів). Якщо ж порівнювати з «Динамо», то кияни пропустили на 10 м'ячів більше. Але ось в атаці «біло-сині» мають перевагу над харків'янами - 33 забитих проти 25.

В «дублі» «Металіста», тренером якого є Андрій Аніщенко, основна ставка зроблена на молодих футболістів, а виконавці з першої команди залучаються до поєдинків рідко. Приміром, в останній зустрічі проти того ж «Шахтаря» з «досвідчених» у складі харків'ян був лише Олег Краснопьоров, хоча у зустрічі з «Говерлою» в заявці значилися лише молоді хлопці. Але ігрових проблем у наших майбутніх суперників - хоч відбавляй.

«Нам, зокрема, бракувало в ключових моментах і епізодах рішучості, наполегливості, здорової агресії. Десь не вистачило міці, щоб дотиснути суперника, вичавити максимум із моментів, які хлопці намагалися створити. Що стосується нашого фізичного стану, то він непоганий. Це підтвердив другий тайм, особливо його кінець. Не вистачало нам, так би мовити, конструктивного зерна... Саме в завершенні атак, дуже великий брак був у завершальних передачах. Не знайшлося людини з великим ступенем відповідальності, щоб узяти на себе лідерство. Загалом, брак виконавської майстерності сьогодні не дозволив нам зіграти так, як мало бути. І тому гостроти у діях і, в прямій залежності від цього, голів - не було», - сказав після поразки від «Шахтаря» наставник «дубля» «Металіста» Андрій Аніщенко.

Успіх у матчі з «Динамо» може дозволити команді з Харкова піднятися на шосту позицію, впритул наблизившись до «Карпат», «Дніпра» та «Ворскли», що розташувалися на місцях від третього до п'ятого. «Динамо», у свою чергу, в разі перемоги також сможе зробити мінімум один крок угору.

Остання зустріч:

Чемпіонат U-21

14.09.2013. р. Люботин, стадіон «Олімпієць». 1,500 глядачів

«Металіст» - «Динамо» - 1:0 (0:0)

«Металіст»: Денчук (к), Шопін, Ковтун, Куксенко, Азацький, Нойок, Ткачук (Копина, 76), Андрієвський (Шестипалов, 82), Радченко (Барілко, 84), Бойчук, Козак (Ємельянов, 78).

«Динамо»: Шевченко, Данило Сильва (Мілютін, 68), Бурда, Болденков, Шевчук, Макаренко (Лазарович, 46), Дуду (Кузик, 46), Чумак (Мироненко, 84), Полегенько (к), Цуріков, Тищенко.

Голи: Радченко (67, пенальті).

Попередження: Андрієвський (33), Азацький (65), Радченко (69), Ткачук (73) - Шевчук (25), Бурда (87).

Вилучення: Кузик (66).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер