У стані суперника. «Брюгге» продав свого найкращого бомбардира

У стані суперника. «Брюгге» продав свого найкращого бомбардира

Раніше перед відновленням сезону у Про Лізі “чорно-сині” посилилися двома футболістами, підписавши нідерландського форварда Баса Доста (при цьому в оренду вирушив чех Міхал Крменчік) та орендувавши центрбека Стефано Денсвіла. 

А протягом останнього тижня “Брюгге” працював “на вихід”, попрощавшись із двома своїми футболістами. Першим став 24-річний бельгієць Сібе Схрейверс, який виступає на позиціях атакувального півзахисника та відтягнутого нападника. Продавши футболіста до іншого представника бельгійської ліги, команди “Ауд-Хеверле Левен”, “Брюгге” заробив 2 мільйони євро.

Сібе Схрейверс приєднався до “чорно-синіх” улітку 2018 року та став у їхньому складі чемпіоном Бельгії 2019/20 та виграв Суперкубок країни. Протягом першої половини поточного сезону Схрейверс узяв участь у 13-ти матчах “Брюгге” в усіх турнірах, відзначившись лише трьома асистами. У минулому чемпіонаті Бельгії на рахунку бельгійця було 4 голи і 5 результативних передач.

При цьому тренерський штаб “Брюгге” вирішив перевести до першої команди 17-річного атакувального півзахисника складу дублерів Сіссе Сандру. На рахунку юного хавбека один гол у 8-ми матчах за молодіжний склад “Брюгге”, завдяки якому Сандра став наймолодшим автором забитого м'яча в історії бельгійського професійного футболу.

***

Учора “Брюгге” оголосив про продаж ще одного футболіста - свого найкращого бомбардира Крепіна Діатти (на фото). Тепер 21-річний гравець збірної Сенегалу захищатиме кольори “Монако” - монегаскам довелося викласти за молодого таланта 16 мільйонів євро.

Діатта підписав контракт із “Брюгге” на початку 2018 року, перейшовши з норвезького “Сарпсборга 08”. Сенегалець швидко адаптувався в Бельгії, ставши одним із ключових гравців команди та заслуживши виклик до національної збірної. Разом із “Брюгге” Діатта виграв два чемпіонства та Суперкубок Бельгії, зігравши протягом двох років у 95-ти матчах, у яких він забив 20 голів і відзначився 10-ма гольовими передачами. 

У поточному сезоні Діатта, який виступає на позиції правого вінгера, був головним снайпером “Брюгге”, забивши 9 голів у 24-х поєдинках бельгійської першості та Ліги чемпіонів, а також виконавши дві результативні передачі.

* фото - clubbrugge.be

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер