U-21. Динамівці розгромили однолітків із донецького «Олімпіка»

U-21. Динамівці розгромили однолітків із донецького «Олімпіка»

Поєдинок, який для «біло-синіх» був виїзним, відбувся в Білій Церкві, на стадіоні «Зміна», яке має штучне покриття.

Із гравців першої команди цього разу було залучено воротаря Рудька та півзахисника Харатіна, які посеред тижня їздили до Запоріжжя на перший матч 1/4 фіналу розіграшу Кубка України з луганською «Зорею», але на поле в тій грі не виходили.

Враховуючи діаметрально протилежні місця, які посідають команди в турнірній таблиці («Динамо» перебуває на другому місці, «Олімпік» же розташувався на передостанній сходинці), не дивно, що весь поєдинок пройшов за територіальної та ігрової переваги динамівців. Не встигла минути й третина першого тайму, як підопічні Вісенте Гомеса та Юрія Мороза вже вели перед у два м’ячі. Спочатку після подачі з правого флангу м’яча у власні ворота зрізав захисник «Олімпіка» Варванін, а трохи згодом Кузик (на фото), познущавшись над двома опонентами на правому куті штрафного майданчика, спрямував сферу під поперечину воріт.

Маючи перевагу вже в дебюті матчу, динамівці трохи зменшили оберти. На 29-й хвилині Харатін мав робити рахунок ще більшим, але після подачі з кутового, не зустрівши опору збоку захисників, із центру штрафного майданчика пробив головою трохи неточно. Змарнувавши власну нагоду, динамівці пропустили гол у свої ворота. Номінальні господарі організували швидку контратаку, які точним ударом із меж штрафного майданчика у верхній кут завершив найкращий бомбардир команди Галенков (5 м’ячів у нинішньому чемпіонаті).

Майже відразу «олімпійцям» ледь не вдалося зрівняти рахунок, але Рудько вчасно вийшов із воріт та завадив Марцинюку реалізувати вихід віч-на-віч. До перерви «біло-сині» мали один момент, аби не йти на перерву за мінімальної переваги, проте Кузик зовсім трохи не поцілив у верхній кут – м’яч просвистів над хрестовиною.

Після перерви динамівці, отримавши настанови в роздягальні, заграли активніше. Щоправда, особливих моментів для взяття воріт «біло-синім» створювати не вдавалося. Більше того, гравці «Олімпіка» були ближчими до забитого м’яча, але Рудько впорався з ударом впритул.

А от що сталося з донеччанами в останні 15 хвилин зустрічі, пояснити не зможе, мабуть, навіть їхній тренер. «Динамо» забило цілих шість м’ячів, довівши рахунок до непристойного.

Дубль записав на свій рахунок Щебетун (на фото, також в активі Олексія результативна передача).

По голу провели Михайличенко (на фото), Дмитренко та Книш, ще один м’яч удруге в матчі влетів у ворота «Олімпіка» після зрізки власного гравця.

Завдяки цій перемозі динамівці продовжують тримати дистанцію у чотири очки від найближчого переслідувача, донецького «Шахтаря», при цьому суттєво поліпшивши різницю м’ячів – тепер у нашої команди 36 забитих та 16 пропущених.

Чемпіонат U-21. 16-й тур

«Олімпік» – «Динамо» – 1:8 (1:2)

7 березня, Біла Церква, стадіон «Зміна»

«Олімпік»: Бондаренко (Філатов, 61), Пісковий, Тюря (Касяненко, 46), Варванін, Козлов, Цимбалюк, Марцинюк (Рибін, 64), Єлоєв (Соломкін, 71), Хомутов, Галенков, Біленький (Пуди, 58).

«Динамо»: Рудько, Азацький, Лук’янчук, Нагорний, Шепелєв, Харатін, Михайличенко (Дмитренко, 84), Полегенько (Книш, 84), Жикол (Оріховський, 71), Щебетун, Кузик (Нечай, 88).

Голи: Галенков (30) – Варванін (9, автогол), Кузик (13), Михайличенко (77), Щебетун (80, 81), Дмитренко (85), Цимбалюк (89, автогол), Книш (90+3).

Попереджені: Варванін (22), Пісковий (47) – Михайличенко (68).

* фото А.Куцан

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер