U-21. Відправили «Шахтар» у глибокий нокаут!

U-21. Відправили «Шахтар» у глибокий нокаут!

Афіша такого поєдинку, нехай навіть і резервних складів, викликала чималий глядацький інтерес. На трибунах зібралася доволі велика кількість шанувальників футболу, які створили атмосферу справжнього футбольного свята.

Яке значення для клубів мав цей поєдинок, стало зрозуміло зі стартових складів. У «біло-синіх» із перших хвилин на поле вийшли Євген Селін, Олександр Алієв та Артем Мілевський, у той час як у гостей з'явилися Василь Кобін, Алан Патрик та Пилип Будківський, плюс придбаний цієї зими в португальській «Бразі» бразильський захисник Ісмаїлі, який, напевно, на все життя запам'ятає цей свій перший матч у «гірницькій» футболці...

Ігрові аспекти

Уже в самому дебюті зустрічі «біло-синім» вдалося забити швидкий гол. На 5-й хвилині після розіграшу кутового Олександр Алієв навісив до штрафного майданчика прямо на іспанського новачка Лукаса (верхнє фото), який опинився в потрібний час у потрібному місці та забив свій перший гол за «Динамо».

Після першого м'яча команди трохи заспокоїлися, щоб вибухнути активністю на 15-й хвилині поєдинку. Віталій Буяльський вискочив на рандеву з Шевченком, і голкіпер «гірників» спромігся зупинити його прорив лише з порушенням правил. Удар з позначки взявся виконувати штатний пенальтист Алієв, який упевнено виконав «вирок» судді зустрічі.

Відіграти один м'яч гостям вдалося миттєво. Бразилець Алан Патрик своїм навісом знайшов у штрафному майданчику «Динамо» високого Будківського, який залишившись без опіки переправив м'яча у ворота. Наступна атака знову стала результативною... для господарів. Після перепасовки м'яч опинився в ногах у Буяльського, який класно розібрався у штрафному майданчику «Шахтаря», вийшов на ударну позицію та відправив м'яча у ворота – 3:1! Три голи за три хвилини, і як показав подальший перебіг поєдинку, це був лише початок!

Уже за шість хвилин Буяльський забиває свій другий м'яч. Цього разу капітан молодіжного складу «біло-синіх» реалізував вихід віч-на-віч, а асистував йому Мілевський, який віддав у своїй манері класний прихований пас.

За кілька хвилин Буяльський був на вістрі чергової атаки «Динамо», завершуючи навіс Владислава Калитвинцева – м'яч просвистів у лічених сантиметрах від стійки. Але, не встигнувши оформити хет-трик у першому таймі, капітан динамівської молодіжки зробив це незабаром після перерви. На 54-й хвилині він прийняв м'яча на лінії штрафного майданчика і спрямував шкіряну сферу точно в кут воріт «Шахтаря» – 5:1!

На 64-й хвилині публіка захоплено аплодувала Мілевському.

Артем прийняв пас Лукаса з глибини, підробив м'яча та майстерно спрямував футбольний снаряд у ворота повз Шевченка.

Потім прийшла черга Алієва проявити себе в усій красі. Олександр двічі змушував публіку аплодувати своїми фірмовими штрафними ударами. На 72-й хвилині Саша закрутив м'яча точно в «дев'ятку», а за дві хвилини спрямував м'яча в нижній кут, та ще й від стійки. Два шедеври за три хвилини!

Наприкінці зустрічі арбітри вирішили нагадати про свою присутність, по черзі вилучивши за повторні попередження Болденкова та Жичикова. На другий м'яч «Шахтаря» у виконанні Кулача практично ніхто вже не звернув уваги – настільки значною, видовищною та беззаперечною видалася перемога «Динамо». Фінальний свисток зафіксував цілковитий розгром «Шахтаря» – 8:2!

«Динамо» трощить прямого конкурента та виходить на чисте друге місце. Попереду сім турів, за які необхідно спробувати наздогнати луганську «Зорю», яка відірвалася на сім очок. Із такою грою це завдання виглядає цілком здійсненним.

Топ-персона

Безперечно, топ-персоною матчу, як і в попередньому турі, став Віталій Буяльський.

Слідом за дублем у ворота «Чорноморця» є хет-трик у грі з «Шахтарем»!

Ключовий момент

У такому матчі складно виокремити якийсь один ключовий момент. Гра була гідною того, щоб її подивитися від свистка й до свистка. Якщо ж говорити про конкретний епізод, то, мабуть, третій та четвертий голи, автором яких став наш герой матчу, остаточно відправили «гірників» у нокаут.

Чемпіонат молодіжних команд. 23-й тур

6 квітня 2013, м. Київ, стадіон «Динамо» ім. Лобановського. 1350 глядачів

U-21. «Динамо» – «Шахтар» – 8:2 (4:1)

«Динамо»: Бущан (Шовковський, 46), Трубочкін (Акубардія, 38, Болденков, 62), Ягодінскіс, Селін (Цибульник, 46), Калитвинцев, Буяльський (Мякушко, 58), Цуріков, Алієв, Мілевський, Карп, Лукас.

«Шахтар»: Шевченко, Жичиков, Вакуленко, Дуць, Ісмаїлі (Щічка, 46), Танковський, Гришин (Білоног, 61), Кобін, Будківський (Кулач, 69), Алан Патрик (Юрченко, 53), Гринь (Тотовицький, 32 ).

Голи: Лукас (5, пас Алієв), Алієв (15, пен), Буяльський (18, пас Мілевський), Буяльський (24, пас Мілевський), Буяльський (54, пас Мілевський), Мілевський (64, пас Алієв), Алієв (72, штрафний), Алієв (74, штрафний) – Будківський (16), Кулач (87).

Попередження: Мілевський (22), Болденков (65) – Шевченко (14), Жичиков (83).

Вилучення: Болденков (82, повторне попередження) – Жичиков (84, повторне попередження).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер