U-21. 10-й тур. «Динамо» – «Металург» (Донецьк). Прев’ю (+ ВІДЕО)

U-21. 10-й тур. «Динамо» – «Металург» (Донецьк). Прев’ю (+ ВІДЕО)

Початок – о 13:00.

«Динамо»: піти у відпустку в хорошому настрої

Майбутній поєдинок стане для команди «Динамо» U-21 останнім у нинішньому році. В разі перемоги підопічні Вісенте Гомеса підуть у відпустку в хорошому настрої, завершивши осінню частину сезону на другому місці, в іншому разі – залишаться на третьому. Аби навесні претендувати на перемогу в турнірі, потрібно перемагати, оскільки відставання від лідируючого «Дніпра» наразі дуже велике – 36 очок (14 матчів) у дніпропетровців та 25-ть (13 матчів) у «біло-синіх».

До 11-ти очок різниця збільшилася після минулого туру, в якому динамівці втратили очки у виїзному матчі з «Ворсклою». Незважаючи на те, що перемогу здобути не вдалося, тренер команди Юрій Мороз залишився задоволеним якістю продемонстрованої гри. «У хлопців було бажання, вони старалися, створювали моменти, але в завершальній стадії трохи чогось не вистачало. Можливо, вплинули погодні умови, можливо, ще щось... Хлопці намагалися грати гостро, швидко, відповідно, був великий відсоток браку», – зазначив наставник після матчу.

Примітно, що в матчі з «Ворсклою» динамівська молодь обходилася власними силами, не отримавши допомоги від основного складу. Наближеним до основи є Андрій Цуріков, який у Полтаві діяв на місці лівого захисника, але він цього сезону не провів жодного матчу за головну команду в чемпіонаті України. Своєю грою за молодіжну команду Андрій намагається довести Сергію Реброву та його помічникам, що він гідний бути затребуваним в основній команді.

«Андрій завжди активно грає вперед, діє строго в обороні, до нього немає абсолютно жодних претензій, він старається й усе виконує, зібрано ставиться до ігор, я йому за це вдячний», – Юрій Мороз високо оцінює гру Цурікова в матчах чемпіонату U-21. Тепер головне – повірити у власні сили та витримати високу конкуренцію в головному складі

«Металург» Д: постійно далеко від рідного дому

Нинішній сезон для донецького «Металурга» є вкрай складним, утім, як для всіх команд із зони АТО. Донеччани базуються разом із основною командою в Ірпені під Києвом, а грають у пристоличній Бучі.

Напевно, саме через постійне перебування далеко від рідного дому старт у чемпіонаті U-21 нинішнього сезону склався для «металургів» украй невдало – лише одне очко у п’яти матчах. Але наступний ігровий відрізок, який триває досі, додав оптимізму як керівництву та футболістам, так і нечисленним уболівальникам. Шість перемог у восьми останніх матчах дозволили донеччанам упевнено почуватися в середині турнірної таблиці.

Минулого туру «металурги» поступилися на виїзді дніпропетровському «Дніпру». Дончани чинили гідний опір лідеру чемпіонату, але пропустили єдиний гол з пенальті. «Ми сьогодні побудували гру так, щоб позбавити господарів вільних зон та можливості проводити швидкі атаки. Загалом, нам це вдавалося, але «Дніпро», напевно, виявився сьогодні більш вдалим, ніж ми», – сказав після матчу старший тренер «Металурга» U-21 Сергій Шищенко.

Незважаючи на те, що у ворота «Дніпра» забити не вдалося, з атакою у донеччан усе гаразд. У 13-ти зіграних матчах вони забили 24 м’ячі – більше лише у того ж «Дніпра» (32), стільки же у «Зорі» та «Волині». А от яскраво виражених бомбардирів у команді немає. Найрезультативнішим у нинішньому сезоні є Максим Дегтярьов із 4-ма голами в 6-ти матчах, три м’ячі (два – з пенальті) у 9-ти матчах в активі Євгена Трояновського. В інших – менше.

Додамо, що матч із «Динамо» пропустить півзахисник Олександр Козак (12 матчів у чемпіонаті U-21 нинішнього сезону, 2 м’ячі), який у попередньому матчі з «Дніпром» отримав четверте попередження й автоматичну дискваліфікацію.

Остання зустріч команд

Чемпіонат U-21. 27-й тур

26.04.2014 р. Докучаєвськ. Стадіон «Авангард»

«Металург»: Пеньков, Барановський (Вільчинський, 63), Єфимчук, Мишенко, Польовий (Мірошник, 46), Задерака, Козак (Полюлях, 79), Хамід (к), Мамутов, Каретник (Євдокимов, 63), Даніель Де Олівейра (Дебелко, 63).

«Динамо»: Рудько, Шевчук, Лук’янчук, Болденков, Нагорний, Харатін, Полегенько (к) (Кузик, 65), Чумак, Михайличенко, Бесєдін, Тарануха.

Гол: Даніель Де Олівейра (18).

Попереджений: Даніель Де Олівейра (24).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер