У стані суперника. Перемога «Брюгге» в домашньому матчі над «Остенде»

У стані суперника. Перемога «Брюгге» в домашньому матчі над «Остенде»

Підопічні Філіппа Клемана зіграли перенесений матч 25-го туру, у якому вдома у західно-фламандському дербі зустрілися з «Остенде». У порівнянні з попереднім матчем проти «Беєрсхота» у складі господарів відбулася всього одна заміна: замість Соболя зліва у захисті вийшов Рікка.

У підсумку «Брюгге» святкував перемогу з рахунком 2:1 попри те, що пропустив першим після автогола у виконанні Мати. До взяття воріт призвела перша ж контратака гостей: Сакала виконав подачу, Коссуну намагався вибити м’яч, але він рикошетом від Мати влучив у ворота. Після цього «Остенде», відчувши впевненість, створив ще кілька небезпечних моментів, але підопічні Філіппа Клемана змогли переломити хід зустрічі. Спочатку Ланг із гострого кута влучив у стійку після подачі Де Кетеларе, а згодом Вормер виконав кутовий, і Дост головою спрямував м’яч у сітку, зрівнявши рахунок.

Другий гол назрівав, і здавалося, був питанням часу. «Брюгге» зміг його забити вже у другому таймі. Незабаром після перерви Вормер хорошим пасом запустив до воріт Діатту, і той свій шанс не змарнував. Але це був ще не кінець. Суперник динамівців ледь не втратив перемогу після того, як у його ворота був призначений пенальті за те, що м’яч влучив у руку Коссуну. На щастя для господарів, одинадцятиметровий удар Сакали зміг відбити воротар Міньоле, а після добивання гравець «Остенде» не влучив у ворота, тож до кінця матчу рахунок зберігся незмінним.

За підсумками 22-х проведених матчів «Брюгге» зберігає лідерство в турнірній таблиці бельгійської Про Ліги, набравши 48 очок і випереджаючи «Генк», що йде другим, на 10 пунктів, щоправда, «Генк» провів на одну гру менше. Наступний поєдинок підопічні Філіппа Клемана проведуть 24 січня, приймаючи вдома якраз цього суперника.

Чемпіонат Бельгії 2020/21, перенесений матч 25-го туру

«Брюгге» - «Остенде»- 2:1 (1:1)

Склад «Брюгге»: Міньоле – Рікка (Денсвіл, 58), Коссуну, Мехеле, Мата – Вормер (Баланта, 68), Рітс, де Кетеларе – Діатта (Ван дер Бремпт, 85), Дост, Ланг (Окереке, 85).

Голи: Дост (38), Діатта (49) – Мата (14, автогол).

На 52-й хвилині Сакала не реалізував пенальті (воротар)

* фото - clubbrugge.be

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер