Учасники селекційного табору завітали на стадіон «Динамо» ім. В. Лобановського

Учасники селекційного табору завітали на стадіон «Динамо» ім. В. Лобановського

У середу, 2-го серпня, столичний стадіон «Динамо», що носить ім’я легендарного українського тренера Валерія Лобановського, знову приймав гостей. Його відвідали три команди хлопців 2013-2015-го років народження з різних куточків України, для яких тут була проведена екскурсія.

Близько 80 дітей приїхали клубними автобусами з Кончі-Заспи, де протягом цього тижня триває літній селекційний табір для молодших футболістів, та, як і їхні старші колеги, які були тут минулої середи, відвідали багато локацій стадіону. Маленькі гості змогли доторкнутись до історії нашого клубу та поринути в атмосферу клубного життя. До речі, прогулянка стадіоном сподобалася не лише їм, а і їхнім батькам, які супроводжували хлопців та дівчат.

Цього разу члени делегації спочатку відвідали Музей історії «Динамо», де діти дізналися про найгучніші перемоги та досягнення команди різних поколінь, роздивилися стенди з історичними фотографіями та мали можливість на власні очі побачити трофеї, завойовані киянами у різних престижних міжнародних турнірах, а також інші пам’ятні відзнаки. Вони з щирою цікавістю запитували про різні кубки, які бачили, та захоплено фотографувалися з ними.

Потім потенційних динамівців запросили до конференц-залу стадіону, де вони із задоволенням подивилися різні відео про ФК «Динамо» (Київ), а найбільше емоцій знову викликала добірка найяскравіших голів наших футболістів, як колишніх, так і сучасних. Діти не приховували свої почуття та щиро реагували на видовищні комбінації та віртуозні взяття воріт у виконанні динамівських майстрів.

Далі гості вийшли до чаші самого стадіону, який справив на них величезне враження. Вони широкими очима дивилися на красиві трибуни та зелене поле і під захопливі зойки зробили коло навкруги стадіону, щоб потрапити на протилежну трибуну з буквою «Н». Дізнавшись, що на цій арені основна команда «Динамо» проводить свої матчі, багато дітлахів висловили бажання після війни прийти сюди вболівати за своїх кумирів. Хороша, сонячна погода сприяла чудовим фото на згадку, які хлопці робили не лише на трибунах, а й на усіх локаціях, де мали змогу побувати.

На зворотному шляху юні футболісти зупинилися біля знаменитої колонади та пам’ятника легендарному Метру Валерію Васильовичу Лобановському. Вони поклали кошик квітів до підніжжя пам’ятника, вшанувавши пам’ять відомого наставника. Це місце дуже сподобалося маленьким гостям, адже їм батьки багато розповідали про легендарного тренера та успіхи, яких наша команда досягла у різні часи під його керівництвом. Тут присутні теж зробили яскраві фото, які ще довго нагадуватимуть їм про сьогоднішню подію.

Усі отримали масу позитивних вражень та емоцій, а після екскурсії юні футболісти у чудовому настрої погуляли Майданом Незалежності та вирушили на тренування. Ввечері для них ще запланований візит навчально-тренувальну базу першої команди «Динамо» у Конча-Заспі, де діти перед тренуванням гравців основи зможуть з ними сфотографуватися та взяти автографи.

Відзначимо, що за підсумками літнього селекційного табору найкращі юні гравці будуть зараховані до ДЮФШ «Динамо».


Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер