У стані суперника. «Брюгге» переміг головного конкурента та зберігає лідерство у чемпіонаті Бельгії

У стані суперника. «Брюгге» переміг головного конкурента та зберігає лідерство у чемпіонаті Бельгії

Зустріч лідерів бельгійської ліги почалася з уже очікуваного голу Баса Доста: голландський форвард скористався фланговою подачею Ноа Ланга та вразив порожні ворота “Генка” з близької відстані. Зимовий новачок “Брюгге” Дост забиває у всіх чотирьох своїх матчах поспіль після переходу до чемпіонату Бельгії, і таким чином повторив досягнення Ейдура Гудйонсена 2012 року (який так само забив 4 м’ячі за “Серкль Брюгге”).

Втім, “Генк” не збирався легко віддавати важливі очки та швидко відновив паритет зусиллями Іто Дзуньї, який ефектно забив п’ятою, а невдовзі і вийшов вперед завдяки голу Бастіана Тома. На перерву команди пішли за рахунку 2:1 на користь гостей.

“Брюгге” знадобилося 20 хвилин другого тайму, щоб зрівняти рахунок. Руд Вормер відзначився гольовим ударом у нижній кут воріт після пасу від Клінтона Мати. А вирішальний і переможний м’яч записав на свій рахунок Брендон Мехеле, асистентом якого знову виступив Ноа Ланг.

Цікаво, що більшість замін Філіпп Клеман зберіг на кінцівку зустрічі, коли “Брюгге” було важливо втримати перевагу. Однак український захисник Едуард Соболь на полі так і не з’явився. 

Підопічні Філіппа Клемана набрали 51 очко після 23-х проведених матчів, збільшивши відрив від “Генка”, який іде другим, до 12-ти залікових пунктів. Наступну гру “Брюгге” проведе вже за чотири дні, зігравши 28 січня номінально на виїзді проти міських сусідів із “Серкль Брюгге”.

Чемпіонат Бельгії 2020/21, 21-й тур

“Брюгге” – “Генк” – 3:2

Голи: Дост, 7, Вормер, 65, Мехеле, 77 – Дзунья, 24, Тома, 34.

Склад “Брюгге”: Міньоле - Мата (Баджі, 90), Коссуну, Мехеле, Денсвіл - Рітс, Вормер,  Ванакен (Баланта, 63) - Ланг, де Кетеларе (Окереке, 78), Дост (Рікка, 90).

* фото - clubbrugge.be

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер