У переддень 100-го матчу динамівців з одеситами

У переддень 100-го матчу динамівців з одеситами

Почалася вона на офіційному рівні 10 липня 1938 року в Одесі в матчі, який завершився внічию – 1:1. Рахунок голам у поєдинках команд відкрив забивний форвард «біло-синіх» Макар Гончаренко (на фото крайній праворуч), а зрівняв у кінцівці першого тайму нападник господарів Сосицький.

Ще однією особливістю тієї зустрічі стала участь у ній динамівців Миколи Трусевича (на фото другий ліворуч), Олексія Клименка (на фото другий праворуч) та Іван Кузьменко (на фото четвертий праворуч). Тоді ще ніхто з цих футболістів не знав, що всього через чотири роки вони будуть розстріляні фашистами в окупованому Києві...

IV-й чемпіонат СРСР. 11-й тур

10.07.1938. м.Одеса. Стадіон ЦПК. 30 000 глядачів

«Динамо» (Одеса) – «Динамо» (Київ) 1:1 (1:1)

«Динамо» (Одеса): Михальченко, Табачковський, Р.Борисевич, Хейсон, Токар, Брагін, Калашников, Гичкин, Малхасов, В.Борисевич, Сосицький (Орехов).

«Динамо» (Київ): Трусевич, Махиня, Клименко, Гребер, Лівшиць, Кузьменко, Гончаренко, Шиловський, Лайко, Щегоцький (к), Калач.

Голи: Сосицький (40) - Гончаренко (20).

У післявоєнний період перший поєдинок у чемпіонатах СРСР (XXVII по рахунку) між «Чорноморцем» та київським «Динамо» також відбувся в Одесі і знову завершився внічию, цього разу – 2:2, причому один з голів до радості 45,000 вболівальників у ворота «біло-синіх» забив високий форвард «моряків» ... Валерій Лобановський.

Всього ж на даний момент суперники провели між собою 99 зустрічей, з яких в 61-й виявлялися переможцями динамівці, у 18-ти сильнішими були одесити і 20 разів команди ділили очки.

Хто буде тріумфатором в ювілейному 100-му матчі покаже сама гра. Сумнівів нмає в одному – нас всіх чекає дуже цікавий футбольний спектакль, прем'єра якого відбулася трохи більше 78 років тому...

Олег Задерновський

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер