У ситуації з Гусєвим головним було не розгубитися…

У ситуації з Гусєвим головним було не розгубитися…

Гравець дніпропетровців Джаба Канкава найближче знаходився до місця події і добре бачив момент зіткнення, а також падіння динамівця, і не роздумуючи поспішив йому на допомогу. Одним із перших, хто моментально зреагував на ситуацію і кинувся рятувати Олега, став нападник Роман Зозуля. До прибуття лікарів вони всіма силами тримали дихальні шляхи Гусєва відкритими, зберігаючи йому життя. На відео, знятому з камери позаду воріт, добре видно, яких зусиль це коштувало гравцям «Дніпра». Кореспонденту офіційного сайту «Динамо» (Київ) від одного з футболістів, який приймав участь у поєдинку, і забажав лишитись невідомим, вдалося дізнатися подробиці того, що відбувалося на полі, перш ніж Гусєва забрали до машини швидкої допомоги.

- Першим на те, що сталося, зреагував Джаба. Завданням гравців «Дніпра» після того, як Бойко забрав м'яч, було почати швидку контратаку, тому більшість дивилася вже в протилежний бік. Джаба діяв, як справжній лікар. Рома також швидко підбіг, коли побачив, що в усіх паніка. Джаба намагався розчепити зуби Олега, щоб тримати рот відкритим і не дати йому задихнутися. Щоб допомогти йому, Рома поставив між зубів потерпілого кулак, не даючи роту закритися, так, що на руці залишилися шрами від зубів. У цей момент підбіг Федецький і намагався зловити язик Олега, це було зробити непросто, адже він слизький. Дісталося й Канкаві, у якого був прокушений палець.

- З усього видно, що гравці в критичній ситуації діяли злагоджено, але з трибун здавалося, що навколо Олега справжній переполох...

- Ні, просто крику було дуже багато. Зозуля кричав: «Гусь, дихай, дихай!», «Тримайте рот відкритим, не відпускайте!». Потім підбігли доктори, зафіксували язик спеціальними щипчиками, схожими на палички для суші, і гравці відступили, ажде побачили, що Олега привели до тями. У тій ситуації головним було не розгубитися, адже більшість панікувала і впадала в ступор. Навіть лікарі «Дніпра» в першу мить отетеріли. А футболісти ж не доктори, єдине, що вони знали - це те, що в такій ситуації не можна було дозволити Олегу зімкнути зуби і закрити рота, бо все могло закінчитися дуже плачевно. Коли Гусєв прийшов до тями, лікарі допомогли йому піднятися, але, побачивши, що він похитується і погано орієнтується, знову поклали його в горизонтальне положення. У цей час динамівець бурмотів щось незрозуміле: «Куди ви? Я хочу грати», інше незрозуміти було неможливо. Київські лікарі наділи йому на шию фіксуючу пов'язку і поклали на ноші, після чого понесли Олега до машини швидкої допомоги.

- Чи міг Денис Бойко в тому моменті зіграти акуратніше?

- Дивують інтерв'ю деяких футболістів, які після матчу висловлювали думку, що Бойко міг це зробити спеціально. Там був суто ігровий момент, Денис не бачив Олега, тим більше, схожий момент був і біля протилежних воріт, коли Рибка коліном зачепив Матеуса після подачі кутового. Добре, що не так сильно і все обійшлося. Всі воротарі виходять на м'яч таким чином, це був просто ігровий стик, від якого ніхто не застрахований.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

* фото А.Лукацького

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер