У Гребінках ветерани «Динамо» перемогли на турнірі пам’яті Сергія Богачика

У Гребінках ветерани «Динамо» перемогли на турнірі пам’яті Сергія Богачика

Він виступав на позиціях захисника та півзахисника у складах київського «Арсеналу», чернігівської «Десни» та івано-франківського «Спартака». На молодіжному рівні виступав за резервістів київського «Динамо», грав разом із Валерієм Лобановським, Андрієм Бібою та Олегом Базилевичем. Залучався до ігор молодіжної збірної СРСР.

Після завершення активних виступів протягом багатьох років працював старшим викладачем, а згодом і завідувачем кафедри фізичної культури в Київському технологічному інституті харчової промисловості. Серед його студентів багато відомих футболістів, зокрема під керівництвом сергія Анатолійовича тренувався і віце-президент УЄФА Григорій Суркіс. Також Сергій Анатолійович був багаторічним начальником резервних команд київського «Динамо», з 1994-го року і до самої смерті обіймав посаду начальника команди «Динамо-2».

У парку на проспекті Науки на міні-футбольному майданчику зійшлися чотири команди: Ветерани «Динамо», ветерани смт. Гребінки, ветерани КТІХП та ветерани міста Обухів. Організатором змагань виступила Асоціація ветеранів міста Києва на чолі з її президентом Віктором Хлусом спільно з зірками українського футболу. Після урочистого відкриття турніру та привітального слова від організаторів присутні згадали теплими словами про Сергія Богачика, про те, якою хорошою людиною він був, адже всі футболісти його добре знали.

Згодом розпочався перший матч, у якому ветерани «Динамо» зустрічалися з ветеранами Гребінки. За регламентом грали команди два тайми по 15 хвилин. Господарі зуміли нав’язати боротьбу динамівцям, тож легкої прогулянки в них не вийшло. Утім, кияни перемогли з рахунком 6:3, а забитими м’ячами відзначилися Олександр Алієв, Віктор Мороз, Віктор Хлус, Іван Яремчук, Юрій Дмитрулін та Дмитро Пінчук. Окрім згаданих футболістів, у складі нашої команди ворота захищав Всеволод Романенко.

У другому півфіналі ветерани КТІХП із рахунком 7:3 перемогли ветеранів Обухова і також вийшли до фіналу. Очевидно, перший поєдинок забрав у них чимало сил, а динамівські ветерани саме розігралися. У підсумку вони забили у ворота суперника шість м’ячів без відповіді. І знову голи записали на свій рахунок усі польові гравці нашої команди: Олександр Алієв, Віктор Хлус, Дмитро Пінчук, Віктор Мороз, Юрій Дмитрулін та Іван Яремчук.

Отже, динамівські ветерани посіли перше місце на турнірі, ветерани КТІХП стали другими, а ветерани Гребінки отримали бронзові медалі.

Загалом змагання пройшли в дружній, теплій атмосфері, із жартами та гострими коментарями. Учасники грали з хорошим настроєм та азартом, а під час урочистої церемонії нагородження отримали кубки. На турнірі була присутня дружина Сергія Богачика Світлана, яка вручила пам’ятні подарунки командам. На завершення всі зробили колективне фото на згадку, а пізніше на учасників чекав невеликий фуршет та неформальне спілкування.

- Турнір пройшов на найвищому рівні, учасники залишилися задоволені, їм усе сподобалося, - розповів після завершення поєдинків його організатор Віктор Хлус. - Про Сергія Богачика можу сказати лише хороше. Усі присутні згадали його теплими словами та поділилися своїми спогадами. Це була дивовижна людина, і ми щасливі, що знали його. Найголовніше, що цей турнір ініціювали хлопці, які були добре знайомі з Сергієм Анатолійовичем, пройшли з ним Інститут харчових технологій та пам’ятають про нього. При ньому в Київському харчовому інституті грав у воротах Григорій Суркіс,  через його тренерські руки пройшло дуже багато футболістів. У кого б із них ви не запитали про Богачика, кожен розповість вам щось приємне та душевне.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер