U-21. «Зоря» – «Динамо» – 4:0. Звіт

U-21. «Зоря» – «Динамо» – 4:0. Звіт

У порівнянні з попередньою грою у Львові, Олександр Хацкевич серйозно змінив свій стартовий склад. Місце у воротах замість Дениса Бойка зайняв Георгій Бущан. В обороні Сергія Мякушка змінив Давит Іашвілі. У середній лінії лише Олександр Цибульник зберіг свою позицію, а місця, відведені в минулому матчі Лукману Аруні, Владиславу Калитвинцеву та Андрію Ярмоленку, зайняли Віталій Буяльський, Каталін Карп та Дуду. І, нарешті, пару Артему Мілевському в атаці склав його тезка Кравець, який замінив Олега Маіка.

Загалом
відразу шість замін!

Ігрові аспекти

Як виявилося, головним козирем «Зорі» в даному матчі було синтетичне поле на стадіоні «Авангард». Поки динамівці звикали до штучного покриття, луганчани впевнено контролювали м'яча й регулярно турбували захист гостей. Перший же небезпечний момент біля воріт «Динамо» виник уже на першій хвилині! Добре, що Бущану вдалося кулаками відбити удар Петряка.

Створити щось небезпечне біля воріт «Зорі» підопічним Олександра Хацкевича вдалося під кінець першої 10-хвилинки. Буяльський прострілив до штрафного майданчика з правого флангу, а Артем Мілевський спрямував м'яча вбік від воріт. За свою помилку в атаці «біло-сині» відразу були покарані. Родич, якого забули захисники «Динамо» у власному штрафному майданчику, прийняв м'яча й перекинув
Бущана, який вийшов із воріт та на синтетиці ще й послизнувся 1:0.

Через деякий час, голкіпер киян змушений був удруге виймати м'яча з сітки. Петряк навісив до штрафного майданчика з правого флангу. Здавалося, динамівські захисники будуть першими на м'ячі, але це було не так. У підсумку сфера прилетіла до все того ж Родича, який перебував на лівому куті воротарського майданчика. Потужний удар Івана не залишив воротарю жодного шансу
2:0.

Прогнозовано, у другому таймі на полі з'явився й Олександр Алієв, який устигнув навесні зібрати врожай із семи м'ячів у шести матчах за «дубль». Також очікувано було й те, що в другій 45-хвилинці «Динамо» почне грати куди активніше, як, наприклад, в останньому матчі з «Карпатами». Все так і сталося. Ледь не до середини тайму «біло-сині» повністю домінували на полі, змусивши суперника відійти в позиційний захист. Але, незважаючи на серйозну перевагу, реальний шанс скоротити відставання в рахунку мав лише Карп, удар якого з лінії штрафного майданчика відбив воротар. В інших випадках оборона «Зорі» була бездоганною.

Господарі, у свою чергу, свій шанс біля воріт киян використали. І якщо Бущану вдалося впоратися з навісом із правого флангу та ударом із меж штрафного майданчика, то з добиванням Банасевича
ні. На цьому «Зоря» не зупинилася, забивши ще. Луканов, який вийшов на заміну, з меж штрафного майданчика завдав майстерного удару, який за недосяжною для голкіпера траєкторією влетів прямо у ворота  4:0.

Єдиним реальним шансом забити бодай гол престижу не скористалися Кравець та Карп. Перший не реалізував вихід віч-на-віч, влучивши в голкіпера, а на добиванні Карп поцілив у стійку.

Підсумок зустрічі
розгромне фіаско «Динамо» в Луганську, яке практично не залишає киянам шансу поборотися за перше місце в чемпіонаті цього сезону.

Ключовий момент

Третій м'яч «Зоря» забила в момент, коли біля її власних воріт було максимально «гаряче». Гол Банасевича став холодним душем для киян і фактично зняв питання про переможця у грі, яка вирішувала багато чого...

Топ-персона

Досвідчений, міцний (зріст 179 см, вага 75 кг) 27-річний хорватський нападник Іван Родич, який виступав свого часу в сплітському «Хайдуку», своїм дублем у першому таймі практично вирішив наперед результат поєдинку на користь господарів.

Чемпіонат молодіжних команд. 25-й тур

19.04.2013. м. Луганськ. Стадіон «Авангард». 1500 глядачів

U-21. «Зоря»
«Динамо» 4:0 (2:0)

«Динамо»: Бущан, Сухомлинов, Братков, Ягодінскіс, Іашвілі (Алієв, 46), Буяльський (к) (Мякушко, 74), Дуду (Маїк, 68), Цибульник, Кравець, Мілевський (Яремчук, 72), Карп.

«Зоря»: Полтавець, Гордієнко (Рудюк, 46), Сухаров, Мягков, Парамонов (к), Манджгаладзе, Ігнатенко (Кузьмін, 88), Родич (Луканов, 70), Банасевич, Петряк (Жарий, 46), Квасов (П'янов , 72).

Голи: Родич (11, 18), Банасевич (67), Луканов (74)

Попередження: Банасевіч (24)
Ягодінскіс (41).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер