У гості до друзів – із подарунками. Динамівські трофеї побували у військовому шпиталі

У гості до друзів – із подарунками. Динамівські трофеї побували у військовому шпиталі

Подібні заходи стали доброю традицією у співробітництві «Динамо» із волонтерами, які опікуються пораненими бійцями. Із самого початку війни на сході України «біло-сині» допомагають українським військовим не лише необхідними речами та медичними засобами, а й намагаються забезпечувати психологічну підтримку наших героїв, запрошуючи їх на матчі та влаштовуючи зустрічі з діючими гравцями та легендами «Динамо».

Цього разу приїзд до військового шпиталю став особливим завдяки тому, що, окрім вже звичних і таких необхідних для військових, які тривалий час перебувають у стаціонарі лікарні, продуктів харчування, одягу та інших речей першої необхідності, представники Фан-клубу київського «Динамо» привезли для хлопців і приємні сюрпризи. Бійці не приховували емоцій, коли дізналися, що прямо до госпіталю завітали три нагороди, які «біло-сині» завоювали за підсумками минулого сезону – чемпіонський трофей, Кубок і Суперкубок України. Багато військових, що перебувають на лікуванні, є вболівальниками київського «Динамо», тому можливість побачити кубки на власні очі, доторкнутися до них і сфотографуватися на пам’ять, стала незабутнім подарунком. Двоє бійців із ампутованими кінцівками спеціально приїхали на зустріч із Ірпінського військового шпиталю.

Одним із найщасливіших сьогодні виглядав кримчанин Олександр, боєць 3-го окремого мотопіхотного батальйону особливого призначення. У 2014 році він обрав для себе майбутнє в Україні та пішов служити до української армії. Потрапивши під обстріл ворожого снайпера в Мар’янці два роки тому, Олександр майже місяць пробув у комі, ще рік – у реанімації, і досі проходить лікування, маючи численні поранення та металеві протези в тілі. Однак не втрачає бадьорості духу, слідкуючи, зокрема, за виступами «Динамо» протягом чемпіонського сезону.

«Приємні емоції просто переповнюють. Сьогоднішня зустріч – для мене це щось неймовірне. Отримати у подарунок мяч із автографами всієї команди – це дуже сильно. Зараз буду викладати фотографії до всіх соцмереж, – поділився враженнями Олександр. – Я завжди вболівав за київське «Динамо» та стежив за всім, що відбувається у цьому клубі та у збірній України. Постійно дивлюся матчі та серцем переживаю за наші команди».

Окрім клубних трофеїв і м’ячів із автографами, Фан-клуб київського «Динамо» приготував для наших захисників ще один cимволічний презент – одну з літер із напису «Динамо» – чемпіон 20/21», який стояв на полі під час нагородження команди після чемпіонського матчу. Цю літеру прикрашають автографи футболістів «біло-синіх» і подяка за активну підтримку, яку команда відчувала навіть на відстані. Адже трофейний требл, завойований у минулому сезоні, – це спільна перемога «Динамо» та всіх вболівальників нашої команди. А нагода подарувати миті радості для українських героїв-військових, що віддають своє здоров’я у війні за незалежність і суверенітет нашої країни – це найменше, що може зробити футбольний клуб на знак вдячності за їхній подвиг.

«Київське «Динамо» постійно знаходиться в контакті з волонтерами та допомагає не лише пацієнтам військового шпиталю, а й через інші волонтерські організації. У нашому спілкуванні пані Наталія Юсупова зазначила, що було б добре привезти до військового шпиталю динамівські кубки, адже для хлопців це була б дуже велика подія. Я звернувся з цією пропозицією до Ігоря Михайловича Суркіса, і президент «Динамо» дав розпорядження обовязково організувати таку акцію. Тому сьогодні ми знову тут і, окрім кубків, привезли для хлопців одяг і необхідні речі.

Причому, як бачимо, бійців більше зацікавили не матеріальні речі, а саме кубки. Адже для хлопців дуже важливо доторкнутися до історії клубу. Як розповідав мені один із військових, пан Олександр, він дивився чемпіонський матч по телевізору, дуже вболівав за «Динамо», тому безмежно радий, що трофеї сьогодні опинилися тут, у шпиталі», – сказав президент Фан-клубу київського «Динамо» Сергій Михайленко.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер