U-21. Відірвалися від «Шахтаря» та продовжили гонитву за «Дніпром»

U-21. Відірвалися від «Шахтаря» та продовжили гонитву за «Дніпром»

Напередодні гри суперників розділяло лише одне очко, динамівці були попереду, продовжуючи також чемпіонську гонитву з «Дніпром».

Ця гра, як і інші матчі молодіжної команди «Шахтаря» в нинішньому сезоні, відбувалася в селищі Копили Полтавської області, на навчально-тренувальній базі «Полтава».

Порівняно з грою минулого туру, у складі «Динамо» відбулося кілька змін. Цього разу на лаві запасних розпочав гру Азацький, не опинилося в заявці гравців першої команди Чумака, Гармаша та Калитвинцева. Замість них із перших хвилин грали Андрієвський, Шепелєв, Дмитренко та Казаков, які попередній матч розпочинали в запасі.

Уже в дебюті зустрічі динамівці провели кілька непоганих атак. «Гірники» відповіли ударом Глущука. У динамівців небезпечно, проте неточно, били Кузик та Щебетун, у гостей так само невлучно стріляв Загорулько.

На 23-й хвилині рахунок у грі було відкрито. «Гірники» виконали штрафний удар метрів із 35-ти, Дуць зіграв на випередження та з кількох метрів переправив ногою м'яча до сітки.

Динамівці кинулися відіграватися, проте замість цього ледь не пропустили другий м’яч перед перервою. Іванисеня отримав м'яча в районі лівого кута воротарського майданчика та потужно пробив – удар прийняла на себе поперечина воріт.

Уже в перерві Вісенте Гомес провів першу заміну, замість Нагорного на поле вийшов Азацький.

Динамівці жваво розпочали другу половину зустрічі, не відсиджувалися в обороні й «гірники». Команди демонстрували відкритий футбол. Щоправда, тривалий час динамівцям вдавалося лише доходити до штрафного майданчика «гірників», проте прицільного завершального удару не вистачало.

На 70-й хвилині у черговій своїй атаці «біло-сині» заробили штрафний удар у 25-ти метрах від воріт. Удар взявся виконувати Андрієвський, влучив у стійку воріт, від якої м’яч відлетів у голкіпера, а від нього залетів у ворота.

Після пропущеного м’яча знову активно заграли господарі поля, проте надійно в цей відповідальний момент діяв Артур Рудько. Динамівці же свій шанс вирвати перемогу використали. На 87-й хвилині Щебетуну вдався чудовий удар із меж штрафного майданчика точно в дальній кут.

Уже в компенсований час «Шахтар» міг відігратися, проте після удару Загорулька з меж штрафного майданчика м’яч просвистів поруч зі стійкою.

Отже, «Динамо» здобуває важливу вольову перемогу над принциповим суперником, відривається від нього в турнірній таблиці та продовжує чемпіонську гонитву за «Дніпром».

Чемпіонат U-21. 21-й тур

25.04.2015. с. Копили. НТБ «Полтава». 200 глядачів

«Шахтар» – «Динамо» – 1:2 (1:0)

«Шахтар»: Гриценко, Єфремов, Дуць (к), Безуглий, Сагайдак (Сеницький, 60), Танковський, Габелок (Коробенко, 84), Іванісеня, Глущук, Топалов (Голубка, 60), Загорулько.

«Динамо»: Рудько, Лук'янчук, Нагорний (Азацький, 46), Дмитренко (Жикол, 65), Шепелєв, Полегенько (к), Харатін, Андрієвський, Казаков, Кузик, Щебетун.

Голи: Дуць (23) – Андрієвський (71), Щебетун (87).

Попередження: Єфремов (54) – Казаков (35), Шепелєв (76).

* фото А.Куцан

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер