U-21. «Карпати» – «Динамо» – 1:3. Звіт

U-21. «Карпати» – «Динамо» – 1:3. Звіт

В останніх семи турах динамівці здобули шість перемог і одну нічию, що дозволило їм досить близько підійти до лідируючої «Зорі». Багато в чому висока якість гри підопічних Олександра Хацкевича пов'язана з кадрами, серед яких часто присутні ті чи інші гравці першої команди клубу. Ось і на полі стадіону СКА у стартовому складі вийшли Денис Бойко, Лукман Аруна, Андрій Ярмоленко (обидва не мають права грати за першу команду з причини дискваліфікації), Артем, Мілевський, а в другому таймі гру підсилили Олександр Алієв та Артем Кравець.

Ігрові аспекти

Щойно пролунав стартовий свисток арбітра, як над стадіоном пішов дощ, який із часом тільки посилився. Природний чинник не міг не вплинути на події на полі.

Перша половина зустрічі пройшла за ігрової переваги господарів, налаштованих на силовий футбол. На 17-й хвилині Подоляк після подачі з кутової позначки Костевича головою пробив вище поперечини. Динамівці відповіли ударом зі штрафного Ярмоленка – м'яч зачепив захисника і пройшов повз воріт.

Ще один тривожний дзвіночок біля володінь Бойка пролунав на 31-й хвилині, але з ударом активного Костевича наш кіпер впорався.

А ось у наступному епізоді йому довелося виймати м'яч із сітки воріт. Подоляк залишився у штрафному без опікуна і чітко пробив повз Бойка. Здавалося, пропущений м'яч повинен активізувати динамівців, закликати великими силами йти в атаку. Але до свистка на перерву гра пройшла без небезпечних моментів.

Олександр Хацкевич вніс значні корективи у склад, зробивши за час між таймами відразу чотири заміни, освіживши, насамперед, лінію атаки. Хвилин п'ять динамівцям знадобилося на звикання, після чого почалася зовсім інша гра. На 47-й хвилині Мілевський мав зрівнювати рахунок, але з кількох метрів не зумів переграти Лазарського. Через шість хвилин Артем змарнував ще одну відмінну можливість, не влучивши в порожні ворота.

Зате більш вдалими виявилися партнери Мілевського по атаці – Олександр Алієв та Віталій Буяльський. Тренери явно випустили потрібних гравців і під завісу години гри дві атаки «Динамо» увінчалися забитими м'ячами. На 56-й хвилині воротар не зміг зафіксувати м'яч після удару Алієва з 25-ти метрів і той від його рук закотився у ворота. Через дві хвилини Буяльський головою замкнув навіс Цибульника з правого флангу.

Півгодини, що залишилися до фінального свистка, пройшли за переваги гостей. Емоційний сплеск у глядачів викликала комбінаційна зв’язка Мілевський-Алієв-Ярмоленко. Андрій вже приготувався завдати завершального удару, але послизнувся на в'язкому газоні і не влучив по м'ячу.

На 87-й хвилині за старання був винагороджений капітан команди Мілевський.

З третьої спроби він усе ж відзначився у воротах «Карпат», пробивши з кута воротарського. Третій гол повністю деморалізував господарів і динамівці могли довести рахунок до великого. Тільки дивом м'яч після ударів Ярмоленка та Калітвинцева не влетів у ворота, а удар Алієва влучив у поперечину. У підсумку вольова і в той же час упевнена перемога «Динамо» – 3:1.

У боротьбі за золоті нагороди молодіжного чемпіонату динамівці включили високі обороти. У наступному турі наших футболістів очікує виїзна гра з лідером – луганською «Зорею».

Топ-персона

Віталія Буяльського в останніх турах не зупинити (на фото в центрі).

Два м'ячі у ворота «Чорноморця», три – «Шахтаря». У Львові Віталій відзначився один раз, але саме його удар став переможним для «біло-синіх»!

Ключовий момент

Трихвилинна активність динамівців повністю перевернула гру на користь наших хлопців. Удари Алієва та Буяльського на 56-й та 58-й хвилинах перетворили рахунок із 0:1 на 2:1 і стали вирішальними у гостьовому успіху команди Хацкевича.

Чемпіонат молодіжних команд. 24-й тур

12 квітня 2013, м.Львів, стадіон СКА. 1500 глядачів

U-21. «Карпати» – «Динамо» – 1:3 (1:0)


«Карпати»: Лазарський, Савченко, Подоляк (К) (Гірський, 38), Жовтюк, Гаращенков (Семчук, 73), Чачуа, Березовий, Завійський (Загидулін, 46), Костевич, Гудима (Смук, 83), Страшкевич (Ахалая, 61).

«Динамо»: Бойко (Бущан, 46), Сухомлинов (Карп, 81), Братков, Ягодинскіс, Калитвинцев, Цибульник, Аруна (Буяльський, 46), Мякушко (Алієв, 46), Ярмоленко, Мілевський (К), Маїк (Кравець  46).

Голи: Подоляк (32) – Алієв (56), Буяльський (58), Мілевський (87).

Попереджені: Страшкевич (8), Гірський (60) – Мілевський (35), Калитвинцев (40), Ярмоленко (50), Алієв (71).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер